بحران کرونا در هند و تاثیر آن بر اقتصاد جهانی

به نوشته پایگاه خبری «اکونومیست»، کرونا اقتصاد هند را نیز ویروسی کرده است با این تفاوت که نشانه های این بیماری ویروسی اقتصادی کمی عجیب و غریب است.

در این گزارش آمده است: شاید عوارض ناشی از ابتلا  به ویروس کرونا در انسان پس از چند هفته بهبود یابد، ولی تاثیرات ناشی از ویروس کرونا بر اقتصاد هند طولانی مدت خواهد بود و نوعی “کووید مزمن” به شمار می آید.

بر اساس این گزارش، اقتصاد هند آسیب شدیدی را از کرونا متحمل شده است.

آمارهای وزارت بهداشت جهانی حاکی است تا کنون بیش از ۳۱ میلیون و ۱۴۳ هزار تن در هند به کرونا مبتلا شده اند که از این تعداد حدود ۴۱۴ هزار و ۱۴۱ تن جان باخته اند.

«رشاتودی» در اردیبهشت ماه سال جاری در گزارشی نوشته بود اقتصاددانان با تجدید نظر در باره تخمین رشد اقتصادی هند هشدار دادند که گسترش موج جدید ویروس کرونا باعث کوچک شدن اقتصاد هند می شود که هنوز ار تبعات اقتصادی  رکود ناشی از همه گیری سال گذشته رها نشده است.

گفتنی است در شرایطی که اقتصادهای بزرگ جهانی مشکلات ناشی از کرونا را پشت سر گذاشته اند و در حال ترمیم اقتصاد خود هستند؛ هند این روزها همچنان درگیر مبارزه با ویروس مهلک کووید-۱۹ است .

در حال حاضر هند علاوه بر مبارزه با تبعات اقتصادی ناشی از کرونا مانند افزایش نرخ بیکاری و کاهش سرمایه گذاری در این کشور روبرو شده است.

پایگاه خبری «راشا تودی» پیش تر در گزارشی اعلام کرده بود اعمال محدودیت های ناشی از افزایش شمار مبتلایان به کرونا در هند به بسیاری صنایع در جهان از جمله دریانوردی، داروسازی، منسوجات و خدمات مالی صدمه وارد خواهد ساخت.

برپایه این گزارش، افزایش شمار مبتلایان به ویروس کرونا و شیوع نوع دلتای این بیماری مانع بهبود اقتصادی در هند شده است و می تواند به بسیاری از بخش‌های حساس برای اقتصاد جهان هم آسیب وارد سازد.

در حال حاضر بخش های مهم صنعتی در جهان از جمله  خدمات مالی، حمل و نقل جهانی، پوشاک، داروسازی و بسیاری صنایع به سبب اعمال محدودیت های ناشی از کرونا در هند با اختلال روبرو شده اند.

بر اساس اعلام دبیرکل اتاق بین المللی کشتیرانی، افزایش شمار مبتلایان در هند سبب کاهش شمار دریانوردان شده است زیرا دست کم ۲۰۰ هزار نفر از ۱.۷ میلیون نفر ملوان در سراسر دنیا از کشور هند هستند.

بحران کرونا در هند و تاثیر آن بر اقتصاد جهانی

افزایش ریسک اقتصادی

به گفته بانک جهانی، بحران کرونا، ریسک‌های موجود در چشم‌انداز اقتصادی هند را افزایش داده است.

تخمین‌های اولیه بانک جهانی و آژانس‌های اقتصادی برای رشد اقتصادی هند در سال مالی ۲۰۲۱ کمترین سطح آن از زمان آزادسازی اقتصاد هند در سال ۱۹۹۰ بود، اما پس از اعلام بسته اقتصادی از سوی دولت هند، برآوردهای رشد اقتصادی هند حتی بیشتر کاهش یافت که این نشانگر رکود شدید اقتصادی این کشور بود..

شرکت تحلیل اقتصادی «کریسیل» هند نیز اعلام کرده است که هند با بدترین رکود اقتصادی از زمان استقلال خود مواجه شده است.

 بانک مرکزی هند در گزارش خود از کاهش ۴۰ درصدی در رشد اقتصادی هند در سه ماه اول سال مالی ۲۰۲۱ خبر داده است.

اکنون سوال اینجاست مقامات هند تا چه میزان می توانند از تبعات اقتصادی ناشی از ویروس کرونا بر اقتصاد خود و تاثیرات مخرب آن بر اقتصاد کل جهان بکاهند؟

امید آن می رود با واکسیناسیون هرچه سریعتر و اعمال فاصله اجتماعی، هند بتواند بر این ویروس مهلک فایق آید و اقتصاد خود را رونق بخشد.

error: Content is protected !!