علی قنبری مطلق روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و سلامت ایرنا افزود: امروزه با تغییر سبک زندگی، کم تحرکی و مصرف غذاهای پرچرب که در مردان افزایش یافته، خطر ابتلا به سرطان پروستات نیز پیشتاز شده و آنها بیشتر در معرض این بیماری قرار می گیرند.
وی اظهار داشت: در گذشته سرطان معده شایع ترین و مهم ترین بیماری در مردان بود که اکنون با توجه به شیوه های نادرست تغذیه، عدم فعالیت بدنی کافی، شیوه زندگی و پیر شدن جمعیت سرطان پروستات رو به افزایش بوده و در زنان نیز سرطان های سینه و روده بزرگ شایع تر شده است.
قنبری ادامه داد: متاسفانه مصرف غذاهای آماده افزایش یافته و با توجه به اینکه جمعیت جوان کشور رو به پیری است ابتلا به انواع سرطان نیز رشد می یابد.
رییس اداره سرطان وزارت بهداشت با بیان اینکه حدود ۵۰ درصد سرطان ها قابل پیشگیری است تصریح کرد: هر فردی که متولد می شود تا ۷۵ سالگی، ۱۴ درصد ممکن است به سرطان مبتلا شود در حالیکه با تغییر شیوه زندگی و فعالیت بدنی به مدت ۱۵۰ دقیقه در هفته یا دویدن و فعالیتی که ضربان قلب را افزایش می دهد، می توان ابتلا به این بیماری را کاهش داد.
به گفته قنبری، تغذیه مناسب و دریافت میزان کالری کمتر در روز، استفاده از غذاهای مناسب و مصرف کمتر گوشت قرمز، استفاده از میوه ها و سبزیجات برای پیشگیری از سرطان ها مفید است و در عین حال غذاهای سرخ کردنی و کبابی شده ابتلا به این بیمار را افزایش می دهد.
بر اساس گزارش وزارت بهداشت، سرطان پستان با ۳۲.۹، سرطان پروستات با ۱۶.۹۳، سرطان پوست (غیرملانوم) با ۱۴.۶۸، سرطان معده با ۱۳.۷۰، سرطان روده بزرگ با ۱۳.۳۱ در هر ۱۰۰ هزار نفر جزو شایعترین سرطانها است.
سه استان یزد، زنجان و آذربایجان غربی را استانهای پیشتاز در کل ۱۰ سرطان شایع مردان است و سرطان روده بزرگ در سمنان، تهران، یزد، سرطان معده در اردبیل، زنجان، آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی، سرطان تیروئید در کهکیلویه و بویراحمد، یزد، چهار محال و بختیاری، سرطان خون در اصفهان، یزد، اردبیل، سرطان ریه در بوشهر، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، سرطان سیستم عصبی در یزد، زنجان، آذربایجان غربی، سرطان مری در زنجان، خراسان شمالی، گلستان، سرطان تخمدان در یزد، تهران و سمنان، سرطان رحم در زنجان، یزد و تهران را معرفی کرد.
استان های یزد، خراسان رضوی و اصفهان دارای بیشترین موارد بروز ۱۰ سرطان شایع زنان ایران هستند و بیشترین موارد بروز تمام انوع سرطان در ایران، در گروه سنی ۷۵ تا ۸۵ سال دیده می شود.
۱۰۷۱