دوم خردادماه و آخرین خبرهای کرونایی استان‌ها

اکنون امتحانات خردادماه دانش آموزان پایه های نهم و دوازدهم بنا به تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا به صورت حضوری و دیگر پایه ها به روش غیرحضوری در حال برگزاری است و به طور طبیعی والدین و دانش آموزانی که باید در مدارس حاضر شوند دغدغه هایی دارند که البته مسوولان اطمینان خاطر داده‌اند تمامی پروتکل های بهداشتی و موارد پیشگیرانه رعایت می شود.

با گذشت چند روز از آغاز برگزاری امتحانات و حضور دانش آموزان در مدارس و مشاهده رعایت تمامی ضوابط بهداشتی و جلوگیری از انتقال ویروس کرونا اندکی از نگرانی ها کاسته شده و همین مسئله می تواند آنها را با آرامش خاطر بیشتری به حضور در حوزه های امتحانی هدایت کند.

نظارت بر چگونگی اعمال موارد بهداشتی در مدارس نیز با جدیت از سوی مسوولان وزارت آموزش و آموزش و ادارات کل در سراسر کشور دنبال می شود تا دانش آموزان روزهای امتحان را بدون دغدغه سپری کنند در این رابطه استاندار اصفهان گفته است: دانش آموزان و خانواده‌ها بابت شیوع ویروس کرونا در برگزاری حضوری امتحانات دغدغه نداشته باشند زیرا برگزاری تمامی امتحانات حضوری با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و موارد پیشگیرانه انجام می‌شود.

عباس رضایی که از حوزه های امتحانی اصفهان بازدید کرده همچنین این اطمینان را داده است که رعایت پروتکل‌های بهداشتی در برگزاری حضوری امتحانات پایه نهم و دوازدهم در استان اصفهان قابل قبول ارزیابی می‌شود و نشان می‌دهد که حفظ سلامتی دانش آموزان از جمله اولویت‌های آموزش و پرورش بوده است.

وی یادآورشد: این که شماری از دانش آموزان و خانواده‌های آنان دغدغه شیوع ویروس و انتقال بیماری داشته باشند منطقی است و بر همین اساس برنامه ریزی‌ها برای برگزاری امتحانات با رعایت تمامی پروتکل‌های بهداشتی مقرر شده است.

 در ادامه سری هم بزنیم به حوزه های امتحانی استان کرمان که بر اساس اعلام استاندار این استان تعداد حوزه های امتحانی نسبت به سال های قبل ۴۹ درصد افزایش یافته و وی گفته است: نکات لازم برای حفظ سلامت دانش آموزان در سالن های برگزاری امتحانات رعایت می شود.

علی زینی‌وند که برای نظارت دقیق تر سرزده از حوزه امتحانات نهایی در شهر کرمان بازدید کرده، می گوید: با تاکیدی که در نشست ستاد استانی پیشگیری از کرونا شده تمام حوزه های امتحانی توسط کارشناسان دانشگاه علوم پزشکی مورد بازدید و تایید کارشناسان بهداشتی این دانشگاه قرار گرفته است.

وی همچنین به خانواده ها اطمینان داده است که با توجه به بررسی های انجام شده مقررات بهداشتی در حوزه های امتحانی رعایت می شود و اولیا نگران سلامتی فرزندان خود نباشند.

در کنار دغدغه روزهای امتحان، مسوولان آموزش و پرورش از مردم خواسته اند برای ثبت نام فرزندان خود در کلاس اول، این کار را به تاخیر نیاندازند و این نوید را هم داده اند که کلاس های پیش دبستانی با توجه به شرایط کرونایی غیرحضوری و در بستر شبکه دانش آموزی “شاد” برگزار و ثبت نام دانش آموزان سایر پایه ها غیرحضوری و از طریق سامانه الکترونیکی “پادا” انجام می شود.

دوم خردادماه و آخرین خبرهای کرونایی استان‌ها

در ادامه نگاهی داریم به وضعیت کرونایی شهرها و استان های مختلف کشور که با فروکش کردن موج چهارم اغلب آنها در شرایط نارنجی و زرد قرار گرفته اند:

آذربایجان غربی/ طبق اعلام وزارت بهداشت، از ۱۷ شهرستان، پنج شهرستان اشنویه و سردشت در جنوب و پلدشت، چایپاره و چالدران در شمال آذربایجان غربی در وضعیت زرد است و شهرستانی با وضعیت قرمز در استان وجود ندارد.

