قوز کردن و عوارض آن

قوز کردن و عوارض آن

حتما برای شما هم پیش آمده در حالی که به کاری مشغول هستید ناگهان متوجه می شوید که به شدت قوز کردید, ساعتها یا در لپتابتان فرو رفته اید و یا مشغول کار کردن با گوشی هستید, به خاطر داشته باشید قوز کردن می تواند آسیب های جدی به ستون فقرات شما وارد کند یا ممکن است ساعتها پشت میز اداره نشسته باشید و یا رانندگی کنید, تمام این موارد باعث آسیب دیدگی در ناحیه کمر و ستون فقرات می شود در این مطلب شما با نتایج و عوارض قوز کردن آشنا می شوید راه های درمان قوز کردن و صحیح نشستن هم به شما آموزش داده خواهد شد

همه چیز درباره پیامدهای قوز کردن


قوز کردن همیشگی به اندام های درون بدن شما نیز فشار می آورد و فعالیت را برای ریه ها و روده های شما سخت تر می سازد.


قوز کردن به فشار روی ستون فقرات شما می افزاید. قوز کردن فشار یا کششی را روی استخوان ها،عضله ها و مفاصلی به وجود می آورد که برای سر جا نگه داشتن ستون فقرات موردنیاز هستند.


اما یک حالت بدن نامناسب تنها برای پشت شما بد نیست، قوز کردن همیشگی به اندام های درون بدن شما نیز فشار می آورد و فعالیت را برای ریه ها و روده های شما سخت تر می سازد.باگذشت زمان،قوز کردن باعث می شود که هضم غذا برای شما سخت تر شود و به هنگام تنفس هوای کافی را وارد بدن خود نکنید.


صاف و راست بایستید، یک شیوه بسیار عالی برای جلوگیری از مشکلات مربوط به حالت بدن این است که صاف و راست بایستید. وقتی که صاف و راست می ایستید احساس و ظاهر بهتری خواهید داشت و لاغرتر به نظرخواهید رسید. برای اینکه صاف و راست بایستید فرض کنید که پشت خود را به یک دیوار چسبانده اید تا قد شما را اندازه بگیرند.در این حالت باید سر خود را صاف نگه دارید و چانه خود را تو دهید و گوش های شما باید روی میانه شانه های شما قرار بگیرند. شانه های خود را عقب دهید،زانوهای خود را صاف نگه دارید و شکم خود را تو دهید.همچنین باسن خود را طوری بیرون ندهید که مجبور شوید سر خود را به سمت آسمان کش دهید.


پشت میز خود فرو نروید، وقتی که پشت میز می نشینید قوز کردن برای شما راحت می شود و حتی ممکن است که به عقب خم شوید و اندکی بدن خود را بچرخانید. وقتی که پشت میز می نشینید چنین حالتی را باید غدغن کنید. به جای چنین حالت بدنی پشت خود را به صندلی تکیه دهید و یک حوله لوله شده کوچک یا یک کوسن مخصوص کمر پشت قسمت میانی کمر قرار دهید تا انحنای طبیعی ستون فقرات شما حفظ شود. زانوهای خود را با یک زاویه قائم خم کنید و در همان ارتفاع یا اندکی بالاتر از سطح باسن خود نگه دارید و پاهای خود را صاف روی کف قرار دهید.


طرز استفاده صحیح از گوشی همراه، به طوری که به ستون فقرات شما آسیبی نرساند


مراقب درد مزمن ستون فقرات ناشی از پیشرفت تکنولوژی (TexNeck ) باشید. آیا در تمام طول روز گوشی هوشمند شما در دستانتان است؟ یک دقیقه از وقت خود را به کش دادن گردن خود اختصاص دهید. وقتی که سر خود را به سمت پایین کج می کنید تا پیام های دریافتی را بخوانید به ستون فقرات شما فشار وارد می شود.در طول یک روز یا یک سال این فشار وارده بر ستون فقرات شما افزایش می یابد.برای جلوگیری از چنین مشکلی توصیه می شود که بجای پایین آوردن سرخود تلفن همراه خود را بالا بیاورید و چشم های خود را حرکت دهید.


به هنگام رانندگی لم ندهید، در طول یک رانندگی طولانی مدت لم دادن یک حالت راحتی بخش برای راننده است،اما چنین کاری می تواند به حالت مناسب بدن لطمه بزند.به جای لم دادن توصیه می شود که صندلی خود را به فرمان نزدیک کنید.سعی کنید که پاهای خود را به هم قفل نکنید و زانوهای خود را اندکی خم کنید. زانوهای شما باید هم سطح با باسن شما یا اندکی بالاتر از آن ها باشند.فراموش نکنید که پشت خود یک بالشتک یا یک حوله لوله کرده به عنوان تکیه گاه قرار دهید.



