پنجم مرداد ماه و آخرین اخبار کرونایی استان ها

سیر صعودی مبتلایان به ویروس کرونا در روزهای اخیر و تغییر وضعیت شهرستان ها از نظر همه گیری کرونا نشان می دهد که عوامل متعددی از جمله ادامه روند برگزاری مجالس مهمانی و دورهمی و انجام سفر به مناطق مختلف کشور در ایجاد شرایط بحرانی موجود نقش مهم و اساسی داشته‌اند.

پیک پنجم کرونا از استان‌های جنوبی کشور کلید خورد و حالا ۲۳۲ شهرستان کشور در وضعیت قرمز  ۱۱۷ شهرستان در وضعیت نارنجی و ۹۹ شهرستان در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند .

متاسفانه  ۳۵۷ نفر طی ۲۴ ساعت گذشته بر اثر کرونا جان باختند.

همچنین از دیروز تا امروز ۵ مرداد ماه ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۳۴ هزار و ۹۵۱ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که سه هزار و ۷۰۸ نفر از آنها بستری شدند.

مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به سه میلیون و ۷۵۸ هزار و ۱۹۷ نفر رسید.

تا کنون نیز سه میلیون و ۲۹۱ هزار و ۹۷۹ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستان ترخیص شده اند.

۵ هزار و ۱۰۰ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.

تا کنون ۲۵ میلیون و ۶۶۷ هزار و ۶۰۴ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.

تا کنون ۸ میلیون و ۴۷۴ هزار و ۳۳۲ نفر دُز اول واکسن کرونا و دو میلیون و ۴۹۶ هزار و ۶۷۷ نفر نیز دُز دوم را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۱۰ میلیون و ۹۷۱ هزار و ۹ دُز رسید.

افراد واجد شرایط برای تزریق واکسن حتما در سامانه salamat.gov.ir ثبت نام و پس از دریافت پیامک نوبت دهی، به مراکز واکسیناسیون مراجعه کنند.

 سعید نمکی در نامه ای به معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به واکسینه شدن بخش عمده ای از جمعیت هدف اعلام شده، خواستار ثبت نام و نوبت دهی به گروه های سنی جدید برای تزریق واکسن کرونا طبق روال زیر شده است.

در استان­ های سیستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر، خراسان جنوبی، خوزستان و کرمان علاوه بر استمرار واکسیناسیون گروه­های اعلام شده قبلی جمعیت ۴۵ تا ۴۸ ساله ثبت نام و طبق نوبت ­دهی واکسینه شوند.

در بقیه استان­ ها بجز تهران جمعیت ۵۵ تا ۵۸ ساله ثبت نام و طبق نوبت ­دهی تحت پوشش واکسیناسیون قرار گیرند و کماکان واکسیناسیون باقیمانده گروه­ های سنی بالاتر تداوم یابد.

 در کلان شهر تهران جمعیت ۵۸ تا ۶۰ ساله ثبت ­نام و طبق نوبت ­دهی واکسینه شوند و در بقیه شهرستان­ های استان تهران جمعیت ۵۵ تا ۶۰ ساله ثبت ­نام و با نوبت ­دهی در سامانه تحت پوشش قرار گیرند.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا نیز در همین رابطه گفت : با انجام واکسیناسیون کرونا برای حدود ۲۰ میلیون نفر از گروه‌های پرخطر، در آبان ماه به‌ طورقطع میزان مرگ و میر بسیار کم خواهد شد و به زیر ۵۰ نفر می‌رسد.

علیرضا رئیسی افزود : واکسیناسیون کرونا را روز پنجشنبه مصادف با عید غدیر برای گروه‌های معلمان، شاغلان سیستم حمل و نقل از جمله تاکسی‌داران، خبرنگاران و زندانی‌ها به‌طور همزمان  ها برای خبرنگاران و زندانیان شروع خواهیم کرد.

