محمدرضا منظم رییس دفتر توسعه فناوری معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با اعلام این خبر گفت: این افتخاری برای حوزه صنعت “های تک” سلامت در کشور است که از میان هزار و ۱۰۰ شرکت ارزیابی شده تنها ۴ شرکت موفق به دریافت پنج ستاره شدند که همه در حوزه سلامت کشور فعال هستند.
وی با تاکید بر اینکه این دستاورد ارزشمند در دوران تحریم به دست آمده است، افزود: باوجود فعالیت صنایع مختلف در کشور که اغلب های تک هستند و از فناوریهای پیچیدهای برخوردارند؛ این فناوریهای حوزه سلامت در کشور است که توانستهاند در بازارهای رقابتی بین المللی برای محصولات با فناوری بالا بازار مناسب فراهم کرده و برای کشور ارزآوری کنند.
رییس دفتر توسعه فناوری معاونت تحقیقات و فناوری، به تشریح جزییات ارزیابی انجام شده پرداخت و گفت: مرکز تعاملات بینالمللی علم و فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اقدام به راهاندازی باشگاه سرآمدان صادرات دانشبنیان کرده است. این مجموعه با سه شاخص فنی، زیرساختهای شرکتی و میزان فروش داخلی و خارجی، اقدام به رتبهبندی و انتخاب شرکتهای دانشبنیان صادراتی برتر کرده است.
به گزارش روز چهارشنبه معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، منظم ادامه داد : یک هزار و ۱۰۰ شرکت ارزیابی فنی و از میان آنها ۵۱۳ شرکت به صورت کامل ارزیابی شدهاند و از این تعداد ۴ شرکت در سطح ۵ ستاره، ۴۸ شرکت ۴ ستاره و ۲۲۷ شرکت رتبه ۳ ستاره را اخذ کردند. ۱۰۳ شرکت نیز جزو شرکتهای مستعد شناسایی شدند.
وی یادآور شد: شرکتهای تولیدکننده محصولات دانشبنیان با زیرساختهای صادراتی قوی و بازارهای ثابت خارجی موفق به دریافت پنج ستاره شدهاند که علاوه بر آن معیارهایی مانند: کسب حداقل ۸۰ درصد از مجموع امتیازات، داشتن محصول هایتک با حداقل ۶۰ درصد امتیاز فنی، داشتن پتنت یا گزارش عدم نقض پتنت، حداقل یک میلیون دلار صادرات تجمیعی محصولات هایتک را هم در کارنامه فعالیت خود به ثبت رساندهاند.