تلاش هنرمندانه به یاد شهیده مدافع سلامت شیراز

خبرگزاری مهر – گروه استان‌ها: بیژن کیا هنرمند خوش نام شیرازی که رمان‌هایی چون پرواز ناتمام، وینسنس و گرگ خندان در کارنامه اش می‌درخشد، در خصوص اینکه چرا شهادت یکی از مدافعان سلامت را دست مایه نوشتن رمان جدید خود کرده در گفتگو بامهر گفت: کم و بیش هر نویسنده‌ای نسبت به نوسانات جامعه توجه نشان می‌دهد. همه گیری ویروس کرونا علاوه بر تهدیدات زیستی و اجتماعی فرصتی برای بروز عیار انسانیت و ظهور جلوه‌هایی از خودگذشتگی شهروندان به وجود آورده است. در شرایطی که این بیماری مهمترین سرمایه هر انسان یعنی حیات را هدف قرار گرفته بود و هنوز هیچ درمان قطعی و یا پادتنی برای کنترل این ویروس وجود نداشت مردان و زنانی نیک نهاد به میدان آمدند تا از درد و رنج بیماران و همراهان آنان بکاهند و این تلاش گاهی به قیمت شهادت این عزیزان تمام شد.

شهدای مدافع سلامت نه تنها از سلامت جسم بلکه از سلامت اخلاق جامعه دفاع کردند

وی افزود: به نظرمن شهدای مدافع سلامت نه تنها از سلامت جسم که از سلامت اخلاق جامعه دفاع کردند و نشان دادند علیرغم تمامی اما و اگرها هنوزهم هستند انسان‌هایی که گوهر انسانیت را در کشاکش سختی‌ها حفظ می‌کنند.

از سوی دیگر مثل بیشتر مواردی که برایم هنگام نوشتن رمان یا داستان کوتاه اتفاق می‌افتد این موضوع و سوژه بود که مرا برای نگارشش انتخاب کرد. در واقع پیشنهاد چند تن از جوانان فعال فرهنگی وجهادی شیراز موجب رقم خوردن این اتفاق شد و باز هم مثل همیشه وقتی برخی نهادها و سازمان‌های عریض و طویل فرهنگی خواب بودند جوانان شهر همت کرده و چراغ ادبیات داستانی را روشن نگه داشته‌اند.

این نویسنده و مدرس داستان نویسی در خصوص انتخاب قالب این اثر نیز توضیح داد: در چنین مواردی از قالب‌های متنوعی می‌توان برای نگارش یک اثرهنری استفاده کرد. من رمان را ترجیح می‌دهم چون فضای مناسبی برای گفتگوی متن و مخاطب ایجاد می‌کند. رمان قابلیت‌های زیادی دارد. خلق کلان جهان داستانی، قابلیت ترجمه، غنای ادبی به همراه اندیشه مندی آن از جمله مواردی ست که رمان را شاخص می‌کند. من مورخ یا تاریخ نگار نیستم و سر رشته‌ای هم در این موارد ندارم. تصورم این است که زندگینامه، تاریخ شفاهی و کارهایی از این دست را نباید با جهان داستان در هم آمیخت. بنظرم رمان حتی در واقع‌گراترین اشکال خود لازم است با بال‌های تخیل و نوآوری از فراز واقعیت‌های بیرونی عبور کند تا به کشف حقیقت درونی نزدیک شود.

کیا در خصوص پیشرفت کار ابراز داشت: ساختار کلی و فصل بندی‌های این اثر انجام شده و کاراکترهای اصلی را پردازش کرده‌ام و به طور کلی نگارش آن شروع شده است. هر چند در ابتدای کار هستم اما امیدوارم بتوانم سرعت و شتاب نوشتن رمان را افزایش دهم.

وی در خصوص زمان انتشار این اثر نیز مژده داد: امیدوارم که تا اواخر تابستان نگارش این رمان به پایان برسد. با توجه به حضور و حمایت کنشگران و جهادگران فرهنگی به نظر می‌رسد مراحل چاپ و توزیع بسرعت انجام شود و در نخستین سالگرد شهادت این پرستار ایثارگر بتوانیم از رمان رونمایی کنیم.

برنامه نذرحیا طلیعه معرفی هنرمندانه شهید رحیمی بود

سید عبدالغفار حسینی از جهادی‌های فعال گروه علمدار جهاد که پیگیر تولید اثر هنری درباره این شهید مدافع سلامت شیرازی بود و نویسندگان خوشنام شهر را به این کار دعوت کرد، نیز در گفتگو بامهر درباره آشنایی باشهید و انگیزه تولید این اثر گفت: ما در برنامه «نذر حیا» با این شهید عفیفه و مدافع سلامت آشنا شدیم.

تلاش هنرمندانه به یاد شهیده مدافع سلامت شیراز

وی ادامه داد: طرح نذر حیا خودش خیلی ماجرای عجیبی داشت و باتماس یکی از خانواده‌های نیازمند آبرو دار که درخواست چادر داشتند تلنگر خوردیم که ما در این مدت فکر معیشت اقشار هدف مان بودیم اما فکر حیا وعفاف مردم نبودیم. پس از آن فراخوان تهیه چادر را آماده کردیم و طرح با استقبال خوبی مواجه شد. همان مرحله اول وهنگام طراحی پوستر نذر حیا مصادف شد با ایام‌شهادت این شهید بزرگوار که در راه نجات بیماران از کرونا جان خود و فرزندش را فداکرد.

او اضافه کرد: ما در ایام کرونا با یک تیمی از جهادی‌ها در بیمارستان مشغول بودیم و از وضعیت تلاش کادر درمان اطلاع داشتیم. بین کادر درمان هم پرتلاشی و حجب و حیای این شهید بزرگوار زبانزد بود، به ذهنمان رسید از این ظرفیت بهره ببریم و برنامه نذرحیا را به نیابت از این شهید انجام دادیم و پوستر خود شهید هم روی بسته‌های چادر اهدایی چشم نوازی می‌کرد تا هم برکت کار ما باشد هم ادای دینی به شهدای مدافع سلامت شهرمان کرده باشیم.

این فعال جهادی گفت: این قضیه انجام شد و خانواده شهید هم که مطلع شدند ازاین کار استقبال کردند و در مرحله دوم برنامه نذر حیا مهمان ما شدند.

حسینی خاطرنشان کرد: در مرحله توزیع چادرها با پیشنهاد جهادی‌ها کتاب داستان و رمان هم ضمیمه بسته‌های چادر اهدایی که با روبان تزئین شده بودند، می‌کردیم و همین کار جرقه‌ای شد که در بحث تولید اثر هنری برای معرفی این مادر وپرستار شهید هم ورود کنیم که در مراحل بعدی برنامه نذر حیا یک اثرهنری بومی هم توزیع کنیم و با یک تیر دونشان بزنیم هم یک قدم مؤثر برای معرفی شهید مدافع سلامت برداریم و هم هنرمندانه حیاوعفاف را ترویج کنیم. البته علاوه براین رمان، پیگیر تولید یک مجموعه داستان کوتاه هم درباره زندگی و ایثارگری شهید مریم رحیمی هستیم.

error: Content is protected !!