وی اضافه کرد: این واکسیناسیون همچنین برای ۵۰۰ هزار نفر از بیماران دیابتی که انسولین تزریق می‌کنند، انجام می‌شود و از هفته آینده برنامه خود را شروع می‌کنیم.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا تصریح کرد: مجموع افراد دارای دیابت و گیرنده انسولین بالغ بر حدود چهار میلیون نفر است که با احتساب ۱۵ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر افراد بالای ۵۰ سال ما در زمره گروه های بسیار پرخطر ما هستند و بیشتر مرگ و میر در همین گروه است بنابراین اگر این واکسیناسیون را انجام بدهیم در آبان ماه قطعا میزان مرگ و میر بسیار کم خواهد شد و زیر ۵۰ نفر می‌رسد.

پنجم مرداد ماه و آخرین اخبار کرونایی استان ها

به گزارش خبرنگاران ایرنا از سراسر کشور ، تداوم روند افزایشی شیوع کرونا و بحرانی شدن شرایط در قائمشهر سبب شد تا سرانجام ستاد مقابله با کرونای شهرستان وضعیت فوق‌العاده در این منطقه اعلام و بعضی محدودیت‌های سختگیرانه را اجرا کند.

رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان قائمشهر با بیان اینکه در موج پنجم کرونا این شهرستان در بستری بیماران کرونایی رکورد زده است، گفت : در حال حاضر ۲۸۰ بیمار کرونایی در بیمارستان رازی و ولیعصر بستری هستند.

دکتر محمد گران با اظهار این که روز یکشنبه ۲۵۰ بیمار کرونایی در بیمارستان های این شهرستان بستری بودند ، افزود : روز گذشته ۶۰ بیمار کرونایی جدید در بیمارستان های این شهرستان بستری شدند و هم اکنون تعداد مراجعات سرپایی به بیمارستان ها هم از مرز ۹۰۰ نفر گذشته است.

فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان شهر تهران نیز گفت: در روزهای اخیر شاهد سیر بسیار شتابان، بستری بیماران کرونایی در تهران هستیم.

دکتر علیرضا زالی افزود: روز گذشته ما از تعداد ۹ هزار و ۷۰۰ بیمار مبتلا به کرونا در تهران عبور کردیم و به احتمال فراوان تا پایان امروز یا فردا به عدد ۱۰ هزار بستری می رسیم.
وی ادامه داد: میزان مراجعان سرپایی تهران  همچنان بین ۱۹ تا ۲۰ هزار نفر در روز به بخش بهداشت و درمان است که رقم بالایی است.

بر اساس اعلام رییس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز نیز  میزان روزانه بیماران بستری کرونایی در استان خوزستان ۱.۵ برابر نسبت به آمار هفته گذشته افزایش یافته همچنین بار مراجعه به بیمارستان ها از ۲ هزار نفر به سه هزار و ۵۰۰ نفر رسیده است.

دکتر فرهاد ابول نژادیان اظهار داشت:  در حال حاضر بیمارستان های رازی، امام خمینی (ره)، امیرالمومنین(ع) و سینا اهواز در حال خدمات رسانی به بیماران کرونایی بوده و اگر لازم باشد بیمارستان های دیگری وارد چرخه پذیرش این بیماران می شوند.

وی افزود: بر خلاف افزایش روند بیماران سرپایی و بستری در استان، آمار فوت کرونایی در خوزستان هنوز افزایشی نشده به گونه ای که امروز ۶ نفر فوتی داشتیم اگرچه معمولا ۲ هفته بعد از افزایش بیماران بستری، میزان فوتی ها نیز افزایشی می شود و از این بابت نگران هستیم.

وضعیت قرمز شیوع بیماری کووید.۱۹ در استان اردبیل که از ۲ هفته قبل آغاز شده همچنان ادامه دارد به طوری که طی شبانه روز گذشته علاوه بر جان‌باختن چهار فرد مبتلا، مجموع بستری‌های در مراکز درمانی این استان به ۴۱۷ نفر افزایش یافت.

