شتاب تحولات حوزه سلامت قم

ابلاغ سیاست‌های کلی حوزه سلامت که طرح تحول نظام سلامت نام گرفت،‌ زمینه جهش چشمگیر در بخش‌های گوناگون بهداشت، درمان و سلامت را در استان قم میسر ساخت.

اجرای بسته‌های مختلف این طرح، اهداف مغفول و مهمی از قبیل کاهش پرداخت هزینه‌ها، بهبود زیرساخت‌های فرسوده بیمارستانی، ارتقای وضعیت خدمات هتلینگ و خدمات رفاهی بیمارستان‌ها، ارتقای کیفیت ویزیت و افزایش دسترسی به متخصصان، حضور به‌موقع پزشکان بر بالین بیماران به‌ویژه در مواقع اورژانس، دسترسی و توزیع عادلانه متخصصان به‌ویژه در نقاط محروم، بهبود کیفیت خدمات درمانی، ترویج زایمان طبیعی و افزایش موالید و حمایت از بیماران صعب‌العلاج را مورد توجه قرار داده است.

علاوه بر دستاوردهای طرح تحول نظام سلامت که در استان قم به نحو مطلوبی اجرا شد و اقدامات فاخر دیگری نیز به همت والای این مجموعه پرتلاش به انجام رسید.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا،‌ تکمیل ساخت بیمارستان ٣۵٠ تختخوابی فرقانی را از مهم‌ترین این دستاوردها عنوان و بیان کرد: این بیمارستان پروژه‌ای ٢٧٠٠٠ مترمربعی است که در ٩ طبقه ساخته شد؛ تنوع بخش‌های درمانی و بهره‌مندی از آخرین و به‌روزترین تجهیزات بیمارستانی از ویژگی‌های منحصربه‌فرد این بنای درمانی است.

محمدرضا قدیر افزود: این مرکز دارای بخش‌های بستری زنان، داخلی، بستری کودکان، بستری جراحی، بستری زایمان، NICU، اتاق‌های عمل و جراحی ICU و اورژانس، ۱۱ اتاق عمل مجهز و مدرن با کاربری جراحی عمومی، ارتوپدی، مغز و اعصاب و زنان و زایمان است.

به گفته وی، همچنین بخش NICU این مرکز درمانی به پیشرفته‌تـرین دستگاه‌ها مجهز شده است و رادیولوژی و اتاق عمل مستقل، وجود تجهیزات بسیار پیشرفته و به‌روز همانند رادیوگرافی دیجیتال، ماموگرافی دیجیتال با امکان تشخیص ناهنجاری‌های سرطانی مجهز است.

وی خاطرنشان کرد: احداث بیمارستان ۱۷۲ تختخوابی شهدا با زیربنای بیش از ۱۶۰۰۰ مترمربعی و بیمارستان امیرالمومنین(ع) قم با ۲۳۰ تخت بیمارستانی و با زیربنای ۲۱ هزار و ۵۰۰ مترمربع از دیگر طرح‌هایی است که در دولت دوازدهم احداث شده است.

به گفته قدیر، در حال حاضر  ۵ بیمارستان دولتی و ۴ بیمارستان غیردولتی در استان قم فعال است.

وی با اشاره به بهره‌برداری از ۲ کلینیک بیمارستان‌های شهید بهشتی و فرقانی، گفت: احداث بیمارستان یک هزار تختخوابی خاتم، بیمارستان نور و بیمارستان مادر توسط بخش خصوصی در حال پیگیری و اجراست که با بهره‌برداری از آن، جهش قابل توجهی در ارائه خدمات مطلوب درمانی و ایجاد زیرساخت‌های گردشگری سلامت و توریسم درمانی را در استان قم شاهد خواهیم بود.

