در دنیای پر مشغله امروز، رژیم غذایی یکی از مواردی است که اهمیت آن برای سلامت کمتر جدی گرفته می شود. این در شرایطی است که می دانیم آنچه مصرف می کنیم نقشی کلیدی در سلامت بدن ما دارد و در حقیقت غذایی که می خوریم ما را شکل می دهد.
به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از “ایزی هلث آپشنز”، غذایی که می خوریم به معنای واقعی کلمه می تواند سلامت ما را بهبود بخشیده یا به آن آسیب وارد کند. اگر با دردهای مختلف در بدن خود مواجه هستید، رژیم غذایی می تواند یکی از دلایل اصلی در پس ظهور این دردها باشد.
گلوتن
اگرچه به واقع یک غذای خاص محسوب نمی شود، گلوتن در شکل گیری بسیاری از دردها نقش دارد. گلوتن پروتئینی است که در غلاتی مانند گندم، جو و چاودار یافت می شود.
از این رو، گلوتن در محصولات مختلفی مانند نانی که مصرف می کنید، برخی از نوشیدنی ها و غلات صبحانه وجود دارد.
اگر به گلوتن حساسیت دارید، حتی مقدار کمی از آن می تواند موجب بروز مشکلات بزرگی شود. گلوتن می تواند موجب معده درد، سردرد، کمردرد، اسهال و حتی حالت تهوع شود.
غذاهای کم ارزش
غذاهای فرآوری شده به طور معمول گزینه هایی راحت برای مصرف هستند، اما آنها می توانند موجب افزایش درد در بدن شما شوند. در حقیقت، مطالعات نشان داده اند که یک رژیم غذایی سرشار از مواد غذایی فرآوری شده به سطوح بالای التهاب منجر می شود که یکی از عوامل شناخته شده برای شکل گیری درد است.
چربی های ترانس
چربی های ترانس گروه دیگری از غذاها هستند که سطوح التهاب و در نتیجه آن درد را افزایش می دهند.
چربی های ترانس اساسا روغن های نیمه هیدروژنه هستند. به بیان دیگر، آنها انواعی از چربی هستند که شرکت ها برای کاهش هزینه های خود به جای چربی های بهتر مانند روغن نارگیل یا کره استفاده می کنند. پیش از خرید محصول مورد نظر خود به برچسب مواد تشکیل دهنده آن توجه کرده و با مشاهده چربی های ترانس در صورت امکان محصول دیگری را انتخاب کنید.
چربی های ترانس در محصولات مختلفی مانند بیسکوئیت ها، پیتزاهای منجمد، کلوچه ها، کیک ها، و مارگارین یافت می شوند.
روغن های نباتی
روغن های نباتی سرشار از اسیدهای چرب امگا-۶ هستند که مطالعات علمی نشان داده اند این نوع از چربی ها با سطوح بالاتر التهاب، درد و افت عملکرد مرتبط هستند.
بدن به تعادلی سالم از اسیدهای چرب امگا-۶ و اسیدهای چرب امگا-۳ نیاز دارد، اما کفه ترازو برای اسیدهای چرب امگا-۶ در برخی رژیم های غذایی مانند رژیم غذایی غربی با اختلاف زیادی سنگینتر است.
با پرهیز از مصرف روغن های آفتابگردان، گلرنگ، ذرت، سویا و دانه کتان و در عوض استفاده از روغن نارگیل، روغن آووکادو یا روغن زیتون فوق بکر می توانید شرایط را بهبود ببخشید.
لبنیات
افراد بسیاری در جهان توانایی گوارش لاکتوز موجود در محصولات لبنی را ندارند. و شما ممکن است ناگهان به عدم تحمل لاکتوز مبتلا شوید.
اگر یکی از این افراد هستید، مصرف محصولات لبنی می تواند به شکل گیری درد در بدنتان منجر شود، بدون این که دلیل دقیق آن را بدانید.
مطالعات نشان داده اند که حذف لبنیات از رژیم غذایی می تواند بهبود چشمگیری در علائم درد ایجاد کند.
اگر دوست ندارید شیر را به طور کامل کنار بگذارید می توانید به جای شیر گاو از شیر نارگیل استفاده کنید.
کالباس
مصرف گوشت های فرآوری شده مانند کالباس و سوسیس می تواند به بروز مشکلاتی در بدن، از جمله شکل گیری درد، منجر شود.
مونوسدیم گلوتامات به طور معمول در گوشت های فرآوری شده مانند کالباس و سوسیس وجود دارد و این ماده می تواند زمینه ساز التهاب مزمن شود.
قندها
ممکن است خوراکی های شیرین را دوست داشته باشید، اما بدن انسان علاقه ای به آنها ندارد. این به دلیل آن است که خوراکی های شیرین می توانند موجب ترشح سیتوکین ها، پیامرسان های التهابی، در بدن شوند که سیگنال های درد را تقویت می کند.
مطالعات مختلف نشان داده اند که متابولیت های قند – غذاهایی مانند کربوهیدارت ها که به قندها متابولیزه می شوند – موجب آسیب دیدگی پروتئین، ارسال سیگنال های غیرمعمول سلولی مانند افزایش التهاب، افزایش واکنش های استرسی و آسیب DNA می شود.
رژیم غذایی شما و درد می توانند دو روی یک سکه باشند. اگر قصد کنترل درد را دارید، دنبال کردن یک رژیم غذایی سالم و متعادل و پرهیز از مواد غذایی محرک درد می تواند یکی از بهترین گزینه ها محسوب شود.