همه انسانها به دنبال شادی هستند. تلاش همه آنها برای رسیدن به آرامش و شادی بیشتر در زندگی و شادی کردن کسانی است که آنها را دوست دارند.
اهمیت داشتن زندگی شاد و آرام به حدی است که روز اول فروردین را به عنوان «روز جهانی شادی» نامگذاری کردهاند؛ چراکه تغییر فصل و آمدن بهار، خود نشانه شادی است، اما برای شاد شدن و شاد زندگی کردن به اسباب و ابزاری نیاز داریم که در اینجا با هم آنها را مرور میکنیم.
خودتان را پیدا کنید
سردرگمی و بلاتکلیفی در زندگی باعث از بین رفتن شادی و نشاط میشود. بنابراین نخستین قدم برای رسیدن به شادی و آرامش، پیدا کردن خود و رها شدن از سردرگمیها و بلاتکلیفیهاست. تکلیف خودتان را با کارها، آدمها، زندگی، شغل و… مشخص کنید. وقتی تصمیم بگیرید و اقدام کنید، از سردرگمی و بلاتکلیفی درآمده و قطعاً زندگی شادتر و آرامتری خواهید داشت.
اهداف را مشخص کنید
در حال حاضر به دلیل همهگیری کرونا، بعضی اهداف را نمیتوان عملی کرد. به این دلیل که رسیدن به بعضی اهداف نیازمند انجام کارهایی است که ممکن است در شرایط کرونا امکانپذیر نباشد. اما هدفها را منطقی، عملی و در دو گروه هدفهای کوتاه و بلندمدت تعریف کنید. از موارد قابل اجرا شروع کنید.
به نفس خودتان اعتماد دهید
تا به حال اتفاق افتاده به اعتمادبهنفس بالای کسی غبطه بخورید؟ کمی بیشتر که دقت کنید، خواهید دید فرد موردنظر شاد است و کمی بیشتر که توجه کنید خواهید دید که در کار و زندگی، موفق است. اعتمادبهنفس گرچه یکی از ویژگیهای شخصیتی است که باید از کودکی در افراد شکل گیرد، اما امکان تغییر شرایط در هر سنی وجود دارد. اعتمادبهنفس مناسب و درست کمک میکند تا در تصمیمگیری، برنامهریزی، اجرای برنامهها، برخورد با افراد، تلاش برای رسیدن به اهداف و… درست قدم برداریم؛ بنابراین فرد شادتری خواهیم بود. اگر به تنهایی نمیتوانید اعتمادبهنفس کافی به دست آورید، حتماً از مشاور کمک بگیرید.
برای پیشرفت، بیاموزید
بخشی از شادی زمانی به دست میآید که در کار و زندگی پیشرفت داشته باشید. معیار این پیشرفت هم خود ما هستیم. برای پیشرفت گاهی نیاز به «آموزش» داریم. برای مثال تصمیم به کاهش وزن داریم. برای این کار باید زبان جدید بیاموزیم تا بتوانیم دستورهای غذایی یا ورزشهایی را که به زبان دیگری است، متوجه شویم. بنابراین باید زبان جدید بیاموزیم.
حرف بزنید و حل کنید
وقتی به لحاظ عاطفی- احساسی شرایط مناسبی نداشته باشیم، قطعاً شاد نخواهیم بود. باید مسائل را با حرف زدن و یافتن راهحل، از میان برداریم؛ بنابراین سعی کنید حرف بزنید. درباره احساس، نیازها و خواستههای خود به خانواده، همسر، دوستان و… بگویید. این کار کمک میکند تا مسائل و سوءتفاهمها برطرف شده و به تدریج به آرامش و شاد برسید.
واقعبین باشید
همه ما رؤیاهایی داریم و برای رسیدن به آن رؤیاها و آرزوهاست که تلاش میکنیم. یکی از دلایل که میتواند باعث از بین رفتن شادی ما شود، داشتن رؤیاهای بزرگ بدون تلاش است. بنابراین اولاً در انتخاب رؤیاها واقعبین باشیم. ثانیا برای رسیدن به آنها، تلاش کنیم. ثالثا گاهی بعضی رؤیاها با امکانات امروز ما هماهنگ نیست. پس لازم است مقدماتی را فراهم کنیم تا به آن رؤیاها برسیم.
از منفیها دور شوید
ذهن بعضی افراد- به دلایل مختلف – منفینگر است. از سوی دیگر، ممکن است در کنار افرادی زندگی کنید که تفکر منفی دارند و این افکار و احساسات را به ما هم منتقل کنند. بنابراین در نخستین قدم، افکار منفی را با از بین بردن دلایل آن، برطرف کنید. برای مثال، اگر به دلیل ضربه عاطفی، دچار بدبینی و اضطراب شدهاید، با کمک گرفتن از مشاور این احساسها را برطرف کنید. با این کار افکار منفی خودبهخود از بین میروند. در قدم بعد، از افراد منفینگر فاصله بگیرید. افکار این افراد مانند زنجیر به پای ما بسته میشوند و نمیگذارند به پیشرفت، شادی و آرامش برسیم.
کاری تازه بیاموزید
همیشه تجربههای تازه و دوستداشتنی، شادیآور هستند. بنابراین اگر تصمیم دارید کاری را انجام دهید تا هنر، زبان یا حرفه تازهای یاد بگیرید، زمان را از دست ندهید. مطمئن باشید شروع این اتفاقات، شادی و آرامش را به همراه خواهد داشت.
باور نکنید، واقعی نیست
بارها این توصیه را شنیدهاید که از فضای مجازی فاصله بگیرید؛ اما چرا؟ یکی از دلایل آن، صرف وقت بدون هدف مشخص است؛ اتفاقی که میتواند اضطراب و استرس به همراه داشته باشد. دلیل دوم اینکه بیشتر افراد نمایشی از خوشحالی و خوشبختی را در فضای مجازی اجرا میکنند و همین مسأله نیز میتواند ما را دچار تردید درباره وضعیت زندگی خودمان کند. سوم اینکه، قرار گرفتن در معرض اخبار درست و غلط در هر موردی اضطرابزاست. بنابراین سعی کنید حضور در فضای مجازی را محدود کرده و هر آنچه را که میبینید، باور نکنید؛ از اخبار تا نمایش زندگی دیگران.
نه گفتن، سخت و آسان است
در فرهنگ ما ایرانیها، «نه گفتن» کار سادهای نیست. اما این رفتار مهم را تمرین کنید. تمرین کنید که « نه» بگویید و بعد از گفتن آن هم دچار عذاب وجدان نشوید.
منبع: هفته نامه آتیه نو