هم اکنون ارومیه به همراه شهرهای خوی، سلماس، ماکو و شوط در شمال آذربایجان غربی و شهرهای مهاباد، نقده، تکاب، پیرانشهر، شاهین دژ، میاندوآب و بوکان در جنوب استان وضعیت نارنجی کرونایی دارند.

طی ۲۴ ساعت گذشته نیز بیش از ۱۲۰ نفر بر اثر ابتلا به کرونا در مراکز درمانی آذربایجان غربی بستری شدند که از این تعداد، ۶۲ نفر در ارومیه بودند و در این مدت ۱۳ بیمار کرونایی در اثر ابتلا به بیماری کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند.

البرز / اکنون پنج شهرستان تابعه استان البرز نارنجی و ۲ شهرستان دیگر زرد کرونایی هستند و ۱۱ بیمار کووید۱۹ طی ۲۴ ساعت گذشته در البرز جان باخته و ۱۰۱ بیمار دیگر در بیمارستان ها بستری شدند.

همچنین ۴۳ هزار و ۳۳۲  بیمار کووید۱۹ از ابتدای شیوع کرونا تاکنون در بیمارستان های البرز بستری شده اند که ۳۸ هزارو۵۹۸ بیمار آنان بهبود یافته اند.

ایلام / در روزهای اخیر تعداد بستری های موجود کرونا در استان روند نزولی داشته و به ۹۳ نفر کاهش یافته است و در ۲۴ ساعت گذشته نیز یک فوتی ناشی از کرونا ثبت شده و مجموع فوتی های استان به ۷۷۸ نفر افزایش یافته است.

همچنین ۴۹ ابتلای جدید کرونا نیز شناسایی شده و مجموع مبتلایان استان ۳۸ هزار و ۳۷۸ نفر است و در مجموع بهبودیافتگان در استان نیز به ۳۷ هزار و ۴۲۹ نفر رسیده است.

مرکزی / ۶ بیمار کووید ۱۹ شبانه‌روز اخیر در استان مرکزی بر اثر این بیماری جان باخته‌اند و تک رقمی شدن فوتی‌ها نشان از فروکش نسبی موج چهارم کرونا در این استان است و تاکنون ۲ هزار و ۶۸۷ نفر در استان مرکزی جان خود را بر اثر ابتلا به ویروس کرونا از دست داده‌اند.

بر اساس آخرین یافته های آزمایشگاهی ۱۴۸ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا شبانه روز اخیر در این استان ثبت شده که ۲۰ نفر از بیماران به علت وخامت حال عمومی در بیمارستان‌ها بستری شده‌اند و از زمان همه‌گیری ویروس کرونا تاکنون ۵۹ هزار و ۶۸۷ نفر در استان مرکزی به کووید ۱۹ مبتلا شده‌اند.

اردبیل / شیوع موج چهارم بیماری کووید.۱۹ در استان اردبیل که از نیمه فروردین ماه آغاز شده طی روزهای اخیر روند نزولی به خود گرفت و در شبانه روز گذشته در وضعیت پایدار قرار گرفته و شمار مبتلایان بستری همزمان کووید.۱۹ در این استان از ۶۳۳ نفر در پنجم اردیبهشت ماه با ۳۷۷ نفر کاهش، به ۲۵۶ فرد بستری در شبانه روز گذشته رسیده است.

همچنین در شبانه روز گذشته ۴۱ فرد جدید به بیماری کووید.۱۹ در این استان مبتلا شده‌اند که ۸۰ نفر کمتر از بالاترین رکورد ثبت شده در یک ماه قبل است و طی شبانه‌روز گذشته چهار نفر دیگر از افراد مبتلا به بیماری کووید.۱۹ در استان اردبیل جان باختند و مجموع فوتی‌های کرونا در این استان نیز به یک هزار و ۷۷۲ نفر رسید.

