به گزارش ایرنا، سید امیر حسین قاضی زاده هاشمی شنبه شب با حضور در یک برنامه زنده تلویزیونی به تشریح جزئیات طرح تحول مقابله با کرونا پرداخت.
وی با بیان اینکه رئیس جمهوری به دنبال حل و فصل مشکلات جدی کشور از جمله موضوع کرونا البته با تمرکز بر توسعه واکسیناسیون است، گفت: باید بر اساس ظرفیتهای موجود روشی را پیش بینی کنیم که مسائلی که پیرامون شیوع کرونا وجود دارد کمتر شود و تعداد مرگ و میر کاهش پیدا کند و زندگی اقتصادی مردم، آموزش و پرورش، دانشگاهها تا حد امکان به وضع طبیعی خود بازگردد.
او ادامه داد: در این ایام کار مفصلی در ۴ بخش انجام شده که یک بخش واکسیناسیون است و نحوه چگونگی تأمین واکسن از قبیل واردات، تولید داخلی، نحوه تزریق و سرعت بخشیدن به واکسیناسیون را شامل میشود به طوری که تمامی جمعیت هدف که در گام اول جمعیت بالای ۱۸ سال میباشد واکسینه شوند.
وی افزود: دوم بازبینی شیوه نامههای بهداشتی، قرنطینه، تردد مردم در داخل کشور، مشاغل حساس و رنگ بندی ها میباشد.
قاضی زاده هاشمی ادامه داد: سوم نیز فرماندهی و نحوه عملکرد و تصمیم گیری در این حوزه است و چهارم بسته اقتصادی، امنیتی و سیاسی میباشد که در حوزه کرونا اتفاق میافتد چون بعضی از مشاغل از کرونا صدمه دیدند و یکسری مشاغل جدید ایجاد میشود و همچنین تغییرات در سبک زندگی بررسی خواهد شد.
او در ادامه گفت: بعضی از این بخشها در گروهی تهیه شده و رئیس جمهوری آن را بررسی کرده و دستور داده است کارگروهی در وزارت کشور ایجاد و از تجارب همگان استفاده شود تا بتوانیم از هفته آینده رفتارمان در حوزه کرونا را تغییر دهیم.
نماینده مجلس در ستاد ملی مقابله با کرونا در ادامه و در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه این طرح در چه بازه زمانی به فضای بحرانی کرونا سامان میدهد؟ گفت: کرونا یک پدیده عالم گیر است و باید زنجیره انتقال بیماری در تمام کشورها قطع شود یعنی حداقل شش و نیم تا هفت میلیارد نفر از جمعیت دنیا واکسینه شوند.
وی تصریح کرد: دنیا حداقل ۳ تا ۵ سال با این پدیده درگیر است ولی ما به دنبال آن هستیم که مرگ و میر را به شدت کاهش دهیم و زندگی عادی مردم ساماندهی شود.
قاضی زاده هاشمی در ادامه درباره موضوع ضمانت اجرایی تصمیمها نیز گفت: یکی از موضوع ها، بازبینی نحوه مدیریت و فرماندهی ستاد ملی مقابله با کروناست یعنی یک بخشی از این طرح کارآمدسازی ستاد ملی مقابله با کرونا و مصوبات آن است که مصوبات باید واقعی و دقیق متناسب با امکانات و الزامات اجتماعی انجام شود.
وی افزود: اما زمانی که طرح مصوب شد باید ساز و کار اعمال نظارت میدانی درست بر آن وجود داشته باشد و اگر کار دستگاهی به درستی انجام نمیشود توسط دبیرخانه به ستاد ملی مقابله با کرونا گزارش شود و برخورد لازم از سوی رئیس جمهوری با آنها انجام خواهد شد.
او ادامه داد: در این طرح سه مرحله برای واکسیناسیون پیش بینی شده است و در بخش بسته اقتصادی کرونا هم برنامه ریزی شده و در موضوع شیوه نامهها هم اقداماتی را وزارت بهداشت از قبل شروع کرده بود و البته در این طرحها هدف گذاریهای مشخص صورت میپذیرد.
نماینده مجلس در ستاد ملی مقابله با کرونا در پایان گفت: با اجماع نظرهای کارشناسی، بلافاصله در اولین جلسه هر بخشی از این اقدام ها که به تصویب برسد، اجرا خواهد شد.