چهارم تیرماه و آخرین اخبار کرونایی استان‌ها

چرخش ویروس کرونا از ابتدای شیوع در کشور با فراز و نشیب هایی همراه بوده و  تجربه این مدت نشان داده است که هر زمان رعایت پروتکل های بهداشتی پیشگیری از انتشار این ویروس در سطح جامعه جدی گرفته می شود، ابتلا به کووید ۱۹ کاهش می یابد و با افزایش عادی انگاری، آمار ابتلا سیر صعودی پیدا می کند.

کارشناسان حوزه بهداشت و درمان حساسیت و جدیت مردم را در رعایت پروتکل های بهداشتی حتی با وجود واکسیناسیون، برای کاهش آمار روزانه بستری ها و سرپایی های مبتلا به کرونا بسیار مهم می دانند .

فارغ از واکسیناسیون، برای قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا چاره ای جز رعایت پروتکل های توصیه شده همچون حفظ فاصله فیزیکی، دوری از تجمعات، استفاده از ماسک و شست و شوی مرتب دست ها نیست.

 امروز رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: طبق تازه ترین گزارش نرم افزار سامانه ماسک متعلق به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، با تغییر رنگ شهرستان دیر از نارنجی (پرخطر) به قرمز (خیلی پرخط)، شمار مناطق قرمز این استان به ۶ شهرستان افزایش یافت.

دکتر سعید کشمیری افزود: براین اساس شهرستان‌های دیر، تنگستان، عسلویه، کنگان، دشتستان، و دشتی استان بوشهر در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارند و همچنین شهرستان‌ دیلم از رنگ زرد (خطر متوسط) به نارنجی تغییر رنگ داد.

وی  با بیان این که هم اکنون شهرستان‌های دیلم، گناوه بوشهر و جم از توابع استان بوشهر در وضعیت نارنجی کرونایی قرار دارند، ادامه داد: این تغییر رنگ کرونایی استان بوشهر و افزایش روند مرگ و میز ناشی از کرونا زنگ خطری برای این استان به شمار می‌رود.

دبیر ستاد مقابله با کرونا در استان بوشهر گفت: در زمان حاضر ۳۳۲ نفر در بیمارستان‌های این استان بستری هستند که از این تعداد ۳۲ نفر در بخش مراقبت‌های ویژه بستری و ۱۳ نفر از آنان در وضعیت حاد این بیماری قرار دارند.

از سوی دیگر، سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد نیز با اشاره به ۲ برابر شدن تعداد مراجعه کنندگان به کلینیک های تنفسی در استان گفت: مرکز این استان نیز به دلیل افزایش تعداد بیماران بستری و سرپایی از لحاظ شیوع ویروس کرونا در وضعیت قرمز قرار گرفت.

دکتر سید ابراهیم سلمانی افزود: به دلیل بی‌توجهی برخی شهروندان به رعایت شیوه نامه های بهداشتی ،رعایت نکردن فاصله گذاری اجتماعی به میزان ۲ متر تعدادی از شهرهای کشور از جمله یزد  از رنگ بندی  نارنجی به قرمز تغییر وضعیت پیدا کرد.

به گفته سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی یزد، شهرستان های اردکان و بهاباد در وضعیت زرد کرونایی و هشت شهرستان دیگر در وضعیت نارنجی قرار دارد.

سلمانی تصریح کرد: هم‌اکنون ۳۲۷ فرد مبتلا به بیماری کووید ۱۹ در بیمارستان‌ های استان بستری هستند که از این تعداد ۷۰ نفر به دلیل وخامت حالشان در بخش مراقبت‌های ویژه به آنها خدمات درمانی ارایه می شود.

در کرمانشاه هم براساس تازه ترین اطلاعات نرم افزار ماسک، رنگ کرونایی برخی شهرستان ها تغییر کرده است. بر این اساس، شهرستان های کرمانشاه، اسلام‌آبادغرب، سرپل‌ذهاب، کنگاور، سنقر و کلیایی، هرسین، قصرشیرین و پاوه در وضعیت نارنجی و شهرستان‌های ثلاث باباجانی، دالاهو، روانسر، صحنه، جوانرود و گیلانغرب در وضعیت زرد قرار دارند.

وضعیت شهرستان قصرشیرین نسبت به رنگ بندی ۲۷ خرداد ماه از زرد به نارنجی و شهرستان جوانرود از نارنجی به زرد تبدیل شده است.

