امیرمسعود استاد حسین؛ مدیر انجمن ملی تغذیه سالم و سردبیر برنامه “انارستان” در گفتگو با تسنیم درباره روند تولید برنامه انارستان و مباحث مورد پیگیری در این برنامه اظهار کرد: طول عمر علم نوین پزشکی به زحمت به ۲ قرن میرسد در حالی که تب سنتی و تجربی هزاران سال در همه کشورها وجود داشته و طبیبان پیش از ورود تکنولوژیهای مدرن پزشکی و داروهایی شیمیایی، مردم را طی قرون متمادی بر اساس آموزههای حکیمانه این طب درمان میکردند.
وی تصریح کرد: برنامه تلویزیونی انارستان از کارشناسان طب سنتی دعوت میکند تا به سؤالات مردم در زمینه طب سنتی ایرانی پاسخ داده و آنها را با توانمندیهای گسترده و بعضاً پنهان طب ایرانی آشنا کنند.
استادحسین افزود: در کنار کارشناسانی که به این برنامه دعوت میشوند، پزشکان و متخصصان نیز حضور دارند و درباره انواع درمانها با طب سنتی برای مخاطبان از دیدگاه علم نوین پزشکی صحبت میکنند و اطلاعات لازم را در اختیار آنها قرار میدهند.
سردبیر برنامه انارستان خاطرنشان کرد: اهمیت پرداختن به سلامتی جسم و جان و اصلاح سبک زندگی بهویژه در حوزه تغذیه سالم و آداب خوردن و آشامیدن در ایام شیوع بیماری کرونا بیش از هر زمان دیگری احساس میشد؛ مردم پرسشهای بسیاری درباره این بیماری و راههای درمان و پیشگیری از آن به وسیله طب ایرانی ــ اسلامی داشتند که ما در انجمن ملی تغذیه سالم با همکاری شبکه افق تلاش کردیم تا مردم از راهکارها و ایدههای علمی و عملی که در گفتگوی با کارشناسان، استادان، حکما و پزشکان مطرح میشود، اطلاع کسب کنند و جواب سؤلات خود را بگیرند.
وی گفت: یکی از دلایل اصلی تولید برنامه «انارستان» این است که مردم اطلاعات درست، موثق و کارشناسی شده درباره طب ایرانی ــ اسلامی را از منبعی قابل اعتماد کسب کنند.
استادحسین متذکر شد:گردش آزاد اطلاعات در شبکههای مجازی در کنار همه مزایا این ایراد را هم دارد که افراد غیرکارشناس، ناآگاه و حتی متقلب درباره برخی مسایل از جمله موضوعات پزشکی و طب ایرانی اسلامی نظراتشان را منتشر کرده و باعث میشوند مردم دچار نگرانیهای بیشتری شوند؛ برای مثال در زمینه بیماری کرونا هر روز با مباحثی جدید در شبکههای اجتماعی مواجه میشویم که برخی از این مطالب ناصحیح است یا منطبق بر منابع طب سنتی نیست.
وی تصریح کرد: کارشناسان و استادانی که به برنامه «انارستان» دعوت میشوند همگی افرادی هستند که صحبتهایشان ریشه علمی و معتبر دارد البته ممکن است مقصود برخی از ریشه علمی طب مدرن و روز دنیا باشد و بگویند باید این مطالب حتماً توسط سازمان بهداشت جهانی تایید شود و در غیر این صورت ریشه علمی ندارد در حالی که ما متون علمی و پزشکی ایرانی بسیار غنی و پرباری داریم که آنها را مرجع و مبنع قرار میدهیم؛ در واقع از کارشناسان درخواست کردهایم برای اطمینان خاطر مردم حتماً به منابع مطالبی که ذکر میکنند، اشاره کنند.
استادحسین اظهار کرد: انارستان در آغاز شیوع کرونا در کشور روی آنتن رفت و طبعاً اغلب موضوعهای برنامه درباره این بیماری و راههای جلوگیری از ابتلا و درمان آن بود اما در ماههای بعدی، موضوعات برنامه تنوع بیشتری پیدا کرد.
سردبیر انارستان افزود: تمام سعی ما این بوده و هست که «انارستان» برنامهای بهروز و منطبق با نیاز مردم باشد بنابراین وقتی به ماه مبارک رمضان رسیدیم و دغدغه مردم درباره تقویت سیستم ایمنی بدن بیشتر شد، سعی کردیم به سراغ موضوعات مرتبط با این مساله برویم همچنین در برنامههای این ماه تلاش کردیم به سؤالات پزشکی هموطنان درباره روزهداری نیز پاسخ دهیم؛ پس از ماه رمضان نیز سراغ بیماریهایی رفتیم که طب ایرانی ــ اسلامی در آنها حرفهای دقیقتر، مبانی ریشهدارتر و توصیههای بیشتری دارد علاوه بر این، موضوع کرونا همیشه در کنار مسائل مطرح شده در برنامه بوده است چرا که متاسفانه کل دنیا و همچنین مردم کشور ما با این بیماری درگیر هستند و همواره درباره آن سؤالهایی مطرح میشود و دغدغه روز مردم است.