برای مهمانی ها یا گردش طولانی مدت از کفش های پاشنه بلند استفاده نکنید، استفاده مکرر و طولانی مدت از چنین کفش هایی برای حالت بدن شما مناسب نیست.پوشیدن کفش های پاشنه صناری و کفش های ژیمناستیک باعث می شود که بنیان ستون فقرات شما به سمت جلو سوق داده شود و درنتیجه قوس ستون فقرات بیشتر می شود.افزایش قوس ستون فقرات باعث می شود که استخوان های ستون فقرات دستخوش تغییر شوند و فشاری روی عصب ها وارد شود که کمردرد را به بار می آورد.علاوه بر این،کفش های پاشنه بلند وزن بیشتری را روی زانوهای شما وارد می کنند.توصیه می شود که برای استفاده روزانه خود کفشی را انتخاب کنید که پاشنه اش کوتاه تر و کلفت تر است.



به شیوه مناسب بخوابید، حتی زمانی که چرت می زنید هم باید مراقب شیوه خوابیدن خود باشید.توصیه می شود که از تشک های نرم و گود افتاده خودداری کنید.یک تشک سفتی را انتخاب کنید که به حفظ شکل طبیعی ستون فقرات شما کمک می کند.اگر به پهلو می خوابید زانوهای خود را اندکی خم کنید و آن ها را بغل نکنید.بالشتی را زیر سر خود قرار دهید تا سرتان هم سطح با ستون فقرات شما باشد.افرادی که به پشت می خوابند نباید از بالشت های خیلی کلفت استفاده کنند،بلکه باید بالشت های کوچکی را انتخاب و زیر گردن خود قرار دهند.



ورزش کنید و عضلات شکمی را قوی کنید، چربی بیش ازحد در اطراف شکم شما فشار روی ستون فقرات را افزایش می دهد.برای فراهم آوردن یک تکیه گاه قوی برای ستون فقرات خود به عضله های قوی نیاز دارید.یک برنامه تمرین بدنی باعث می شود که بدن و ستون فقرات شما یک شکل عالی داشته باشند.یک نکته مهم را که باید گفت این است که تمرین های بدون تاثیر(non-impacexercises) مانند تائی چی در حفظ حالت مناسب بدن موثر هستند.



مشکلات خود را بررسی کنید، به احتمال زیاد خودتان می دانید که قوز می کنید یا نمی کنید.اگر از چنین چیزی مطمئن نیستید،می توانید از یک روش سریع استفاده کنید.پشت یک دیوار بایستید.پاهای خود را به اندازه ۶ اینچ (۲۴/۱۵ سانتی متر) از ازاره (پاچین) دیوار بیرون دهید.ماتحت شما باید دیوار را لمس کند.قسمت تحتانی کمر و گردن شما باید ۲ اینج (۰۸/۵ سانتی متر)از دیوار فاصله داشته باشد.اگر قسمت تحتانی کمر و گردن شما چنین فاصله ای را با دیوار نداشت با پزشک خود صحبت کنید تا برای بهبود حالت بدن شما راه هایی را توصیه کند.