همچنین در گیلان، بر اساس تازه ترین ارزیابی نرم افزار ماسک، رنگ نارنجی کرونایی به یکی از شهرستان های استان گیلان بازگشت.

شهرستان آستارا از وضعیت زرد کرونایی خارج و به وضعت نارنجی برگشت و  به این ترتیب دو شهرستان آستارا و رودبار در استان گیلان نارنجی هستند.

هم اکنون شهرستان های رشت، خمام، رودسر، املش، سیاهکل، لنگرود، لاهیجان، شفت، فومن، صومعه سرا، بندرانزلی، ماسال، رضوانشهر، تالش و آستانه اشرفیه در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند و به این ترتیب تعداد شهرستان های زرد از ۱۶ به ۱۵ شهرستان کاهش یافت.

بر اساس آخرین آمار، ۲۱۹ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در بیمارستان های گیلان بستری هستند که نسبت به هفته گذشته “منتهی به ۲۷ خرداد” ، افزایش حدود ١٠ درصدی یافته است.

طرح محدودیت و ممنوعیت های تردد برابر مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا ادامه دارد و مجوزهای تردد برای سفرهای ضروری از طریق فرمانداری ها صادر می شود.
براین اساس ورود خودروهای شخصی با پلاک غیربومی به شهرهای گروه قرمز و نارنجی و همچنین خروج خودروها با پلاک بومی از این شهرها ممنوع است.
تردد از شهرهای گروه زرد به سایر شهرهای گروه زرد بلامانع است، اما محدودیت تردد شبانه نیز از ساعت ۲۲ تا سه بامداد ادامه دارد.
تردد خودروهای ناوگان حمل و نقل عمومی بار، کالا و مسافر از این محدودیت‌ها مستثنی هستند.

چهارم تیرماه و آخرین اخبار کرونایی استان‌ها

واکسیناسیون علیه کرونا 

 روند واکسیناسیون گروه های هدف در استان های مختلف از سر گرفته شده است و افراد براساس اولویت های از پیش تعیین شده برای دریافت به مراکز مشخص مراجعه می کنند. 

کارشناسان در عین حال تاکید دارند که این مراجعان توصیه های بهداشتی را مد نظر قرار دهند و حتی پس از تزریق واکسن، رعایت پروتکل های بهداشتی همچنان ضروری است.

در زنجان، رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان گفت: از مجموع واکسن های تحویلی استان حدود ۹۰ درصد به تعداد ۹۰ هزارو ۳۹۴ دوز به گروه های هدف در استان تزریق شده است.

دکتر پرویز قزلباش با اشاره به روند واکسیناسیون در استان افزود: تاکنون ۱۰۳ هزارو ۴۵۲ دوز واکسن به این استان تحویل داده شده است که تعداد واکسنهای تحویلی نوبت اول ۷۴ هزارو ۹۶۰ دوز و نوبت دوم نیز ۲۸  هزارو ۵۹۲ دوز را شامل می شود.

وی، شمار واکسن های تزریق شده در نوبت اول را ۶۶ هزارو ۹۸۳ دوز ذکر کرد و گفت: این تعداد در نوبت دوم ۲۳ هزارو ۴۱۱ دوز را شامل می شود.

 این مسوول با بیان اینکه تا کنون در گروه سنی بالای ۸۰ سال پوشش ۷۸ درصدی واکسیناسیون کرونایی انجام گرفته است، اظهار داشت: این میزان در گروه سنی ۷۵ تا ۷۹ سال ۷۲ درصد و برای رده های سنی ۷۰ تا ۷۴ سال ۷۳ درصد بوده است.

همچنین در استان مرکزی در ۲ روز اخیر،  ۲۱ هزار دوز واکسن کرونا در مرحله یادآوری با هدف تکمیل دوره واکسیناسیون به گروه های هدف بالای ۷۰سال سن تزریق شد.

دکتر «علی علیمحمدی» معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک با اعلام این خبر افزود: هفت هزار دوز از واکسن‌های تزریقی مرحله یادآوری در کلانشهر اراک تزریق شد.

به گفته این مسوول، قرار است ۲۰ هزار دوز جدید واکسن نیز به زودی در استان تحویل شود  تا مرحله یادآوری گروه هدف ۷۰ ساله‌های استان تکمیل شوند و واکسیناسیون گروه سنی جدید با اعلام وزارتخانه کلید بخورد.

