ارائه خدمات مراقبت‌های حمایتی و تسکینی مبتلایان به سرطان

به گزارش ایرنا به نقل از وزارت بهداشت، مهدی شادنوش روز سه شنبه در آیین انعقاد تفاهم نامه همکاری برای تجهیز و راه اندازی مراکز منتخب مراقبت‌های حمایتی و تسکینی  سرطان با اشاره به اهمیت اجرای برنامه مراقبت‌های حمایتی و تسکینی سرطان افزود: این نوع مراقبت‌ها زمینه ایجاد آرامش روانی بیماران و خانواده‌های ایشان در کشور و محیط اجتماعی را برقرار کرده و تا حد زیادی از درد و رنج آنان می‌کاهد.

وی بیان کرد: تدوین و ابلاغ آیین نامه تاسیس و بهره برداری مرکز مراقبت‌های حمایتی و تسکینی سرطان و آموزش و توانمندسازی کادر درمان (۲۰۰ پزشک و پرستار) از ١٧ دانشگاه علوم پزشکی به عنوان دانشگاه های منتخب و همچنین تدوین دستورالعمل ها و درس نامه‌های مدیریت و کنترل علائم جسمی و غیر جسمی بیماران، در راستای آغاز  فاز اول برنامه در اداره درمان بیماری های غیرواگیر مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری های وزارت بهداشت صورت گرفته است.

رییس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت ادامه داد: بهره گیری از ظرفیت موسسات و سازمان‌های مردم نهاد در جهت  اجرای هرچه بهتر فاز اول این طرح در مراکز منتخب در دستور کار بوده تا بتوان ظرفیت خدمات دهی به بیمارن مبتلا را افزایش داد. از این رو پس از برگزاری جلسات متعدد کارشناسی و بررسی زیرساخت‌های موجود در دانشگاه‌های منتخب،  امروز تفاهم نامه همکاری بین وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و مرکز پیشگیری و کنترل سرطان آلاء در آستانه ولادت با سعادت حضرت امام حسن مجتبی (ع)، روز اکرام و تکریم خیرین و همزمان با آخرین روز هفته سلامت و در روز مشارکت های بین بخشی و مسئولیت های اجتماعی امضا شد.

وی درباره این تفاهم نامه اظهار کرد: بر اساس این تفاهم نامه، مرکز پیشگیری و کنترل سرطان آلاء در راه اندازی و تجهیز مراکز منتخب دانشگاهی مورد توافق و اولویت دار وزارت بهداشت مشارکت کرده تا هر چه زودتر ارائه خدمات این مراکز به گروه هدف که مبتلایان به بیماری سرطان هستند، آغاز شود.  به نحوی که تا پایان شهریور ماه ۱۴۰۰ تمامی مراکز منتخب از ۱۷ دانشگاه علوم پزشکی مورد بهره برداری قرار گرفته و پایلوت برنامه در آن‌ها بر اساس این تفاهم نامه به مرحله اجرا رسیده باشد.

شادنوش گفت: تمامی خدمات در این مراکز به صورت رایگان و بدون هیچ گونه ارتباط مالی بین گروه درمانگر و بیمار و خانواده بیمار ارائه شده و از ظرفیت خیرین در مراکز مراقبت‌های حمایتی و تسکینی سرطان استفاده خواهد شد.

وی ادامه داد: همچنین در این زمینه مقرر شد،  مرکز پیشگیری و کنترل سرطان آلاء همراه و همگام با مراکز دانشگاهی با نظارت مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های معاونت درمان وزارت بهداشت و بر اساس آخرین آیین نامه ها و دستورالعمل های ابلاغی، علاوه بر تجهیز و راه اندازی مراکز سرپایی حمایتی و تسکینی و ارائه مراقبت در خانه به بیماران مبتلا به سرطان که یکی از وظایف اصلی این مراکز است، در حوزه‌های بستری بیمارستانی بیماران نیازمند خدمات بستری، توانمند سازی و مدیریت به کارگیری پرسنل مورد نیاز مراکز سرپایی و بخش های مراقبت در خانه  مشارکت کند.

شادنوش اظهار کرد:  امید است با اتکال به خدواند متعال و در سایه توجهات حضرت ولی عصر (عج) این همکاری نوید بخش و اثرگذار واقع شده و با راه اندازی شبکه وسیع مراقبت های حمایتی و تسکینی سرطان، خدمات به صورت نظام مند و مدیریت شده به بیماران مبتلا به سرطان ارائه شود.

error: Content is protected !!