دبیرخانه ستاد مدیریت کرونای استان اردبیل اعلام کرد که در ادامه روند صعودی موج پنجم شیوع کرونا در این استان، شمار مبتلایان جدید شناسایی شده طی شبانه‌روز گذشته نیز به ۸۷ نفر افزایش یافته است.

این آمارها نشان می‎دهد که شمار مبتلایان جدید و بستری همزمان کووید.۱۹ در استان اردبیل نسبت به یک ماه هفته قبل بیش از سه برابر شده و این بیماری با سرعت بیشتر در حال شیوع گسترده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل نیز اعلام کرد: در شبانه‌روز با فوت چهار نفر دیگر از مبتلایان، مجموع جان‌باختگان کرونا در ۱۷ ماه گذشته در این استان به یک‌هزار و ۸۷۷ نفر رسید.

دکتر شهرام حبیب‌زاده با اشاره به ترخیص ۷۱ نفر از مبتلایان بستری در مراکز درمانی استان اردبیل گفت: افزایش شمار بستری مبتلایان به کرونا در بخش مراقبت‌های ویژه مراکز درمانی این استان به ۶۹ نفر، نشان دهنده شدت شیوع کرونا در این استان است.

وی ادامه داد: موارد ابتلای جدید در استان مربوط به سویه دلتای ویروس کرونا بوده و شیوع گسترده این ویروس در استان روز به روز بیشتر می‌شود.

 مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان نیز گفت: هم‌اینک در استان در شرایط تثبیت‌ شده‌ای از جهت آمار مبتلایان به کرونا هستیم اما نمی‌توانیم بگوییم در وضعیت نزولی ۱۰۰ درصدی قرار داریم.

علیرضا شهرکی اظهار داشت: با همراهی مردم و مراقبت همگانی آمار بستری‌های کرونا در سیستان و بلوچستان رو به کاهش و تلفات جانی کمتر خواهد شد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی نیز زاهدان گفت: با فوت ۲۲ مورد جدید، شمار فوتی‌های کرونا در سیستان و بلوچستان به ۲ هزار و ۱۴۰ نفر رسید.

دکتر محمد هاشمی شهری با بیان اینکه ۸۳۲ بیمار حاد تنفسی و ۳۴۹ مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های سیستان و بلوچستان تحت درمان قرار دارند اظهارداشت: با افزوده شدن یکهزار و ۱۱۶ نفر مبتلا طی ۲۴ ساعت گذشته در استان شمار مبتلایان این ویروس به ۹۰ هزار و ۱۶۴ نفر رسید.

بر اساس اعلام رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام نیز  پنج ایلامی دیگر در ۲۴ ساعت گذشته بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند و مجموع فوتی استان به ۸۲۴ نفر افزایش یافت.

دکتر محمد کریمیان اظهار داشت: ۲۴۸ ابتلای جدید کرونا نیز در ۲۴ ساعت گذشته شناسایی شده و مجموع مبتلایان استان به ۴۳ هزار و ۲۶۸ نفر افزایش یافته است.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کاشان نیز با اشاره به تشدید بحران کرونا در این منطقه و اعلام وضعیت اضطرای در شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل گفت: این دانشگاه از مراکز مربوطه برپایی بیمارستان صحرایی با ۲۰۰ تخت خواستار شده است.

محمد حاجی جعفری اظهار داشت: با توجه به تداوم و تشدید بحران کرونا در پیک پنجم و سیر فزاینده بیماران مبتلا و نیازمند به بستری و از سوی دیگر تکمیل شدن ظرفیت تخت‌های بستری در بیمارستان های ریفرال کرونا در شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل، این دانشگاه با اعلام وضعیت اضطرار، از مراکز مربوطه تقاضای تحویل و برپایی بیمارستان صحرایی به مجموعه درمان این شهرستان‌ها خواستار شد.

وی افزود: با وجود تمامی تمهیدات و آمادگی های لازم، با توجه به حجم زیاد و روزافزون بیماران جدید، احتمال کمبود تخت بستری برای بیماران مبتلا به کرونا جدی بوده و  موجب نگرانی در نحوه ارایه خدمات درمانی شده است. 

