به گزارشخبرنگار مهر به نقل از هلث دی نیوز، «هریت رامگی»، سرپرست تیم تحقیق از مؤسسه ملی تحقیقات سرطان فرانسه، در این باره گفت: «این روند نشان میدهد که اگرچه در بسیاری از کشورهای اروپایی مصرف الکل به ازای هر شخص کاهش یافته است، اما مصرف الکل در کشورهای آسیایی مانند چین و هند و در جنوب صحرای آفریقا در حال افزایش است.»
وی افزود: «علاوه بر این شواهدی وجود دارد که پاندمی کووید ۱۹ میزان نوشیدن مشروبات الکلی را در برخی کشورها افزایش داده است.»
محققان ابراز نگرانی کردند که رفتارهای مرتبط با آشامیدنیهای الکلی که در طی پاندمی اتفاق افتاده است میتواند منجر به عادتهای دائمی شود.
رامگی اذعان داشت: «مطالعه ما سهم حتی مصرف اندک مشروبات الکلی را در میزان سرطان نگران کننده نشان میدهد، اما همچنین نشان میدهد که تغییر در عادات نوشیدنیهای الکلی عمومی میتواند بر میزان سرطان در آینده تأثیر مثبت بگذارد.»
در مردان ۷۷٪ موارد سرطان مرتبط با الکل و در زنان ۲۳٪ را تشکیل میدهند. سرطانهای مری، کبد و سینه شایعترین، و به دنبال آن سرطان روده بزرگ و مقعد، و سرطان دهان و گلو قرار دارند.
براساس مناطق، بیشترین میزان سرطانهای مربوط به الکل در آسیای شرقی و اروپای مرکزی و شرقی (۶٪) بود، در حالی که کمترین میزان در شمال آفریقا و غرب آسیا، هر دو زیر ۱٪ بود.
براساس کشور، در مغولستان (۱۰٪) بالاترین و در کویت (۰٪) کمترین میزان بود. نرخ و موارد ابتلاء به سرطان ناشی از مشروبات الکلی در کشورهای دیگر شامل ۳٪ در ایالات متحده، ۴٪ در انگلستان، برزیل و آلمان، ۵٪ در هند و فرانسه، و ۶٪ در چین است.
به گفته محققان، الکل میتواند با ایجاد آسیب به DNA که باعث افزایش تولید مواد شیمیایی مضر در بدن میشود و همچنین با تأثیر بر تولید هورمون، به ابتلاء به سرطان کمک کند. محققان توضیح دادند که الکل همچنین میتواند اثرات سرطانی ناشی از توتون و تنباکو را تشدید نماید.