تعطیلی ۶ روزه بدون اجرایی شدن مصوبات ستاد کرونا اثر بخش نیست

محمد رضا قدیر روز یکشنبه در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به‌بحران در تالار کرامت استانداری اظهار داشت: در حال حاضر حدود ۹۰۰ بیمار کرونایی در مراکز درمانی قم بستری هستند.

وی هزار و ۲۰۰ بیمار که به‌صورت موقت بستری هستند را نیز مورد توجه قرار داد و گفت: به‌علت زیاد بودن تعداد بیماران غیرکرونایی تخت‌های بیمارستان و اورژانس استان پُر است، روز گذشته مشکل اکسیژن پیدا کردیم، بیش از این توانایی نداریم.

رئیس علوم پزشکی قم همچنین با نامناسب توصیف کردن وضعیت کرونایی استان بیان داشت: امیدواریم تعطیلی ۶ روزه از چرخش و حرکت ویروس جلوگیری کند، البته به‌شرطی که از این فرصت به‌خوبی استفاده شود، مردم و هیات‌های مذهبی نیز همکاری داشته باشند.

قدیر با بیان اینکه مطابق مصوبه‌ ستاد ملی مقابله با کرونا حرکت دسته‌های عزاداری از نقطه‌ای به نقطه دیگر واقعا نباید صورت بگیرد، تصریح کرد: اجرای مصوبه‌های ستاد ملی کرونا واجب است و 
معاون هماهنگی امور زائرین استانداری و اداره کل تبلیغات اسلامی نیز همکاری کنند، تا در تاسوعا و عاشورا جلوی دسته‌روی گرفته شود.

وی در ادامه با تاکید بر ممنوعیت برپایی مجالس عزاداری در اماکن سرپوشیده و مسقف به‌عنوان دیگر مصوبه ستاد ملی یادآور شد: این تعطیلی‌ها در صورتی اثر بخش خواهد بود، که این ۲ مصوبه یاد شده اجرایی شود.

رئیس علوم پزشکی قم در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به‌تزریق حدود ۲۶۰ هزار دُز واکسن در استان گفت: هنوز واکسن به‌شکل حجیم و وسیع وارد استان نشده، روز گذشته به‌زحمت توانستیم ۱۵ هزار دُز واکسن را وارد کنیم، نیاز داریم که همه همکاری کنند که این پیک را پشت سر بگذاریم و مردم حداقل آسیب را ببینند.

قدیر با ضروری خواندن ایجاد هماهنگی بین علوم پزشکی و استانداری برای مصوبه‌های حوزه‌ سلامت گفت: درحالی که روزانه بین چهار تا پنج میلیارد ریال برای دارو و اکسیژن هزینه می‌کنیم، در مصوبه‌ها چیز دیگری نوشته شده که کارایی برای ما ندارند.

وی همچنین با اشاره به‌مصوبه استان مبنی بر اینکه علوم پزشکی تا پایان مردادماه ۲۵ مرکز واکسیناسیون را راه‌اندازی و روزانه ۲۵ هزار دُز واکسن را نیز تزریق کند، بیان کرد: وقتی ۱۵ هزار دُز واکسن گرفتیم، چگونه ۲۵ هزار دُز واکسن را تزریق کنیم؟، مصوبه‌ها باید اصلاح شود.

وضعیت کرونایی قم که از ۲۷ خردادماه پس از ۴۰ روز از وضعیت نارنجی به زرد بهبود یافته بود بر اساس آخرین رنگ‌بندی اعلام شده توسط نرم‌افزار ماسک، از تاریخ نهم تیرماه جاری بار دیگر جزو شهرهای نارنجی و از ۲۳ تیرماه مجددا در وضعیت قرمز از نظر شیوع کرونا قرار گرفت.

ویروس کرونا موجب بیماری عفونی «کووید۱۹» می‌شود و این ویروس ۲۴ آذر ۱۳۹۸ در شهر «ووهان» واقع در مرکز کشور چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری به‌عنوان ذات‌الریه نام ‌برده می‌شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۹ دی ۱۳۹۸ به‌صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

«کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راه‌های انتقال آن عطسه، سرفه، دست‌ دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه می‌کنند، افراد علاوه بر پرهیز از دست‌دادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به‌ هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.

برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا؛ رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی همچون استفاده از «ماسک» و «فاصله‌گذاری اجتماعی» توصیه شده است.

شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا می‌توانند با شماره تلفن‌های ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و برای کسب آخرین اخبار دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.

همه ایرانیان می‌توانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته ‌شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.

همشهریان قمی در صورت مشاهده هرگونه علامتی در رابطه با ویروس «کرونا» در خود و افراد خانواده، می‌توانند به «مرکزهای جامع سلامت» امام حسن عسکری(ع) در شهرک امام حسن عسکری(ع)، امام خمینی(ره) در بلوار شهید کریمی (بنیاد)، فرقانی در انتهای شیخ‌آباد، پردیس در پردیسان (خیابان ایمان)، خوراکیان در بلوار ۱۵ خرداد، بعثت در نیروگاه، شهدا در خیابان انقلاب اسلامی (چهارمردان)، پنبه‌چی در خیابان امام خمینی(ره) و جندقیان در خیابان زاویه مراجعه و خدمات «رایگان» دریافت کنند.        

error: Content is protected !!