دکتر علیمحمدی با بیان این که در مجموع هشت درصد مردم استان مرکزی تاکنون واکسن بیماری کووید ۱۹ را دریافت کرده‌اند، اظهار داشت: اولویت دور واکسیناسیون با مرحله یادآوری دوم است و افراد باقی مانده‌ تکمیلی ۷۰ ساله به بالا واکسن دریافت می‌کنند.

چهارم تیرماه و آخرین اخبار کرونایی استان‌ها

 کرونا در استان‌ها 

آمار مبتلایان به کووید۱۹ و بستری شدگان در اسان های مختلف متفاوت است. در لرستان، ۲ شهروند دیگر این استان طی شبانه روز گذشته به دلیل کرونا جان باختند و تعداد قربانیان به یک هزار و ۹۱۱ نفر رسید.

دکتر “مریم کوشکی” معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان افزود: همچنین شبانه روز گذشته ۱۹۸ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در استان شناسایی شد و شمار مبتلایان به ۱۲۰ هزار و ۷۰۷ نفر رسیده است.

به گفته کوشکی، هم اکنون ۳۵۲ نفر بیمار یا مشکوک به ویروس کرونا در مراکز درمانی و بیمارستان های لرستان بستری هستند.

در زنجان هم به بیان  رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان ، امار  بیماران سرپایی کرونا صعودی است و در زمان حاضر ۱۵۳ بیمار کرونایی در بیمارستانهای استان بستری هستد که همین رقم طی ۲ هفته گذشته نمود داشته است.

پرویز قزلباش  با بیان اینکه در هفته سوم خرداد امسال پنج هزارو ۱۳۱ نفر به مراکز ۱۶ ساعته استان مراجعه کردند، اضافه کرد: این رقم  در هفته چهارم همین ماه به ۶ هزارو ۱۳۲ نفر افزایش یافت که این آمار وضعیت خوبی را نشان نمی دهد چرا که تجربه قبلی بیانگر آن است که وقتی مراجعات سرپایی بالا می رود، به معنی قرار گرفتن در مسیر پیک دیگر بیماری بوده و این یک هشدار جدی است.

این مسوول با تا کید بر اینکه آثار شمار سرپایی کرونایی استان طی ۲ هفته آینده در بخش بستری خود را نشان خواهد داد، ادامه داد: میزان پی سی آر در شهرستان ابهر از ۲۲ به ۱۴ درصد رسیده که این وضعیت در شهرهای ایجرود و خدابنده ثابت و مختصری کاهش داشته اما این شاخص در خرمدره افزایشی بوده است.

قزلباش افزود: وضعیت  پی سی آر در شهرهای زنجان و  سلطانیه نیز ثابت و یا مختصری روند کاهشی داشته و در شهرهای طارم  ماهنشان نیز مختصر افزایشی و روند ثابتی نشان می دهد که با اجرای طرح شهید قاسیم سلیمانی از ابتدای آذر سال گذشته نسبت رهگیری و افراد در تماس نزدیک با بیماران از ۲.۶ نفر در هفته اول ماه یاد شده به ۹ نفر در هفته چهارم خرداد افزایش  یافته است.

 اما در کهگیلویه و بویراحمد، هم اکنون ۱۶۲ بیمار در بیمارستان‌های معین کرونای کهگیلویه و بویراحمد بستری بوده که از این تعداد ۵۹ نفر مبتلای قطعی و چهار نفر نیز در بخش مراقبت‌های ویژه درمان هستند.

همچنین به گفته  پرویزیزدان پناه رییس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، در ۲۴ ساعت گذشته مورد فوتی کرونایی در کهگیلویه و بویراحمد گزارش نشده و شمار قربانیان کرونا در این استان همچنان ۶۹۵ نفر است.

وی از مردم استان درخواست کرد در صورت مشاهده هر گونه نشانه بیماری‌های ویروسی با مراجه به مراکز ١۶ساعته تست کرونا را انجام داده و تا آماده شدن جواب تست و برطرف شدن علایم در خانه بمانند و از انتشار احتمالی ویروس بیماری کرونا جلوگیری کنند.

در یزد، سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد پنجشنبه شب گفت که هم‌اکنون ۳۲۷ فرد مبتلا به بیماری کووید ۱۹ در بیمارستان‌ های استان بستری هستند که از این تعداد ۷۰ نفر به دلیل وخامت حالشان در بخش مراقبت‌های ویژه به آنها خدمات درمانی ارایه می شود.

ابراهیم سلمانی همچنین از افزایش ۲ برابری مراجعه به کلینیک‌های تنفسی و افزایش ۴۰ درصد بیماران سرپایی شناسایی شده نسبت به هفته گذشته در استان خبر داد.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی یزد اظهار کرد: در شبانه روز گذشته، سه نفر بر اثر ابتلا به بیماری کووید ۱۹  در استان جان خود را از دست دادند.

در هرمزگان، کرونا در شبانه روز گذشته ۶ قربانی گرفت  و با احتساب این آمار، مجموع قربانیان این ویروس در استان به یک هزار و ۴۱۷ نفر رسید.

دکتر فاطمه نوروزیان سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با هشدار نسبت به وضعیت صعودی کرونا در استان، افزود: در شبانه روز گذشته ۱۷۴ نفر دیگر بر اثر ابتلا به کرونا در بیمارستان های هرمزگان بستری شدند و مجموع بستری ها در استان به ۶۹۸ نفر رسید.

وی بیان داشت: به دلیل بی توجهی برخی از افراد به رعایت پروتکلهای بهداشتی ، برگزاری تجمع ها و رفت و آمدهای غیرضروری، شاهد شیوع کرونا در تمام مناطق هرمزگان هستیم و از نظر دانشگاه علوم پزشکی استان،  تمام مناطق هرمزگان در وضعیت پرخطر قرار دارند.

به گفته وی در بندرعباس مرکز هرمزگان ، پیامبر اعظم، کوی نیایش، صادقیه و کوی ملت آلوده ترین و پرخطرترین مناطق هستند.

دکتر نوروزیان با تاکید بر مراجعه به هنگام افراد با علایم مشکوک کرونا به مراکز درمانی، گفت: متاسفانه شماری از مبتلایان به دلیل مراجعه دیرهنگام و از دست دادمان زمان درمان، جان خود را از دست دادند.

وی تاکید کرد: افراد در صورت داشتن هر کدام از علایم تب، سردرد، آب ریزش بینی، گلودرد، خستگی و تهوع و دیگر علایم گوارشی بلافاصله به مراکز غربالگری مراجعه کرده و تست کرونا انجام دهند.

در اردبیل هم مراکز درمانی استان ظی شبانه روز گذشته پذیرای ۲۶ بیمار جدید کووید.۱۹ بودند اما در این مدت این بیماری فوتی به همراه نداشت.

 دکتر شهرام حبیب زاده رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل روز جمعه گفت: هم اکنون در استان اردبیل، شهرستان‌های پارس‌آباد، گرمی، کوثر، نیر، سرعین، نمین، اصلاندوز، خلخال  و بیله‌سوار در وضعیت زرد و شهرستان‌های مشگین‌شهر و اردبیل در وضعیت نارنجی شیوع کرونا قرار دارند.

او  وضعیت کاهشی شیوع کرونا در این استان را همچنان شکننده عنوان کرد و افزود: در صورت بی‌توجهی شهروندان به رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، احتمال صعودی شدن دوباره شیوع کرونا در استان وجود دارد.

دکتر حبیب‌زاده خواستار تعطیلی سفرهای غیرضروری و همه دورهمی‌ها مانند شب نشینی، عروسی و مراسم دید و بازدید جمعی شد و گفت: برای مهار این بیماری، رعایت پروتکل‌های بهداشتی به صورت سفت و سخت ضروری است و هر تجمع ضروری حتما باید با زمان بسیار کم و رعایت فاصله ۲ تا سه متری برگزار شود.

وی برگزاری هر گونه تجمع را موجب افزایش شمار مبتلایان کرونا عنوان و اضافه کرد: مهم‌ترین خطر در روزهای آینده، برگزاری مراسم عروسی و سفر شهروندان است و باید این مساله فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل با تاکید بر ضرورت ادامه استفاده از ماسک حتی با انجام واکسیناسیون سراسری، به افراد مبتلا به کرونا توصیه کرد که شرایط قرنطینه در منزل را با شدت بیشتر رعایت کرده و از تردد در سطح جامعه خودداری کنند تا دوره انتقال پذیری بیماری طی شود.

در ایلام، ۳۶ ابتلای جدید کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته  ثبت شد و مجموع مبتلایان استان را به ۳۹ هزار و ۹۳۴ نفر رساند. 

این خبر را دکتر محمد کریمیان  رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام اعلام کرد  و اظهار داشت: طی پنج روز گذشته مورد فوتی ناشی از کرونا در ایلام ثبت نشده و مجموع فوتی های استان تا این لحظه ۸۰۳ نفر است.

اما “مراجعه کنندگان به مراکز سنجش سلامت پروتکل های بهداشتی را رعایت کنند”، این درخواست  کارشناس مسئول سلامت جوانان، نوجوانان و مدارس معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان است که گفت: والدین و نوآموزان هنگام مراجعه به پایگاه های سنجش سلامت برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا همه اصول بهداشتی به ویژه فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کنند.

فاطمه بختیاری افزود: حضور تنها یکی از والدین همراه نوآموز در پایگاه سنجش کافی است و حین حضور در این پایگاه ها بهتر است از ماسک های سه لایه معمولی بدون فیلتر استفاده کنند.

وی گفت: والدین هنگام مراجعه به پایگاه سنجش دستان خود و نوآموز را با آب و صابون به مدت ۲۰ ثانیه شسته و یا ضدعفونی کنند و با پرهیز از تجمع در اتاق انتظار پایگاه در محل های دارای تهویه و کم تردد مانند محوطه روباز محل منتظر بمانند.

وی با تاکید بر اینکه دست کم باید فاصله اجتماعی ۲ متری با کارکنان پایگاه سنجش و سایر افراد رعایت شود، افزود: چنانچه والدین دارای بیماری زمینه ای شامل بیماری قلبی عروقی، فشارخون، دیابت، بیماری های تنفسی، شاخص توده بدنی (BMI) بیشتر از ۴۰ هستند از مراجعه به پایگاه سنجش خودداری کرده و فرد دیگری نوآموز را همراهی کند.
 

چهارم تیرماه و آخرین اخبار کرونایی استان‌ها

وزارت بهداشت: کرونا جان ۱۱۵ نفر دیگر را گرفت

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی امروز (جمعه) در اطلاعیه ای اعلام کرد: با فوت ۱۱۵ نفر دیگر از هموطنان مبتلا به کووید۱۹ در شبانه روز گذشته، تعداد جانباختگان این بیماری در ایران به ۸۳ هزار و ۵۸۸ نفر رسید.

براساس این اطلاعیه، از دیروز تا امروز (۴ تیرماه ۱۴۰۰) براساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۰ هزار و ۸۲۰ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد که ۱۳۹۷ نفر از آنها بستری و مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۳ میلیون و  ۱۵۰ هزار و ۹۴۹ نفر رسید.

وزارت بهداشت در این اطلاعیه افزود: تاکنون ۲ میلیون و ۸۰۹ هزار و ۵۹۵ نفر از بیماران بهبودیافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند.۳ هزار و ۲۱۹ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ نیز در بخش‌های مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها تحت مراقبت قرار دارند و ۲۳ میلیون و ۶۷ هزار و ۲۵۰ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.

وزارت بهداشت همچنین اعلام کرد: تاکنون ۴ میلیون و ۴۱۵ هزار و ۸۶۴ نفر دوز اول واکسن کرونا و یک میلیون و ۱۲۷ هزار و ۸۸۶ نفر نیز دوز دوم را تزریق کرده و واکسینه شده‌اند. بر این اساس مجموع واکسن‌های تزریق شده در کشور به ۵ میلیون و ۵۴۳ هزار و ۷۵۰ دوز رسید.

به گزارش وزارت بهداشت همچنین، در حال حاضر ۳۲ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۷۴ شهر در وضعیت نارنجی، ۲۴۲ شهر در وضعیت زرد قرار دارند.

ویروس کرونا عامل بیماری کووید ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در جهان منتشر شد؛ به طوری که سازمان جهانی بهداشت در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همه‌ گیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.

این ویروس که انواع جهش یافته آن هم منتشر شده است، با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطره های تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل می‌شود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علایم  بیماری کووید ۱۹ است  و بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس نیز دچار بیماری خفیف می‌شوند.

  

error: Content is protected !!