
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری تسنیم؛ یکی از میوههایی که هم در درمان بسیاری از بیماریها و هم در پیشگیری از جایگاه بسیار ویژهای در طب سنتی برخوردار است “زیتون” و محصولات فراوریشده از آن است.
در قرآن کریم و منابع روایی نیز از زیتون و خواص آن بهصورت ویژه و مؤکد یاد شده است؛ خوشبختانه سرانه مصرف زیتون در کشورمان بالاست و در سبد مصرفی خانوارهای ایرانی از جایگاه خاصی برخوردار است.
شاید باید در قالب دهها مطلب مجزا به خواص زیتون و اثرات آن در درمان طیف گستردهای از بیماریها گفت و نوشت اما در این مطلب، فقط به یکی از فراوردههای زیتون یعنی “روغن زیتون” اشاره شده که متأسفانه مورد غفلت واقع شده است.
یکی از فواید مهم مصرف “روغن زیتون” پاکسازی سموم و رسوبات از کبد و بدن در تمامی بیماریها بهویژه رفع اثرات آلودگی هوا است و میتوان به همراه آب نارنج یا آبِ لیموی تازه از آن روی سالاد مخلوط کاهو و کمی رنده هویج استفاده و مصرف کرد.
زیتون هم غذاست و هم دواست
پیامبر اکرم صلوات الله علیه و اله درباره خواص زیتون میفرمایند: “زیتون را بخور و آن را بر بدنت بمال زیرا هرکس آن را بخور و بر بدنش بمالد شیطان چهل روز به وی نزدیک نمیشود.”
همچنین امام رضا(ع) فرمودند که غذای خوبی است, دهان را خوشبو و بلغم را برطرف میسازد, صورت را صفا و طراوت میبخشد, اعصاب را تقویت کرده و بیماری و درد را از میان میبرد, آتش خشم و خضب را فرو مینشاند.
امام صادق(ع) نیز فرمودند: محبوبترین غذای رنگارنگ بر رسول خدا(ص) سرکه و زیتون بود که غذای انبیاست.
پیامبر اکرم (ص) نیز فرمودند: روغن زیتون برطرف کننده صفرا و بلغم, مقوی اعصاب, نیکوکننده اخلاق و باعث پاکی نفس و از بین برنده غم و اندوه است.
خواص روغن زیتون
– سلامت شریانها را تامین میکند.
– کلسترول مضر خون را کاهش میدهد.
– دارای ریز مغذی هاست و ویتامین E بالا دارد.
– به لحاظ دارا بودن خاصیت آنتی اکسیدانی قوی, مفیدترین عامل برای کاهش ابتلا به سرطان و بیماری قلبی است.
-روغن زیتون سیستم گوارش را تقویت میکند.
انتهای پیام/