به گزارش خبرگزاری مهر، افشین علیخانی مدیرکل بهداشت و درمان جمعیت هلال احمر در خصوص خدمات درمان اضطراری ارائه شده در راستای مقابله با کرونا در روزهای اخیر گفت: حوزه بهداشت و درمان جمعیت، همکاریها را براساس اعلام نیاز ستادهای مدیریت کرونا استانها و یا دانشگاههای علوم پزشکی در ۶ محور فعالیتی به انجام میرساند. ایجاد و یا پشتیبانی مراکز واکسیناسیون عمومی، استقرار واحدهای درمان اضطراری، اختصاص مراکز درمانی و توانبخشی برای خدمات مورد نیاز بیماران، افزایش ساعت فعالیت داروخانهها، تجهیز سولهها و یا سالنهای ورزشی برای پذیرش بیماران و ایجاد فضاهای مورد نیاز درمانی با استفاده از چادرهای راپال از جمله اقدامات صورت گرفته است.
وی افزود: جمعیت هلال احمر بواسطه تلقیح واکسیناسیون حجاج دارای ظرفیت گسترده و متناسب با استانداردهای مربوطه در سطح کشور بوده که با بهرهگیری از ظرفیت مذکور و همچنین پشتیبانی از سایر مراکز واکسیناسیونی که در این راستا در سطح کشور فعالیت میکنند، همکاریهای مورد درخواست را عملیاتی و در حال حاضر در ۲۲۵ مرکز همکاری میکند.
علیخانی ادامه داد: به دنبال اشغال قریب به تکمیل ظرفیت برخی از بیمارستانهای کشور، از جمعیت هلال احمر درخواست شد تا واحدهای درمانی اضطراری را در محوطه بیمارستان راه اندازی کند که این موضوع با بهرهگیری از واحدهای بیمارستانی استقرار سریع جمعیت در تمامی بیمارستانهای معرفی شده از جمله خراسان شمالی، خراسان رضوی، چهارمحال و بختیاری، لرستان، همدان، تهران و… صورت پذیرفت و از تاریخ ۲۶ مرداد ماه تا ۱۳ شهریور، تعداد ۳۸۹۷ نفر از آقایان و ۴۲۸۷ نفر از بانوان در این واحدها بستری شدند.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به اعلام نیازها، جمعیت هلال احمر علاوه بر اختصاص فضای فیزیکی مراکز درمانی و توانبخشی، ایجاد فضا از طریق استقرار چادرهای راپال و یا تجهیز سوله و یا سالنهای ورزشی جهت ارائه خدمات بیماران کرونایی با بسیج تمامی منابع موجود مبادرت کرده و تلاش شده است تا نهایت همکاریها را جهت کمک به امر سلامت کشور و تأمین خدمات مورد نیاز هموطنان به اجرا گذارد.
مدیرکل بهداشت و درمان جمعیت هلال احمر تصریح کرد: در این راستا بیمارستان فوق تخصصی نورافشار جمعیت هلال احمر از ابتدای همهگیری بیماری کرونا در کشور، به عنوان یکی از بیمارستانهای کرونا شهر تهران تعیین شده و ضمن بکارگیری تمامی ظرفیت ممکن برای پذیرش بیماران در حال حاضر، تاکنون به بیش از ۳۲ هزار و پانصد نفر از بیماران خدمات ارائه کرده است.
وی افزود: همچنین با توجه به شیوع اخیر بیماری و افزایش قابل توجه مبتلایان در کشور، ساعات کاری فعالیت داروخانهها نیز افزایش پیدا کرده و این مراکز حتی در تمامی ایام تعطیل نیز فعالیت کردهاند. برای انجام این فعالیتها، قریب ۵۵۰۰ نفر از اعضای تیمهای بهداشت و درمان اضطراری، جوانان، امدادگران و داوطلبان جمعیت همدوش پرسنل جمعیت در هر روز فعالیت میکنند.
علیخانی در پایان گفت: غلبه بر این آمار غم بار فوت شدگان در کشور و متعاقباٌ تبعات گسترده و طولانی مدت بهداشت روان و همچنین تبعات اقتصادی و اجتماعی بیماری، در گرو افزایش گسترده پوشش واکسیناسیون بوده که در روزهای اخیر از سرعت بهتری برخوردار شده و قطعاً با رعایت موارد بهداشتی، استفاده از ماسک و عدم حضور در اجتماعات غیر ضرور توسط هموطنان، کاهش مبتلایان میسر شده و کمک به پرسنل خدوم مراکز درمانی، مراقبتی و بیمارستانی را نیز به دنبال خواهد داشت.