تاراج تاجدار، یک شهرستان کشته و سه استان مبتلا

بر اساس آخرین آمار ارائه شده از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تاکنون نزدیک به دو میلیون نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند که از این تعداد، نزدیک به ۶۳ هزار نفر جان خود را از دست داده‌اند.

کرونا تا کنون در جهان حدود ۱۳۱ میلیون نفر را مبتلا کرده که نزدیک به ۲ میلیون ۹۰۰ هزار نفر از آنان جان خود را از دست داده اند، رتبه ایران در میان کشورهای جهان از نظر تعداد مبتلایان به کرونا، پانزدهم و از نظر تعداد درگذشتگان ناشی از این ویروس دوازدهم است، ایران در شاخص جمعیت در جهان در رتبه هفدهم قرار دارد.

آمار بالای تعداد کشته شدگان بیماری کووید ۱۹ در برخی کشورهای توسعه یافته مانند آمریکا، انگلستان، آلمان، فرانسه، روسیه، ایتالیا و اسپانیا که از نظر دانش پزشکی و امکانات درمانی در رده ها برتر جهان قرار دارند، با وجود گذشت چند ماه از آغاز واکسیناسیون، مبین آن است که هنوز هم موثرترین راهکار در ارتباط با ویروس کرونا، رعایت ضوابط بهداشتی به منظور مبتلا نشدن به این ویروس است.

منبع : ایرنا
منبع: ایرنا

نوروز کرونایی امسال در مقایسه با سال قبل تفاوت زیادی داشت، هراس سال گذشته از بیماری کووید ۱۹ تا حدود زیادی فروکش کرده و تعداد قابل توجهی از شهروندان با وجود هشدارها، سفر را بر ماندن در خانه ترجیح دادند و با وجود مخاطراتی که وجود داشت و احتمال شکل گیری موج چهارم پاندومی کرونا را تشدید می کرد،  کوله بار سفر بستند.

تغییر رنگ بندی شهرستان‌های مختلف از نظر میزان شیوع کرونا و افزایش تعداد شهرهای قرمز و نارنجی همراه با سه رقمی شدن تعداد جانباختگان پس از چندماه، تاثیر سفرهای نوروزی را بر افزایش مبتلایان و تلفات نشان داد و بر اساس اعلام مسئولان وزارت بهداشت اکثر استان های کشور در شرایط هشدار قرار گرفته اند و محدودیت های کرونایی در آنها اعمال می شود.

با گذشت بیش از یکسال از شیوع ویروس کرونا و افزایش شناخت شهروندان از نحوه انتقال، مخاطرات و عوارض این ویروس، مهمترین راهکار برای کاهش ابتلا و تلفات ناشی از بیماری کووید ۱۹ تا زمان واکسیناسیون کامل جمعیت یا کشف درمان قطعی برای آن، غیر از پیشگیری چیز دیگری نیست.

کاهش رعایت ضوابط بهداشتی، نتیجه ای جز افزایش تعداد مبتلایان کرونا و مرگ و میر ناشی از آن به دنبال ندارد، برخی از کشورهای جهان مانند کره جنوبی ، ژاپن ، نیوزلند و کشورهای اروپایی حوزه اسکاندیناوی مانند فنلاند و نروژ تجربه های موفقی در زمینه کنترل شیوع این ویروس و جلوگیری از مرگ و میر ناشی از آن دارند، این در حالی است که برخی کشورهای توسعه یافته با وجود آغاز واکسیناسیون، هنوز هم با مشکلاتی مانند میزان بالای ابتلا و مرگ و میر دست به گریبان هستند، استفاده از تجربیات این گونه جوامع که قبل از کشف واکسن، موفق به کنترل و محدودسازی شیوع ویروس کرونا شده اند، درس های زیادی برای سایر جوامع دارد.

بدون شک در صورت رعایت نکردن ضوابط بهداشتی در کشور با توجه به شرایط ایجاد شده در تعطیلات نوروزی، آمار مرگ و میر ناشی بیماری کووید ۱۹ از تعداد جمعیت یک شهرستان فراتر خواهد رفت و میران مبتلایان نیز با سرعت بیشتری افزایش می یابد.

error: Content is protected !!