وی با بیان اینکه آمارهای رسمی صداوسیما نشان میدهد استقبال خوبی از برنامه انارستان شده است، گفت: در فضای مجازی نیز از پستها و ایمیلها و سؤالها مشخص است که مردم ارتباط خوبی با برنامه برقرار کردهاند؛ در دیدارهای حضوری نیز دوستان و مردم درباره برنامه اظهارنظر میکنند که مشخص است از مخاطبان آن هستند.
استادحسین خاطرنشان کرد: برنامه «انارستان» به پشتوانه انجمن ملی تغذیه سالم روی آنتن میرود و من به عنوان مسئول این انجمن سالهاست با دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت، مجموعههای فعال در حوزه تغذیه سالم و طب ایرانی اسلامی و کارشناسان این حوزه تعامل و ارتباط دارم علاوه بر این در موضوعاتی که عنوان میشود اساتیدی وجود دارند که بهنام هستند به این معنا که شاخصهایی مانند گزینههای موفق درمانی و … دارند ما نیز به سراغ آنها رفته و به برنامه دعوتشان کردهایم.
مدیر انجمن ملی تغذیه سالم متذکر شد: سؤالات مردم از طریق پیامک برنامه، صفحاتی که در شبکههای مجازی داریم و تلفنها به دستمان میرسد؛ به برخی از این پرسشها در بخش زنده برنامه که بلافاصله بعد از پخش برنامه شروع میشود، پاسخ میدهیم و بقیه سؤالها را نیز که در زمان برنامه یا در بخش زنده به دلیل محدودیت زمانی امکان مطرح کردن و پاسخگویی ندارند در صفحه برنامه پاسخ میدهیم.
وی افزود: یکی از ملاکهای بهروز بودن، اهمیت دادن به درخواست مردم است مثلا اگر مخاطبان مرتب درباره پوست و مو سؤال داشته باشند ما نیز مجاب میشویم که حتماً این موضوع را در قالب یک یا چند برنامه تهیه کنیم و به پرسشهای مطرح شده از سوی مردم پاسخ دهیم.
استادحسین گفت: یکی از ویژگیهای برنامه «انارستان» این است که در کنار موضوعات اصلی که به آن پرداخته میشود، مسایلی همچون سبک زندگی، خواص دمنوشها، تغذیه سالم و… نیز در آن مطرح میشوند که دغدغه و سؤال مردم است.
مدیر انجمن ملی تغذیه سالم یادآور شد: بخشهای جانبی میتوانند برنامه را جذابتر کنند برای مثال وقتی در یک قسمت درباره دیابت صحبت میشود ممکن است بسیاری از مخاطبان دیابت نداشته باشند (هرچند که میتواند آگاهیهایشان را برای پیشگیری از این بیماری افزایش دهد) بنابراین بخشهای فرعی یا عمومی کمک میکنند که برنامه برای اقشار بیشتری مفید و جذاب باشد.
وی تصریح کرد: انارستان در هر فصل با ایدهها و بخشهایی تازه روی آنتن رفته است؛ تاکنون سه فصل از این برنامه پخش شده است و در هر فصل شاهد تغییرات در آیتمها بوده و تلاش کردهایم به خواست و نیاز مردم نزدیکتر شویم؛ آیتمی که در این فصل به برنامه اضافه شده «درمانشدگان» نام دارد که درباره افرادی است که بیماری خود را پشت سر گذاشتهاند و تجربه موفقی از طب ایرانی ــ اسلامی در درمان این بیماری داشتهاند؛ آیتم جدید دیگر «حکیم باشی» است که به سراغ سوژههایی درباره عطاریهای قدیمی شهرمان رفته و سعی کردهایم درباره این موضوع یعنی عطاران بهنام و قدیمی برای مخاطب صحبت کرده و به آنها اطلاعات مفید و جذاب بدهیم؛ در فصلهای آتی نیز حتما در اتاق فکر برنامه ایدههایی تازه مطرح خواهد شد و به فراخور زمان و شرایط آنها را اجرایی خواهیم کرد؛ این وعده را به مخاطبان «انارستان» میدهیم که بخشهای فصل بعد جذاب و پرکاربردتر خواهد بود.
در حال حاضر فصل سوم “انارستان” روزهای زوج از شبکه افق در حال پخش است.
انتهای پیام/