اجتماعات مذهبی ماه رمضان در قم برگزار نمی‌شود

مرتضی حیدری روز چهارشنبه در هشتاد و یکمین جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی مدیریت پاسخ به بحران استان در سالن کرامت استانداری قم، اظهار داشت: در آخرین رنگ بندی اعلام شده توسط ستاد ملی مقابله با کرونا، متاسفانه این استان از امروز چهارشنبه به جمع مناطق قرمز از نظر شیوع کرونا افزوده شده است که لازم است تا محدودیت های شرایط قرمز با دقت در این استان اجرایی شود.

وی با اشاره به در پیش بودن ماه مبارک رمضان ادامه داد: بر اساس مصوبه های ابلاغی ستاد ملی مبارزه با کرونا، در شهرهای قرمز کرونایی هیچ تجمع و برگزاری هر گونه برنامه تجمعی برگزار نمی شود و باید توزیع نذورات هم در ایام ماه مبارک رمضان به‌صورت بیرون بر باشد.

فرماندار قم در ادامه آخرین اقدام های انجام شده در حوزه طرح شهید سلیمانی در این استان را مورد اشاره قرار داد و گفت: در طرح شهید سلیمانی استان قم به ۹۴ محله تقسیم شد و با همکاری بسیج سازمان‌دهی مطلوبی در این محلات انجام و بازدیدهای مستمری صورت گرفته است.

وی با بیان اینکه طرح شهید سلیمانی در شناسایی و رهگیری بیماران نقش مهمی داشته است، افزود: با توجه به شرایط جدید کرونایی و شیوع نوع جهش‌یافته کرونا، نیاز است تا سازوکار قبلی اجرای طرح شهید سلیمانی متناسب با شرایط جدید تغییر کند.

حیدری با تاکید بر ضرورت بهره گیری از تجربه کشورهای موفق در مهار کرونای جهش یافته انگلیسی گفت: در حالی پیک چهارم کرونا از نوع انگلیسی در کشور و از جمله قم آغازشده است که برخی از کشورها این نوع از ویروس کرونا را مهار کرده‌اند که باید از تجربه آن‌ها درروند مبارزه با ویروس کووید۱۹ استفاده کرد.

قم از ۲۵ اسفندماه سال گذشته از منطقه آبی وارد زرد کرونایی شد ‌و مسئولان ذی‌ربط درباره احتمال وخیم‌تر شدن وضعیت در صورت انجام سفر و دورهمی و دیدوبازدیدهای عید از سوی شهروندان و همچنین رعایت نکردن شیوه‌نامه‌های بهداشتی هشدار داده بودند.

از ۱۳ فروردین‌ماه هم‌زمان با خیز چهارم کرونا در کشور، استان قم نیز از جمله مناطقی است که در وضعیت نارنجی قرار گرفت که با افزایش تعداد بستری‌ها و مبتلایان، این استان از امروز ۱۸ فروردین‌ماه به قرمز تغییر رنگ داد.

ویروس کرونا موجب بیماری عفونی «کووید ۱۹» می‌شود و این ویروس ۲۴ آذر ۱۳۹۸ در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری به‌عنوان ذات‌الریه نام ‌برده می‌شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۹ دی ۱۳۹۸ به‌صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

«کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راه‌های انتقال آن عطسه، سرفه، دست‌دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه می‌کنند، افراد علاوه بر پرهیز از دست‌دادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به‌ هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.

برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا؛ رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی همچون استفاده از «ماسک» و «فاصله‌گذاری اجتماعی» توصیه شده است.

شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا می‌توانند با شماره تلفن‌های ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و برای کسب آخرین اخبار دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.

همه ایرانیان می‌توانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته ‌شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.       

همشهریان قمی در صورت مشاهده هرگونه علامتی در رابطه با ویروس «کرونا» در خود و افراد خانواده، می‌توانند به «مرکزهای جامع سلامت» امام حسن عسکری(ع) در شهرک امام حسن عسکری(ع)، امام خمینی(ره) در بلوار شهید کریمی (بنیاد)، فرقانی در انتهای شیخ‌آباد، پردیس در پردیسان (خیابان ایمان)، خوراکیان در بلوار ۱۵ خرداد، بعثت در نیروگاه، شهدا در خیابان انقلاب اسلامی (چهارمردان)، پنبه‌چی در خیابان امام خمینی(ره) و جندقیان در خیابان زاویه مراجعه و خدمات «رایگان» دریافت کنند./

error: Content is protected !!