فواید روزه از نظر پزشکی | فواید روزه داری

فواید روزه از نظر پزشکی فواید روزه داری

فواید روزه از نظر پزشکی جدا از فواید روزه گرفتن برای روح انسان که منجر به تلطیف وجود می شود و محملی برای درک نور الهی می شود, روزه گرفتن از نظر علمی و پزشکی نیز فواید بسیار زیادی دارد که در این مقاله به تعدادی از آنها اشاره شده است

سنتهای قدیمی مزایای بالقوه ای برای بدن و درمان بیماریها دارند. تحقیقات دکتر Mark Mattsonنشان می دهد روزه داری که اخیراً به عنوان یک درمان پزشکی معرفی شده است، می تواند برای برخی بیماریها بهتر از دارو عمل کند.


غالباً افراد مقدار زیادی مواد غذایی در طول روز مصرف می کنند، بدون اینکه انرژی زیادی را صرف کنند. این مسئله در طول زمان مشکلاتی را برای فرد بوجود می آورد، از آنجائیکه بیشتر غذاهای مصرفی غذاهای ناسالمی هستند و غالباً در مقادیر زیاد مصرف می شوند، بیماریهایی نظیر فشارخون، بیماریهای قلبی-عروقی، چاقی و حتی دیابت نتیجه ای این رفتارها خواهد بود. روزه داری یک ناجی جدید برای این بیماریها است و مزایای آن بی شمار است.



برخی نتایج این مطالعه عبارت است از :


۱٫ روزه داری می تواند ترمیم DNAرا افزایش دهد و دفاع آنتی اکسیدانی بدن را تحریک و تقویت کند.


۲٫ تعادل کالری می تواند ابزاری برای کنترل وزن باشد.


۳٫ زنان و مردان بی تحرک بالای ۱۸ سال به ترتیب فقط به ۲۰۰۰ و ۲۵۰۰ کالری در روز نیاز دارند نه بیشتر.



فواید روزه برای سلامتی


۱٫ روزه و چربی خون


مطالعات محققان نشان می دهد، روزه گرفتن برای افرادی که مبتلا به چربی خون بالا هستند، بسیار مفید است. روزه به مبارزه علیه چربی های بد خون یعنی LDL پرداخته و برعکس میزان چربی های مفید خون HDL را افزایش می دهد.


بدن در مدت زمان روزه داری از چربی های ذخیره شده، استفاده می کند که این کار کاهش توده های چربی بدن و همینطور کاهش وزن را به دنبال دارد. زیرا یکی از دلایل مهم افزایش وزن و چاقی، تجمع چربی های بد در بدن است. به همین دلیل روزه گرفتن می تواند برای افرادی که به چربی خون مبتلا هستند، مفید باشد.



۲٫ تاثیر روزه گرفتن بر دستگاه گوارش


دستگاه گوارش را می توان یکی از پرکارترین دستگاه های بدن نامید زیرا گوارش دائما در حال هضم غذاست تا بتواند مواد مورد نیاز سایر قسمت های بدن را تامین کند. دستگاه گوارش روزه داران در ماه رمضان می تواند استراحت کرده تا بدن از ابتلا به بیماری های گوارشی در امان بماند.



۳٫ تاثیر روزه داری بر ترشح هورمون ها و سلول ها


روزه می تواند به تنظیم عملکرد و همینطور کنترل ترشح هورون ها پرداخته زیرا بسیاری از اختلالات هورمونی به دیل رژیم غذایی نامناسب و همینطور وزن زیاد بروز می کند. در صورتی که در ماه رمضان و با دنبال کردن یک رژیم غذایی متعادل می توان تا حد زیادی به تنظیم فعالیت هورمون ها پرداخت.


از دیگر فواید روزه داری می توان به تنظیم متابولیسم بدن اشاره کرد که باعث کاهش قند خون و همینطور کنترل فعالیت کبد می شود.



۴٫ تاثیر روزه بر ترمیم بافت ها


روزه داران در این ماه می توانند به ترمیم و رفع التهاب های سلول های بدن خود کمک کنند. انرژی بدن در روزه داری به جای آنکه صرف گوارش یا هضم مواد غذایی شود به ترمیم بافت، سلول ها یا افزایش قدرت سیستم ایمنی می پردازد.



۵٫ روزه و سم زدایی


سم زدایی، یکی از مهمترین فواید روزه داری است. سم زدایی با روزه گرفتن به طور طبیعی انجام می شود و سم از روده ها، کبد، کلیه، ریه و … خارج می شود.



۶٫ روزه و کنترل چاقی


یکی از فواید مهم روزه داری را می توان در کنترل وزن و چاقی دانست. بدن در ماه رمضان به کاهش دفعات وعده های غذایی عادت می کند و این عادت غذایی می تواند رژیم غذایی غلط و نادرست گذشته را اصلاح کند تا با سوخت بافت های چربی بتوان به تناسب اندام دست پیدا کرد.



۷٫ تاثیر روزه بر دیابت نوع ۲


روزه و دیابت نوع ۲ (دیابت بزرگسالان یا دیابت غیر وابسته به انسولین) در نتیجه عدم توانایی بدن در تولید انسولین کافی یا ناتوانی در استفاده بهینه از انسولین تولیدی رخ می دهد. این نوع دیابت اغلب در بزرگسالان رخ می دهد.


اضافه وزن و افزایش دریافت مواد غذایی پر چرب و پرکربوهیدرات در بیماران مبتلا به دیابت منجر به افزایش قند خون و همینطور افزایش وزن می شود. اما بیماران دیابتی با کاهش دریافت کالری می توانند مانع از ذخیره موادی مانند قند و شکر شوند.



۸٫ روزه و افسردگی


روزه نه تنها بر جسم انسان تاثیر دارد بلکه روح انسان را نیز صیقل داده و در درمان بیماری های روحی و افسردگی مفید است زیرا روزه تاثیر ضد افسردگی نیز دارد.

error: Content is protected !!