ارایه یک راهکار جدید برای کاهش مرگ ناشی از کووید ۱۹ در سالمندان

به گزارش روز چهارشنبه گروه دانشگاه و آموزش ایرنا از پایگاه خبری ساینس، بر اساس مطالعات صورت گرفته توسط محققان دانشگاه مینه‌سوتا و کلینیک مایو در آمریکا، داروی سنولیتیک (senolytic) مرگ و میر ناشی از یک نوع ویروس کرونای بتا که نزدیک به ویروس SARS-CoV-۲ است، را در موش‌های سالمند کاهش می‌دهد. محققان احتمال می‌دهند این دارو تاثیر مشابهی در انسان داشته باشد.

سلول‌های پیر که معمولا سلول‌های آسیب دیده هستند و عامل اصلی بروز التهاب و بیماری‌های مزمن و همچنین کاهش تحرک محسوب می‌شوند، با افزایش سن در بدن جمع می‌شوند. بر اساس مطالعات قبلی، داروی سنولیتیک قادر است این سلول‌های فرسوده و ناکارآمد را از بدن خارج کند.

با توجه به مطالعاتی که از ابتدای پاندمی کرونا در سراسر جهان صورت گرفت، افراد سالمند در برابر این بیماری آسیب‌پذیری بیشتری دارند. محققان کلینیک مایو احتمال دادند که این آسیب پذیری ناشی از تجمع همین سلول‌های پیر در بدن باشد و به همین دلیل شروع به آزمایش داروی سنولیتیک در موش‌های سالمند کردند و دریافتند این دارو مرگ و میر ناشی از کرونا را در آن‌ها کاهش می‌دهد. محققان امیدوارند این روش در انسان نیز پاسخگو باشد.

ویروس کرونا عامل بیماری کووید ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه جهان منتشر شد؛ به طوری که سازمان بهداشت جهانی در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همه‌گیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.

ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل می‌شود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علائم بیماری کووید ۱۹ است. بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس نیز دچار بیماری خفیف می‌شوند.

جهش ویروس کرونا در انگلیس، بزریل، هندوستان و آفریقا که موجب افزایش سرایت، بیماری‌زایی و مرگ و میر آن شده، نگرانی‌های جدیدی را در جهان به وجود آورده است.

انگلیس اولین کشور اروپایی بود که واکسیناسیون را آغاز کرد و آن را سریع‌تر از سایر کشوها پیش برد، اما اکنون دچار چالش شیوع گونه‌های مختلف ویروس کرونا شده است.
نتایج این مطالعه در نشریه Science منتشر شده است.

error: Content is protected !!