مصرف آب دارای املاح برای پیشگیری از کم آبی بدن

کارشناس بیماری های غیرواگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: برای پیشگیری از کم آبی بدن در تابستان، بهتر است آبی که مصرف می کنیم دارای املاح باشد.

دکتر فلوریا انفرادی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: گرمازدگی یکی از مشکلاتی است که در فصل تابستان بسیار مشاهده می شود مخصوصا در افرادی که در ساعات میانه روز یعنی از ساعت ۱۱ تا ۱۶ بیرون بوده و در معرض نور مستقیم خورشید قرار دارند و همچنین کارگران و کشاورزانی که در محیط باز مشغول به کار هستتند.

وی با بیان اینکه درجه حرارت بدن حدود ۳۷ درجه است، گفت: اگر دمای محیط بیشتر از ۳۵ درجه شود بدن نمی تواند تبادل گرما انجام دهد به همین دلیل دمای بدن بالا رفته و علائمی مانند سردرد، سرگیجه، بی اشتهایی، حالت تنفس سریع، تپش قلب، حالت تهوع و درجه حرارات بالای بدن که از علائم گرمازدگی است در فرد ایجاد می شود.

دکتر انفرادی با اشاره به اینکه افراد بالای ۶۵ سال و کمتر از چهار سال و افراد چاق و بی تحرک مستعد گرمازدگی هستند، افزود: افرادی که داروهای کنترل فشار خون و صرع و پارکینسون مصرف می کنند، نیز در فصل تابستان بسیار آسیب پذیر و مستعد گرمازدگی هستند به گونه ای که امکان دارد در درجه حرارت محیط هم دچار گرمازدگی شوند.

وی ادامه داد: برخی افراد به خصوص افراد با پوست و موی روشن نیز چنانچه در فصل تابستان در معرض نور مستقیم خورشید قرار گیرند، دچار تغییرات پوستی مانند خارش، قرمزی و در موارد شدید تاول می شوند که استفاده از کرم ضد آفتاب، پیشگیری کننده بوده و در صورت عرق سوز شدن شستشو با آب سرد، بسیار مفید خواهد بود.

دکتر انفرادی درخصوص راه های پیشگیری از گرمازدگی گفت: در ساعات اوج گرمای فصل تابستان تا حد امکان باید در منزل ماند و اگر ناچار به خروج از منزل شدید حتما از کلاه نقاب دار، لباس های نخی و رنگ روشن و آزاد استفاده کنید همچنین در گرمای شدید باید به اندازه کافی آب نوشید.

وی توصیه کرد: برای پیشگیری از کم آبی بدن، بهتر است آبی که مصرف می کنیم دارای املاح باشد بنابراین در آب مصرفی خود به ازای چهار لیوان آب، یک حبه قند، یک پنجم قاشق چای خوری نمک و چند قطره آب لیمو اضافه کنید تا از کاهش الکترولیت و املاح بدن پیشگیری شود.

دکتر انفرادی با تاکید بر اینکه کودکان را حتی برای مدتی کوتاه در خودرو تنها نگذارید، گفت: درجه حرارت داخل خودرو از محیط بیرون ۱۰ درجه بیشتر است که سبب ایجاد گرمازدگی و ضعف شدید فرد می شود.

وی خاطرنشان کرد: اگر فردی دچار گرمازدگی شد حتما به مکان خنک و سایه منتقل و مقداری آب بر روی فرد اسپری کرد همچنین می توان تکه های یخ پیچیده شده در حوله را بر روی گردن یا کشاله ران فرد قرار داد و به آرامی به او مایعات داد و در صورت بدحالی فرد حتما با اورژانس تماس گرفته شود.

error: Content is protected !!