گذر از عبور موج چهارم کرونا با جدی انگاشتن، رعایت پروتکل ها و قرنطینه

بیش از یک سال از ورود کرونا به کشورمان می‌گذرد و تا کنون سه پیک از آن را گذرانده‌ایم این در حالی است که بسیاری عزیزانی را به دلیل ابتلا به این ویروس از دست داده و یا رنج بسیاری را متحمل شده‌اند. اکنون در شرایطی به سر می بریم که پیک چهارم کرونا آغاز شده و نسبت به پیک‌های قبلی با شدت بیشتر پیش می‌رود. بطوریکه روزانه بیش از ۴۰۰ نفر جان خود را در اثر ابتلا به این بیماری از دست می دهند. با این حال همچنان بسیاری هستند که این بیماری را جدی نمی انگارند و پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نمی‌کنند. بسیاری از پزشکان و متخصصان معتقد هستند گذشتن از این شرایط خطرناک منوط به رعایت سفت و سخت پروتکل‌های بهداشتی  و رعایت قرنطینه است. اهمیت پرداختن به این نکته سبب شد پژوهشگر ایرنا با حسین پژم، پزشک به گفت و گو بنشیند.

در ادامه مشروح این گفت و گو را می‌خوانید:

آغاز پیک چهارم کرونا و دلایل آن

دکتر پژم که در مرکز منتخب کرونای تاکستان به درمان بیماران کرونایی مشغول است، در خصوص دلایل آغاز پیک چهارم کرونا گفت: علت این است که مردم در اسفند و تعطیلات دستورالعمل‌ها، پروتکل‌ها، فاسله گذاری اجتماعی و  قرنطینه را رعایت نکردند و در نتیجه منجر به شرایطی شد که اکنون شاهد آن هستیم.  قطعا تصمیمات بالادستی اتخاذ شده در این ایام  هم بی تقصیر نبودند. در تعطیلات نوروز جاده‌ها باز بود. مشاغل مختلف کنترل دقیق  نشد و در مورد دید و بازدید عید فرهنگ سازی و تبلیغ مناسب انجام نشد و می شود گفت که مساله کرونا  از سوی عموم جدی گرفته نشد. مردم هم بعد از یکسال و چند ماه که از شیوع این بیماری می‌گذشت و واقعا خسته شده بودند، رعایت بسیاری از پروتکل‌ها را رها کردند ودر نتیجه وضعیت به جایی رسید که اکنون در آن بسر می‎بریم.

راهکارهایی برای گذراندن پیک چهارم کرونا

پژم در خصوص راهکارهایی برای گذراندن پیک چهارم کرونا گفت: قطعا اوضاع با کنترل بیشتر و رعایت قرنطینه بهتر می‌شود.تعطیلی برخی مشاغل، ممنوعیت برگزاری هر نوع مراسم اعم از مذهبی، ختم یا مراسم شادی و حضور در ادارات و قرنطینه شدن شهرها و جلوگیری از مسافرت‌ها و رفت و آمدهای غیر ضروری قطعا اوضاع  را بهبود می‌دهد اما مهم آسیب‌هایی است که در این مدت برای  مردم اتفاق می‌افتد. بسیاری عزیزانی را از دست می‌دهند و بسیاری به این بیماری مبتلا می‌شوند. همچنین عوارضی که این بیماری دارد، قابل جبران نیست اما باید دانست که شرایط هم در این وضعیت باقی نمی ماند.

پژم گفت: ما از این پیک هم می‌گذریم اما مهم هزینه‌هایی است که برای این ماجرا داده و می‌دهیم.  اما باید بدانیم کادر درمان (پزشکان، پرستاران) هم درگیر این بیماری و مبازره با آن هستند و در بیمارستان‌ها، درمانگاه‌ها و یا مراکز منتخب کرونا فعایت می‌کنند، این افراد هم تحت فشار بسیاری هستند و فشارهای روحی و جسمی بسیاری به آنها وارد شده و می‌شود.عده‌ای از آنها به دلیل شرایط سخت مردم و درگیری با ویروس بیمار و عده‌ای جان خود را از دست داده‌اند. لذا نه تنها باید بدانیم که با ادامه دار شدن همه گیری بیماری آسیب‌های بسیاری را شاهد خواهیم بود بلکه باید بدانیم تنها در صورت رعایت پروتکل‌ها و داشتن امید است که می‌توانیم از پس این شرایط برآییم.

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در روز اول اردیبهشت ماه اعلام کرد: ۲۴ هزار و ۸۸۶ بیمار جدید کرونا در شبانه روز گذشته شناسایی شد و با فوت ۳۸۸ نفر دیگر از هموطنان مبتلا به کووید۱۹ در شبانه روز گذشته، تعداد جان باختگان این بیماری در ایران به ۶۷ هزار و ۹۱۳ نفر رسید.

error: Content is protected !!