خوراکی هایی مانند چای، سیب، تمشک، و پودر کاکائو یک نقطه مشترک با یکدیگر دارند و آن سطوح بالای فلاوانول ها است که یکی از قدرتمندترین آنتی اکسیدان های طبیعی محسوب می شود.
به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از “ایزی هلث اپشنز“، مصرف مواد غذایی سرشار از فلاوانول ها می تواند به پیشگیری از بیماری هایی جدی مانند سرطان و بیماری قلبی کمک کند. آنها از سلول های بدن در برابر آلاینده های محیطی و آثار استرس محافظت می کنند.
فلاوانول ها به خانواده آنتی اکسیدان های فلاونوئیدی تعلق دارند. آنتوسیانین ها از دیگر اعضای این خانواده هستند که ممکن است نام آنها را شنیده باشید.
مشخص شده است مصرف خوراکی های سرشار از فلاوانول ها می تواند به کاهش فشار خون نیز کمک کند.
فلاوانول ها و کاهش فشار خون
مطالعه ای در انگلستان که با حضور بیش از ۲۵ هزار نفر انجام شد، رژیم غذایی این افراد در کنار خوانش های فشار خونشان را مورد بررسی قرار داد.
اما این کار به روشی اندکی متفاوت نسبت به مطالعات دیگر انجام شد.
بیشتر مطالعاتی که ارتباط بین تغذیه و سلامت را بررسی می کنند به چیزی که خودگزارشگری نام دارد، متکی هستند. در این شرایط، سوژه ها آنچه را که به یاد می آورند خورده اند، گزارش می کنند.
مساله این است که حافظه ما بی نقص نیست، از این رو، خودگزارشگری توسط سوژه های مطالعه می تواند از دقت کمتری برخوردار باشد.
در این مطالعه، پژوهشگران انگلیسی به جای اعتماد به سوژه ها برای پیگیری آنچه خورده اند، خود اقدام به اندازه گیری فلاوانول ها کردند. آنها از زیستنشانگرهای تغذیه ای موجود در خون که غذاهای مصرفی و همچنین وضعیت کلی تغذیه افراد را آشکار می کنند، استفاده کردند.
پژوهشگران دریافتند بین افرادی با کمترین و بیشترین میزان مصرف فلاوانول ها تا چهار میلیمتر جیوه اختلاف در خوانش های فشار خون نیز وجود دارد.
این میزان قابل مقایسه با بهبود فشار خون دیده شده در افرادی بود که از یک رژیم غذایی مدیترانه ای یا رژیم غذایی دش (DASH) پیروی می کردند.
نکته قابل توجه این بود که اثر مثبت فلاوانول ها بر فشار خون در افرادی که به پرفشاری خون مبتلا بودند و به طور خاص نیاز به کاهش خوانش های فشار خون داشتند، چشمگیرتر بود.
فلاوانول ها و کاهش التهاب سرخرگی
زمانی که سرخرگ ها ملتهب هستند، قلب باید با فشار بیشتری کار کند تا خون را در آنها پمپاژ کند که می تواند فشار خون را به سطوح خطرناکی افزایش دهد.
التهاب سرخرگی مزمن می تواند از طریق تسریع پیری سرخرگ ها، فرد را در معرض ابتلا به بیماری عروقی قرار دهد. و اگر سرخرگ با پلاک مسدود شده باشد، التهاب می تواند آن چیزی باشد که کلید سکته مغزی یا حمله قلبی را فعال می کند.
فلاوانول ها می توانند به محافظت در برابر هر دو مشکل کمک کنند. آنها نه تنها التهاب سرخرگی را کاهش می دهند، بلکه در کاهش تعداد مولکول های چسبنده نیز موثر عمل می کنند. همانگونه که از نام آنها مشخص است، این مولکول ها می توانند در شکل گیری پلاک در سرخرگ ها نقش داشته و موجب افزایش خطر فشار خون بالا، سکته مغزی و حمله قلبی شوند.
منابع فلاوانول ها
فلاوانول ها بیشتر در میوه ها و سبزیجات تازه وجود دارند. از این رو، افزودن مقدار کافی از آنها به رژیم غذایی روزانه کار دشواری نیست.
سیب و گلابی سرشار از کوئرستین هستند. کوئرستین یک فلاوانول و مکملی است که تولید سیتوکین ها، مولکول هایی که محرکی برای التهاب هستند را مهار می کند.
از دیگر منابع غذایی خوب برای کوئرستین می توان به کیپرها (کبر)، گشنیز، پیازهای زرد و قرمز، مارچوبه، کیل و پودر کاکائو اشاره کرد.
رزوراترول، کورکومین، و پتروستیلبن از دیگر فلاونوئیدهای شناخته هستند. همچنین، آنها مکمل های آنتی اکسیدانی قدرتمندی محسوب می شوند.
توت فرنگی، چای سیاه و سبز، گوجه فرنگی، لوبیا سبز، بروکلی، کرنبری و بلوبری منابعی سرشار از فلاوانول ها هستند که می توانید به وعده های غذایی روزانه و دستورالعمل های غذایی مختلف اضافه کنید.
————————————————————
بیشتر بخوانید: