به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری تسنیم؛ “چرا من آب یا سالاد هم میخورم چاق میشوم؟!” این سؤالی که بسیاری از افراد با اضافه وزن با آن مواجه هستند اما پاسخ آن چیست؛ بخوانیم:
از منظر طب ایرانی، منشاء اصلی انواع چاقی (چاقی عضلانی و چاقی ناشی از توده چربی) افزایش رطوبت یا همان تری در بدن است؛ از طرفی برخی افراد سوءمزاج سرد و تر دارند و ناآگاهانه اقدام به مصرف موادی با طبع سرد و تر میکنند که این موضوع را تشدید میکند.
یکی از این موارد اشتباه، مصرف سالاد به جای وعده غذایی یا همراه غذا در افراد چاق است تا وعده غذایی را کمتر مصرف کنند و در نتیجه لاغر بشوند! اما غافل از این که با چنین روشی، لاغر نمیشوند؛ چرا؟
اگر سالاد شما شامل خیار، گوجه، کاهو یا سالاد شیرازی با چاشنی ترش مانند آبلیمو هم باشد، نه تنها لاغر نمیشوید بلکه دچار استپ وزنی یا حتی تشدید سوء مزاج سرد و تر و کاهش سوختوساز در بدن میشوید همچنین مصرف زیاد سالاد برای کاهش اشتها و کاهش وزن، نه تنها به این هدف منجر نمیشود بلکه باعث ضعف هضم و بروز مشکلات گوارشی نظیر نفخ و ترش کردن هم میشود.
مصرف زیاد سالاد، با پر کردن حجمی از معده تا حدی اشتهای فرد را کاهش میدهد اما چون اکثر ترکیبات سالادها ترکیبات سردی نظیر گوجه فرنگی، خیار سبز و کاهو هستند پس از مدت کوتاهی باعث ضعف هضم و ضعف بدن میشود و با ایجاد اشتهای کاذب، دوباره در فرد رغبت بیشتری ایجاد کرده و باعث چاقی میشود.
چرا حذف وعده شام یا جایگزینی آن با سالاد توصیه نمیشود؟
از اشتباهات بزرگ افراد برای رژیمهای لاغری، نخوردن شام یا جایگزینی آن با سالاد است که نه تنها فرد، لاغر نمیشود بلکه سبب ضعف بدنی وی یا به واسطه سرد بودن مزاج شب و مزاج سالاد، این چاقی تشدید هم میشود.
اما بازگردیم به سؤال بدوی این مطلب؛ همانطور که میدانید مزاج آب، هم سرد و تر است و مصرف بیش از حد و نابهجای آن باعث غلبه سردی و تری در بدن شده و زمینه چاقی را فراهم میکند؛ در نتیجه، مصرف مایعات از نیم ساعت قبل تا ۲ ساعت بعد از غذا همچنین همراه با غذا و میوه و بدون تشنگی حقیقی، چاقکننده است.
تشنگی حقیقی زمانی است که معده غذا را هضم کرده باشد و برای رقیق کردن آن و رطوبترسانی به سایر اعضاء نیاز به آب پیدا کند و این تشنگی با آشامیدن آبی با دمای محیط هم برطرف میشود؛ اگر تشنگی با مصرف آب ولرم برطرف نشود و حتی با آشامیدن آب سرد بیشتر هم شود، تشنگی کاذب یا دروغین بوده و ناشی از بیماری معده است و نیاز به بررسی و درمان توسط پزشک متخصص طب سنتی دارد.
حمزه سام دلیری؛ محقق طب ایرانی
انتهای پیام/