فراروانشناسی ابن‌سینا بررسی می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی مرکز فرهنگی شهر کتاب، بیست و یکمین نشست از مجموعه درس‌گفتارهایی درباره‌ بوعلی سینا روز چهارشنبه ۶ مرداد با عنوان «فراروانشناسی ابن سینا» در مرکز فرهنگی شهر کتاب برگزار می‌شود.

فراروانشناسی به توصیف و تبیین روندهای ظاهرا غیرعادی شناخت و کنش برخی ازانسان‌ها نسبت به اشیاء و اذهان می‌پردازد. ابن سینا حدود هشت قرن پیش از تاسیس انجمن روح‌پژوهی در انگلستان و آمریکا، فراروانشناسی را در آخرین فصل کتاب اشارات و تنبیهات بنیاد گذاشته است. او در این فصل به ذکر مشاهدات و سپس ارائه تبیین خود از این سه پدیده‌ی خارق عادت می‌پردازد: زیست بی آب و غذا، حرکت کردن یا حرکت دادن غیرعادی اجسام، اخبار از غیب.

از این سه پدیده، دومی و سومی آشکارا شبیه دورجنبانی، نهان‌بینی و پیش‌آگاهی در فراروانشناسی‌اند.از آنجا که چنین پدیده‌هایی در فرهنگ اسلامی بیشتر به عارفان و صوفیان نسبت‌داده می‌شود، برخی از شارحان به خطا محتوی این فصل را « فلسفه عرفان» شمرده‌اند، درحالی که درون‌مایه‌ی این فصل همانا فراروانشناسی است.

نشست «فراروانشناسی ابن سینا» با سخنرانی مهدی عظیمی دانشیار دانشکده الهیات دانشگاه تهران همراه است.

این‌برنامه ساعت ۱۱ روز چهارشنبه ۶ مرداد در مرکز فرهنگی شهر کتاب برگزار و به‌طور زنده از اینستاگرام این‌مرکز به نشانی ketabofarhang، تلگرام bookcitycc و صفحه‌ مرکز فرهنگی شهر کتاب در پایگاه اینترنتی آپارات پخش می‌شود.

error: Content is protected !!