سیستان و بلوچستان / با اضافه شدن ۱۰۷ مورد جدید کرونا در سیستان و بلوچستان شمار مبتلایان ویروس کرونا در این استان به ۳۵ هزار و ۶۹۹ نفر رسید و هم‌اینک ۱۹۹ بیمار حاد تنفسی و ۱۰۴ نفر مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های سیستان و بلوچستان تحت درمان قرار دارند. 

همچنین با فوت یک مورد جدید شمار فوتی های کرونا در سیستان و بلوچستان به یکهزار و ۳۱۰ نفر رسید.

یزد / در شبانه روز گذشته از ۲۵۵ نمونه تهیه شده از مراجعان به مراکز بهداشتی و درمانی ، بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۷۶ فرد مبتلا به بیماری کووید ۱۹ در این استان شناسایی شدند که از این تعداد سه نفر در بیمارستان‌های استان  بستری شدند و ۷۳نفر هم در منزل دوره نقاهت خود را طی می‌کنند.

همچنین در شبانه روز گذشته یک بیمار کووید ۱۹ در استان یزد جان خود را از دست داد و هم‌اکنون ۳۲۶ فرد مشکوک به ویروس کرونا در بیمارستان‌های استان بستری هستند که از این تعداد ۸۲ نفر در بخش مراقبت‌های ویژه خدمات دریافت می‌کنند.

هرمزگان / در شبانه روز گذشته سه نفر دیگر بر اثر ابتلا به کرونا در استان هرمزگان جان خود را از دست دادند و شمار قربانیان کرونا به یک هزار و ۲۳۵ نفر رسید.

در هفته گذشته این استان شاهد روند صعودی دوباره کرونا بود و پنج شهر شامل بندرعباس، پارسیان، رودان، جاسک و میناب که ۲۵ اردیبهشت ماه در وضعیت نارنجی قرار داشتند هم اکنون به دلیل افزایش شمار مبتلایان به رنگ قرمز تغییر یافتند.  

آخرین آمار بستری های کرونا در هرمزگان ۴۲۵ نفر است که از این شمار ۷۲ نفر در شبانه روز گذشته در بیمارستان های استان بستری شدند که حال ۱۴ نفر از آنها وخیم گزارش شده است.

لرستان / ۲۱۱ بیمار جدید کووید ۱۹ طی شبانه‌روز گذشته در این استان شناسایی شد و مجموع مبتلایان کرونا به ۱۱۴ هزار و ۷۰۵ نفر رسیده است.

همچنین چهار نفر طی شبانه روز گذشته قربانی در لرستان به کرونا مبتلا شدند و شمار جانباختگان این ویروس نیز به یکهزار ۸۲۳ نفر رسید.

براساس اعلام ستاد مقابله با کرونا هم اکنون شهرهای رومشکان و دوره چگنی در وضعیت زرد و مابقی شهرهای استان در وضعیت نارنجی قرار دارند و در زمان حاضر ۶۱۱ بیمار و مشکوک به کرونا در بیمارستان های استان بستری هستند.

همدان / با فوت هفت بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در ۲۴ ساعت گذشته، آمار متوفیان استان از ابتدای شیوع این ویروس تاکنون به ۲ هزار و ۱۴۵ نفر رسیده و در این مدت ۱۰۱ نفر دیگر به بیماری کووید ۱۹ مبتلا شدند که در مجموع بیماران سرپایی مثبت از ابتدای اپیدمی ویروس کرونا تاکنون به ۴۱ هزار و ۹۴۸ نفر و بیماران بستری مثبت به ۱۷ هزار و ۴۷ نفر رسیده است.

هم اینک از نظر رنگ بندی ۹ شهرستان استان همدان در وضعیت نارنجی و شهرستان فامنین نیز در وضعیت زرد کرونایی قرار دارد.

خبرهای دیگری از کرونا در استان‌ها

– مدیرعامل جمعیت هلال احمر آذربایجان‌غربی گفت: از ۲۵ اسفند سال گذشته تا امروز  از ۶ مرز زمینی و هوایی آذربایجان‌غربی ۱۸ هزار و ۹۱۳ مسافر وارد استان شده و برای این افراد توسط نیروهای هلال احمر غربالگری صورت گرفته است.است.

