دومین اهدای عضو قم در سال ۱۴۰۰ انجام شد

به گزارش روز دوشنبه روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی قم، ولی اله صمدی در این زمینه افزود: این فرد به علت تصادف و خونریزی مغزی در بخش ICU بیمارستان شهید بهشتی بستری شده بود.

وی اضافه کرد: پس از این مرگ مغزی با رضایت خانواده ایثارگر و نوع‌دوست آن مرحوم، اعضای بدن و نسوج وی، به چندین بیمار بدحال که در لیست انتظار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بودند، زندگی دوباره بخشید.

به گفته وی، سال گذشته ١٧ بیمار مرگ مغزی از استان قم برای اهدای عضو به تهران اعزام شدند و استان قم سومین استان در کشور در افزایش شاخص PMP( تعداد اهدای عضو به یک‌میلیون نفر جمعیت تحت پوشش) شده است.

صمدی با بیان این‌که امکان برگشت به زندگی دوباره برای بیمار مغزی وجود ندارد، گفت: به دلیل بی‌اطلاعی خانواده‌ها و با وجود تعداد زیاد بیمار مرگ مغزی در قم متاسفانه این بیماران فوت می‌کنند و به مرحله اهدای عضو و پیوند اعضا نمی‌رسند.

وی ادامه داد: بیمار مرگ مغزی قبل از فوت می‌تواند ارگان‌های حیاتی مانند قلب، کلیه، پانکراس، ریه‌ها و روده و تا ۴۸ ساعت پس از فوت نیز می‌تواند نسوج و بافت‌ها مثل پوست، قرنیه، استخوان، پاندون و عضلات دریچه‌های قلب را اهدا نماید.

وی بیان کرد: هر اهداکننده می‌تواند با اهدای اعضایی ازجمله قلب، ریه، کبد، پانکراس، روده و کلیه، یک تا هشت بیمار را از مرگ نجات دهد.

کارشناس مسئول واحد پیوند عضو دانشگاه علوم پزشکی قم افزود: همچنین هر اهداکننده می‌تواند با اهدای دریچه قلب، رگ، تاندون‌ها، عضلات، استخوان، نسوج و بافت، زندگی یک تا ۵۳ بیمار را بهبود ببخشد.

وی خاطرنشان کرد: از زمانی که مرگ مغزی بیماری اعلام می‌شود، می‌توان بیمار را با پیشرفته‌ترین تجهیزات پزشکی حداکثر تا ۱۲ روز نگهداری نمود، ولی در این مدت ارگان‌های حیاتی زیست پذیری خود را از دست می‌دهند و قابلیت فعالیت و توانایی ارگان‌ها ضعیف می‌شود.

وی با بیان این‌که پیوند کلیه بیشترین نیاز بیماران در لیست انتظار است،‌ ادامه داد: در حال حاضر بیش از ۱۷ هزار نفر در سطح کشور به دلیل نارسایی‌های کلیوی دیالیز می‌شوند و در لیست بیماران نیازمند پیوند کلیه قرار دارند.

متقاضیان دریافت کارت اهدای اعضا می‌توانند برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه به سامانه واحد فراهم‌آوری اعضای پیوندی به نشانی اینترنتی www.ehda.ir مراجعه کنند.

error: Content is protected !!