یک متخصص ارتوپد و فوق تخصص جراحی ستون فقرات با اشاره به قوز کردن در افراد مختلف در خصوص بیماری های ستون فقرات می گوید: این موضوع به سن بیمار بستگی دارد؛ اگر بیمار در سن ۱۴ سال و قبل از آن باشد که استخوان های وی شکل نگرفته اند، می تواند منجر به قوز دائمی در بیمار شود و بدن حالت نشستن بد و به حالت قوز را به خود بگیرد.وی افزود، اگر قوز کردن در سنین بعد از رشد باشد، با توجه به حالت خستگی که در عضلات ایجاد می کند، بدن از حالت آناتومی خود خارج می شود، بالانس بدن برهم خورده و منجر به کمردردهای طولانی مدت و همچنین فشار به گردن و کمر خواهد شد. وی در ادامه برای جلوگیری از قوز کردن به اصلاح سبک زندگی اشاره کرد و گفت: افراد حتماً به خود درست نشستن را یادآوری کنند، یعنی آن قدر این مسئله را در ذهن خود تداعی کنند که ملکه ذهنشان شود و حتماً یک ورزش مناسب مانند شنا و پیاده روی منظم را در برنامه روزانه خود داشته باشند. فوق تخصص جراحی ستون فقرات با اشاره به کارمندان و کسانی که به طور مداوم پشت میز می نشینند، افزود: این افراد حرکت اصلاحی را که شامل حرکات کششی، صاف کردن ستون فقرات و رساندن شانه ها به همدیگر است در همان پشت میز انجام دهند و هر ساعتی یک بار از جای خود بلند شده و چند قدم بردارند. همچنین تصریح کرد: رانندگان برای اینکه به رگ سیاتیک خود فشار نیاورند، صندلی را کامل عقب ندهند. باید زاویه بین ران و ساق برای آنها ۹۰ درجه و یا کمتر باشد و نیز کسانی که شغل آنها رانندگی است باید پس از هر دو ساعت رانندگی، ۱۵ دقیقه حرکات کششی هرچند ساده انجام دهند. ستون فقرات بطور طبیعی دارای مقداری انحنا می باشد. هنگامی که شما از پشت به ستون فقرات نگاه می کنید، ستون فقرات می بایست صاف بوده و در مرکز ناحیه لگن قرار داشته باشد. ستون فقرات دارای دو انحنای رو به خارج و دو انحنای رو به داخل است که به همراه یکدیگر ظاهر حرف S را تشکیل می دهند ورزش درمانی یکی از مهمترین اجزای برنامه ی درمانی برای کیفوز (قوز پشت کمر) است. این روش خصوصا برای افرادی که قوز پشت کمر آن ها ناشی از قرارگیری بدن در حالت ناصحیح است، بسیار مفید و موثر می باشد، چرا که فیزیوتراپیست می تواند با تقویت عضلات اطراف ستون فقرات، به اصلاح حالت قرارگیری بدن کمک کند.


اصلی ترین گروه های عضلانی که در تمرینات اصلاحی مخصوص کیفوز، بر آن ها تمرکز می شود، عبارتند از عضلات عقب کشنده و پایین کشنده ی کتف ( عضلات متوازی الاضلاع یا رومبوئید، عضلات ذوزنقه ای تحتانی و میانی). برای بهبود عملکرد عضلاتی که بر روی استخوان کتف اثر دارند و لازم است که تمرینات کاملا اختصاصی برای آن ها طراحی شوند. تشخیص قوز کمر تشخیص این مشکل بر اساس معاینه فیزیکی و تهیه عکس رادیولوژی انجام می شود. در این حالت یک سابقه پزشکی کامل از بیمار دریافت می شود تا به این ترتیب بتوان سایر دلایل بالقوه تاثیرگذار بر ایجاد قوز کمر را تشخیص داد. عکس برداری رادیولوژی به منظور ارزیابی وضعیت قرارگیری مهره ها در ستون فقرات و اندازه گیری انحنای کلی آن در هنگام نگاه کردن به فرد از جلو و عقب مورد استفاده قرار می گیرد. بیمار مبتلا به قوز کمر شوئرمن را می توان با توجه به زاویه ستون فقرات بیشتر از ۴۰ درجه تشخیص داد. همانطور که گفته شد، این شرایط باعث می شود سه مهره یا بیشتر در یک ردیف قرار گیرند. در صورتی که برای بیمار از اسکن ام آر آی (MRI) استفاده شود، معمولاً گره های اشمولر در ستون فقرات مشاهده شده و فتق دیسک محدود در ناحیه انتهایی مهره ها دیده می شود. این نوع فتق دیسک متفاوت از فتق دیسکی است که در ناحیه ای از ستون فقرات که اعصاب در آنها وجود دارد، ایجاد می شود.


دلایل اصلی قوز پشت عبارتند از: پیری (به خصوص اگر کمر حالت نامناسبی داشته باشد) ضعف ماهیچه ای در ناحیه فوقانی کمر بیماری شوئرمن (در کودکان اتفاق می افتد و دلیل مشخصی ندارد) آرتریتیا دیگر بیماری هایدژنراسیون استخوانی آسیب به ستون فقرات دیسک های ضعیف اسکولیوز (انحنای ستون فقرات) بیماری های که باعث کیفوز ( قوز پشتی ) می شود : عفونت در ستون فقرات نقائص هنگام تولد،ماننداسپینا بیفیدا تومورها بیماری هایسیستم غدد درون ریز بیماری هایبافت همبند فلج اطفال بیماری پاژه دیستروفی عضلانی جراحی قوز کمر ( کیفوز ) درمان قوز کمر با جراحی با خطرهای احتمالی خاصی همراه است. به همین دلیل عمل جراحی صرفاً زمانی انجام می شود که مزایای انجام جراحی بیش از خطرهای احتمالی آن باشد. در هر حال جراحی برای اکثر موارد قوز کمر توصیه نمی شود.

منابع:

بیتوته، تبیان، باشگاه خبرنگاران جوان

گردآوری:

صبا عربزاده

error: Content is protected !!