امیر جعفرزاده اظهار داشت: همه مسافرانی که قصد ورود به کشورازطریق استان را دارند، در زمان ورود از پایانه مرزی بازرگان، مرز رازی،مرز سرو،فرودگاه بین المللی شهید باکری،مرز تمرچین و مرز کیله  توسط یک هزار و ٢ نفر به روز در  تیم‌های مراقبتی هلال احمر  آذربایجان غربی غربالگری می‌شوند.

– مدیر عامل جمعیت هلال احمر کردستان گفت: طی ۲ ماهه اول امسال بیش از ۶ هزار نفر توسط جمعیت هلال احمر استان در مرز باشماق مریوان غربالگری کرونا شدند.

پیام جلالی با اشاره به اینکه از ۲۸ اسفند ماه سال گذشته طرح غربالگری کرونا در مبادی مرزی رسمی کشور به هلال احمر واگذار شد، اظهار داشت: طی این مدت نجاتگران هلال احمر استان در مرز رسمی باشماق مریوان مستقر شده و به غربالگری مسافران پرداخته‌اند.

– استاندار کهگیلویه بویراحمد گفت:۳۲ هزار دوز واکسن کرونا تا کنون وارد این استان شده که نسبت به جمعیت آن مطلوب است.

حسین کلانتری اظهار داشت:از این تعداد تاکنون ۲۶ هزار دوز به کادر درمان، پارکبانان، افراد بالای ۸۰ سال و سایر گروه های واجد شرایط تزریق شده است. 

دوم خردادماه و آخرین خبرهای کرونایی استان‌ها

آخرین آمار مبتلایان و فوتی‌های کرونایی در کشور

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: با فوت ۲۱۶ نفر دیگر از هموطنان مبتلا به کووید۱۹ در شبانه روز گذشته، تعداد جان باختگان این بیماری در ایران به ۷۸ هزار و ۵۹۷ نفر رسید.

مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز یکشنبه در اطلاعیه ای اعلام کرد: از دیروز تا امروز (دوم خرداد ۱۴۰۰) و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، هشت هزار و ۶۳۱ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که هزار و ۱۷۰ نفر از آنها بستری شدند و مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به دو میلیون و ۸۳۲ هزار و ۵۱۸ نفر رسید.

وزارت بهداشت در این اطلاعیه افزود: تاکنون دو میلیون ۳۳۳ هزار و ۷۸۹ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شده اند. چهار هزار و ۸۵۵ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ نیز در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند و ۱۸ میلیون و ۹۳۲ هزار و ۸۹۶ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.

بر اساس این گزارش، اکنون هشت شهر کشور در وضعیت قرمز، ۲۳۳ شهر در وضعیت نارنجی، ۲۰۷ شهر در وضعیت زرد قرار دارند. هیج شهری در وضعیت آبی قرار ندارد. بر اساس مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا مسافرت «از» و «به» شهرهای با وضعیت قرمز و نارنجی ممنوع است. 

وزارت بهداشت همچنین اعلام کرد: تاکنون دو میلیون و ۵۳۶ هزار و ۶۲۷ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۴۵۵ هزار و ۲۳۲ نفر نیز دوز دوم را تزریق کرده و واکسینه شده اند. مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به دو میلیون و ۹۹۱ هزار و ۸۵۹ دوز رسید.

به گزارش ایرنا، ویروس کرونا عامل بیماری کووید ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه جهان منتشر شد؛ به طوری که سازمان بهداشت جهانی در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همه‌گیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.

بر اساس آمار رسمی کشورها ویروس کرونا تاکنون حدود ۱۶۷ میلیون نفر را در دنیا به طور قطعی مبتلا کرده و بیش از سه میلیون و ۴۷۰ هزار نفر نیز بر اثر بیماری کووید۱۹ جان خود را از دست داده‌اند.

ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل می‌شود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علائم بیماری کووید ۱۹ است. بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس نیز دچار بیماری خفیف می‌شوند.

جهش ویروس کرونا در انگلستان، بزریل، هندوستان و آفریقای جنوبی که موجب افزایش سرایت، بیماری‌زایی و مرگ و میر آن شده، نگرانی‌های جدیدی را در جهان به وجود آورده است.

error: Content is protected !!