به گزارش روز سه شنبه گروه دانشگاه و آموزش ایرنا از خبرگزاری یونایتدپرس، داده های این مطالعه نشان می دهد داروی «آبلاسیماماب» (abelacimab) که توسط شرکت Anthos Therapeutics در کمبریج تولید شده است، در مقایسه با رقیق کننده خون «انوکساپارین»، خطر بروز لخته های خونی را در افرادی که تحت عمل جراحی تعویض مفصل زانو قرار گرفته بودند، تا ۸۰ درصد کاهش می دهد.
به گفته محققان، اثرات داروی «آبلاسیماماب» (abelacimab) تا یک ماه پس از جراحی ادامه دارد. این کشف می تواند برای افرادی که لخته خون دارند یا در معرض خطر لخته شدن خون قرار دارند، از جمله برخی قربانیان سکته مغزی، یک درمان بالقوه باشد.
دکتر «جفری ویتز»، یکی از نویسندگان این مطالعه، در یک بیانیه مطبوعاتی اعلام کرد: بیمارانی که تحت عمل جراحی تعویض مفصل زانو قرار می گیرند، به طور روزمره درمان ضد لخته شدن خون به نام «انوکساپارین» یا سایر داروهای ضد انعقادی دریافت می کنند.
وایتس، متخصص خون و استاد پزشکی در دانشگاه «مک مستر» در همیلتون در کانادا گفت: ما در مقایسه با داروی رقیق کننده خون انوکساپارین متوجه شدیم که یک بار تزریق آبلاسیماب پس از عمل جراحی محافظت بسیار بهتری در برابر لخته شدن خون در وریدهای پا ایجاد می کند.
داروهای رقیق کننده خون، همانطور که از نام آنها پیداست، به طور رسمی به عنوان داروهای ضد انعقاد و ضد پلاکت شناخته می شوند و برای بهبود جریان خون و جلوگیری از لخته شدن طراحی می شوند.
آبلاسیماب، یک آنتی بادی است که به فاکتور لخته شدن XI – پروتئینی که به لخته شدن خون کمک می کند- متصل می شود، از فعال شدن آن جلوگیری می کند و در نتیجه تشکیل لخته را متوقف می کند.
مشروح این مطالعه در مجله New England Journal of Medicine منتشر شده است.