الگوی مرگ و میر کرونا در موج چهارم تغییری نکرده است

سیما سادات لاری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران خراسان شمالی در بجنورد اظهار داشت: براساس بررسی ها همچنان الگوی مرگ و میر در موج چهارم ویروس کرونا همانند سایر موج های دیگر در  گروه سنی  ۵۵ تا ۶۰ سال است.
وی قدرت سرایت بالا را از تمایز موج چهارم ویروس کرونا نسبت به سه موج قبلی در کشور اعلام کرد و اظهارداشت : در مجموع در چهار موج کرونا در ایران  آمار مرگ و میر در بین مردان بیش از زنان است.
 وی خاطرنشان کرد : اگر رفتارهای پر خطر ادامه یابد و سطح رعایت پروتکل های بهداشتی نیز روند کاهشی به خود بگیرد ، آمار مرگ و میرها  به طور معمول دو هفته پس از پیک  خود را نشان می دهدو پیش بینی می شود بعد از پیک در مرگ و میرها افزایش داشته باشیم.
 

کاهشی شدن آمار بیماران در برخی استان ها 
معاون وزیر بهداشت با بیان این که  به سمت نوک قله در موج چهارم ویروس کرونا رسیده ایم، اظهار داشت: در برخی استان ها همچنان آمار بستری رو به افزایش ولی در برخی از استان ها روند کاهشی است.
دکتر لاری با اشاره به این که بیشترین ابتلا به ویروس کرونا در موج چهارم مربوط به دور همی ها است، اظهارداشت : اگر در یک دورهمی یک نفر درگیر ویروس کرونا باشد، قطعا ۸۰ تا ۹۰ درصد از افراد در این جمع به این ویروس مبتلا خواهند شد و سرایت ویروس جهش یافته بالاست.

ایجاد فضا برای بستری های موقت 
سخنگوی وزارت بهداشت  ایجاد فضاهای بیمارستانی برای بستری موقت بیماران در مراحل اولیه ابتلا را مهمترین راهکار برای کنترل این بیماری اعلام کرد و اظهارداشت : تمام دانشگاه های علوم پزشکی در سطح کشور مراکز بیمارستانی برای بستری موقت ( سرپایی ) بیماران در مراحل اولیه بیماری راه اندازی کردند و این فضاهای موقت تا حدودی به کنترل بیماری کمک کرده است.
دکتر لاری در مورد نظارت بر اجرای واکسیناسیون نیز گفت: در این روند با همکاری طرح شهید سلیمانی نظارت ها انجام می شود و روند واکسیناسیون با دقت کامل انجام می شود و تلاش می کنیم تا مشکلات و حاشیه ها را از بین ببریم و دانشگاه ها هم تعداد مراکز را برای این مهم افزایش داده اند.
معاون وزیر بهداشت در مورد تزریق واکسن خارج از نوبت گفت: این موارد بسیار محدود بود که گزارش شد و پرونده آنها را به مراجع قضایی معرفی کردیم و بعضا با آنان در مرحله اولیه برخورد شده است.
وی بر کنترل و نظارت بیشتر در روند واکسیناسیون تاکید کرد و افزود: تمامی مراحل در سامانه های مربوطه ثبت خواهد شد و هم اینک هدف ما این است که تمامی گروه هدف شامل کادر درمان، سالمندان و سایر گروه ها در مرحله اول واکسینه شوند.
وی بابیان اینکه خط قرمز ما واکسن خارج از نوبت است، اظهار داشت: به شدت با متخلفان برخورد خواهیم کرد.
دکتر لاری  با بیان اینکه بعد از موج جدید مردم معمولا پروتکل های بهداشتی را بیشتر رعایت می کنند، اظهار داشت: رعایت پروتکل ها ۵۸ درصد بود که این شاخص تا حدودی افزایش یافته است.

وی ضمن نگرانی از عادی انگاری مردم گفت: هم اینک ویروس کرونا می تازد، این ویروس قدرت سرایت بیشتری دارد و باید رعایت پروتکل های بهداشتی نیز تشدید شود.

اواخر بهار زمان تزریق واکسن ایرانی 
لاری در خصوص واکسن ایرانی برکت و پاستور و واکسن مشترک با کوبا نیز گفت: این واکسن ها نیز در مراحل پیگیری هستند و پیش بینی می شود که در اواخر خرداد و اوایل تیر سال جاری به نتیجه برسد و به صورت انبوه واکسن تولید شده و در سطح کشور مورد استفاده قرار گیرد.

وی با بیان اینکه هم اینک موضوع واکسن چالش بیشتر کشورها است، اظهار داشت: قول ها در خصوص واکسن ها محقق نمی شود به همین خاطر باید روی واکسن داخلی بیشتر کار و نیاز را از این بخش تامین کنیم.
سخنگوی وزارت بهداشت و درمان در مورد کرونا هندی گفت: در اولین مرحله بسته شدن مرزها بود که این کار از سوی دستگاههای مرتبط انجام شد و همچنان نیز باید این برنامه پیگیری شده و ادامه یابد.
لاری خاطرنشان کرد : به هر حال امکان حبس ویروس در یک مکان وجود ندارد و امکان سرایت آن در دیگر کشورها و حتی ایران نیز وجود دارد، ولی کارهایی که باید برای بستن مرزها و لغو پروازها انجام شود، از سوی دستگاههای متولی پیگیری و اجرا شده است.
دکتر سیما سادات لاری معاون فرهنگی و دانشجویی وزیر بهداشت و سخنگوی وزارت بهداشت صبح امروز ششم اردیبهشت ماه به استان خراسان شمالی سفر و از بیمارستان های کرونایی و مرکز واکسیناسیون کرونا استان خراسان شمالی بازدید کرد.
وی قرار است عصر امروز به شهرستان اسفراین که تحت پوشش دانشکده علوم پزشکی این شهرستان قرار دارد نیز سفر کند.
موج چهارم ویروس کرونا نیمه دوم فروردین ماه سال جاری شروع شد و با گذشت بیش سه هفته این استان در زمره یکی از هفت استان با شیب تند ویروس کرونا قرار دارد به طوری که رد ۲۴ ساعت گذشته  ۱۰۷ بیمار کرونایی در استان بستری و ۹ نفر نیز جان باختند و هم اکنون حدود ۴۶۸ نفر در بیمارستان های استان بستری و تحت درمان قرار دارند.

error: Content is protected !!