وی افزود: افتتاح یکی از بزرگ‌ترین و به‌روزترین پایگاه‌های اورژانس هوایی کشور با مساحتی بالغ بر ٧٠٠٠ مترمربع، افتتاح و بهره‌برداری از فاز اول پردیس دانشگاه علوم پزشکی قم شامل ساختمان آموزشی و خوابگاه ۵۰۰ نفره، افتتاح بخش‌های زنان و زایمان، پزشکی هسته‌ای و همودیالیز در بیمارستان شهید بهشتی، افتتاح بخش اورژانس روان‌پزشکی مرکز آموزشی درمانی کامکار – عرب نیا، افتتاح نخستین آزمایشگاه مرجع درون دانشگاهی، افتتاح مرکز بهداشتی، درمانی امام رضا(ع) و امام موسی کاظم(ع)، افتتاح ۴ پایگاه اورژانس ۱۱۵ جاده‌ای و ۲ پایگاه شهری از دیگر طرح‌هایی است که در سال‌های اخیر افتتاح شده است.

قدیر در ادامه با اشاره به اجرای طرح تحول نظام سلامت، گفت: مرکز بهداشت طرح تحول نظام سلامت در حوزه بهداشت را در استان به‌عنوان اولین استان و تنها استانی که به‌صورت کامل تمامی جمعیت استان را تحت پوشش قرار می‌دهد، به اجرا درآورد.

وی افزود: در حال حاضر ۲۷ مراکز خدمات جامع سلامت شهری، ۹ مرکز خدمات جامع سلامت روستایی، ۸۷ پایگاه شهری، ۵ پایگاه شهری روستایی، یک پایگاه روستایی، ۵۹ خانه بهداشت و ۵ مرکز بهداشتی درمان شهری روستایی در استان قم فعال است.

وی افزود: در حوزه آموزش نیز دانشگاه علوم پزشکی قم با طی مراحل رشد و بالندگی با ارتقای فضای فیزیکی، جذب اساتید طراز اول و خریداری تجهیزات روز دنیا، تعداد دانشکده‌های خود را به هفت دانشکده شامل پزشکی، دندانپزشکی، طب سنتی، پیراپزشکی، پرستاری و مامایی، بهداشت و سلامت و دین افزایش داد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم اضافه کرد: در حال حاضر بالغ بر یک هزار و ٨٠٠ دانشجو در ۲۶ رشته گوناگون در مقاطع مختلف از کاردانی تا دکتری تخصصی زیر نظر ۱۹۱ عضو هیات علمی در رشته‌های مختلف علوم پزشکی به تحصیل مشغول هستند.

وی با بیان این‌که قدرت علمی و تجهیزاتی برخی از دانشکده‌های پزشکی قم در کشور سرآمد است،‌ ادامه داد: به‌عنوان نمونه دانشکده دندانپزشکی به لحاظ مساحت آموزشی جز پنج مقام اول کشور و از نظر ضریب یونیت به دانشجو دارای مقام اول کشوری است؛ همچنین دانشکده سلامت و دین و رشته‌های تحصیلی آن در کشور منحصربه‌فرد است.

وی بیان کرد: تعداد رشته‌های تحصیلی دایر در دانشگاه، ۳۴ رشته است که مقطع کاردانی، کارشناسی، دکتری عمومی، کارشناسی ارشد، دکتری تخصصی Ph.D، دکتری تخصصی را شامل می‌شوند و تعداد اعضای هیات علمی دانشگاه ۲۳۶ نفر است.

به گفته قدیر، هم‌اکنون نسبت تخت بیمارستانی به یک هزار نفر جمعیت در استان قم، ۱.۴۳ می‌باشد که این نسبت در سال ۹۲، ۱.۲ بود.

وی اضافه کرد: نسبت پزشک به ۱۰ هزار نفر جمعیت در این استان در سال ۹۴ با ۵۶۶ نفر به ۴.۵۵ و در سال ۹۸ با ۹۲۴ نفر به ۶.۷ رسید.

وی با اشاره به اقدامات در حوزه مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی استان، گفت: تعداد پایگاه‌های شهری و جاده‌ای در سال ۹۲، ۱۷ پایگاه بود که این عدد در سال ۹۸ به ۲۲ پایگاه شهری و ۱۸ پایگاه جاده‌ای افزایش یافته است./

error: Content is protected !!