از استان گلستان نیز گزارش شده است که گذر بیماران کرونایی بستری و قرنطینه گلستان از مرز ۲ هزار نفر، رشد روزانه مبتلایان، هشدار مسوولان در مورد کمبود تجهیزات بیمارستانی و همچنین کم‌توجهی مردم به رعایت شیوه‌نامه‌ها، این استان شمالی را در معرض ورود به سیاهچاله ویروس کرونا قرار داده و مسوولان را نگران عواقب آن کرده است.

کاهش میزان رعایت شیوه نامه ها به کمتر از ۴۰ درصد، اصرار بر برگزاری دورهمی خانوادگی، انجام سفرهای درون و برون شهری و حضور در تفرج‌گاه‌ها، نشانه ها و عوامل افزایش روزانه تعداد مبتلایان جدید است که این شرایط به گفته هادی حق شناس استاندار گلستان موجب شده وضعیت شیوع کرونا در این استان به مراتب بدتر و وخیم‌تر از تهران باشد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی گلستان هم از هفته گذشته و با شدت گرفتن ابتلا به کرونا در استان بارها اعلام کرد که در صورت استمرار روند بالای ابتلا ممکن است با کمبود تخت بیمارستانی مواجه شویم.

بر اساس اعلام معاون سیاسی و امنیتی فرماندار خلخال ، طرح ممنوعیت تردد به شهرهای قرمز در هفته گذشته و هفته جاری از ورود گردشگران بی‌شمار از مناطق مختلف کشور به این شهرستان بازدارنده نبود و این امر موجب افزایش شمار مبتلایان به بیماری کووید ۱۹ و سیر صعوی آمار بستری‌ در تنها بیمارستان خلخال شد.

احمد قنبری اظهارکرد: برغم تشدید برخورد پلیس راه با رانندگان خودروهای در حال سفر از سایر مناطق کشور به این منطقه از جمله اعمال جریمه‌های سنگین همچنان گردشگران به این امر بی‌توجه بوده و پس از دریافت برگ جریمه از ماموران پلیس راه و یا از طریق پیامک ارسالی از دوربین‌های هوشمند جاده‌ای به راحتی وارد این شهرستان شده و شیوع کرونا را در این منطقه دامن می‌زنند.

عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا در خراسان رضوی گفت: تعداد مبتلایان کرونا در خراسان رضوی در دوره اوجگیری پنجم این ویروس و طی روزهای اخیر افزایشی چشمگیر یافته و تا حد بحران پیش رفته است.

دکتر محمد علی کیانی افزود: با کمال تاسف در شرایط کنونی آمارها حکایت از افزایش قابل‌ توجه مبتلایان به کرونا در بخش های سرپایی، بستری و فوتی در خراسان رضوی دارد که به لحاظ تعداد قابل مقایسه با چهار دوره اوج پشت سر گذاشته شده نیست.
وی بدون اشاره به آماری از تعداد بستری شدگان در این زمینه ادامه داد: ما اکنون در حال حرکت به سمت قله اوجگیری پنجم کرونا در خراسان رضوی هستیم و روزهای سختی را پیش روی داریم.

رئیس شبکه بهداشت و درمان دشتی استان بوشهر نیز گفت: وضعیت کرونا در این شهرستان بسیار نگران کننده و آمار مبتلایان رو به افزایش است طوریکه زنگ خطر جدی به صدا درآمده است.

پرویز احمدی افزود: در ۲۴ ساعت گذشته ۷۵ مورد جدید کرونا مثبت در دشتی شناسایی شده و۳۴ مورد بستری در بخش کرونا داشته ایم که این آمار یک رکورد در شهرستان دشتی است.

وی اضافه کرد: تعداد فوتی ها کرونا در شهرستان  دشتی به ۸۸ نفر رسیده است.

رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتی گفت: گزارش‌ها از  زنگ‌ خطر جدی برای روزهای سخت جدال با کووید-۱۹ در این شهرستان  خبر می‌دهند.

error: Content is protected !!