به گزارش گروه اخبار استان ها، هرچند در حال حاضر در بسیاری از استانها وضعیت بستری و فوتیهای کرونا به قله موج پنجم رسیده و به نظر میرسد در حال نزولی شدن است، اما نباید از رسیدن موج ششم کرونا غافل بود و اما در شرایط فعلی مهمترین موضوع رعایت پروتکلهای بهداشتی به طور حداکثری و سرعت گرفتن واکسیناسیون کرونا است.
بر اساس گزارشها در نواحی جنوبی کشور از جمله استانهای بوشهر، هرمزگان، سیستان و بلوچستان، کرمان و نوار شمالی از جمله اردبیل، مازندران، گیلان و گلستان و استانهای قم، تهران، سمنان و تا حدودی یزد، از نظر تعداد بستریهای جدید، قله را پشت سر گذاشتیم و در مرحله گذر از موج پنجم هستیم، اما در استانهای غرب و شمال غرب کشور، متأسفانه هنوز آماری از کاهش نمیبینیم.
توزیع عادلانه واکسن در استانها به دستور رییس جمهوری
در همین راستا، رییس جمهوری بر لزوم تسریع در تامین واکسن از طریق واردات و تولیدات داخلی تاکید کرد و گفت: یکی از مسائل ضروری در روند واکسیناسیون، توزیع عادلانه واکسن بر اساس اولویتها است و باید پیشبینیهای لازم برای توزیع عادلانه آن در استانها انجام شود.
آیتالله «سید ابراهیم رییسی» روز پنجشنبه درجلسه روسای کمیتههای تخصصی ستاد ملی مقابله با کرونا با تاکید بر لزوم تسریع در تامین واکسن از طریق واردات و تولیدات داخلی، با اشاره به گزارشهای دریافتی از کمبود واکسن در برخی استانها، افزود: یکی از مسائل ضروری در روند واکسیناسیون، توزیع عادلانه واکسن بر اساس اولویتهای تعیین شده است که باید پیشبینیهای لازم درباره آن صورت گیرد تا در روند و سرعت تزریق واکسن خللی پیش نیاید.
رییس جمهوری نکته مهم دیگر برای موفقیت روند مقابله با شیوع ویروس کرونا را اطلاعرسانی موثر و اقناع افکار عمومی به منظور همراه کردن حداکثری مردم در روند مقابله با گسترش ویروس و شیوع بیماری با رعایت دستورالعمل های بهداشتی عنوان کرد و اظهار داشت: کمیته اطلاعرسانی ستاد ملی مقابله با کرونا با همکاری رسانه ملی و دیگر رسانهها، از همه روشها، شیوهها و ابزار مفید در اقناع مردم بهره بگیرند تا رعایت شیوهنامههای بهداشتی در میان آحاد مختلف جامعه به بالاترین سطح ممکن ارتقا یابد.
آیتالله رئیسی با بیان اینکه در تامین منابع مالی لازم برای واردات واکسن تاکنون هیچ مشکلی وجود نداشته و پس از این نیز تامین بودجه لازم برای این منظور همواره جزو اولویتهای بودجهای دولت خواهد بود، اضافه کرد: علاوه بر منابع لازم برای تامین واکسن، تامین منابع برای پرداخت مطالبات معوق کادر درمان که در خط مقدم مقابله با کرونا مشغول مجاهدت هستند، با اولویت بالا در دستور کار دولت قرار دارد.
در جلسه امروز کمیتههای تخصصی ستاد ملی مقابله با کرونا موضوع تسریع پرداخت مطالبات معوق کادر درمان، هدفگذاری تامین و تزریق ۱۰۰ میلیون دز واکسن تا پایان آبان، ایجاد انضباط و ساماندهی فرآیند اطلاعرسانی درباره ویروس و بیماری کرونا، راهاندازی سامانه کنترل هوشمند بیماری و تداوم اجرای طرح غربالگری شهید سلیمانی مورد بحث و بررسی قرار گرفت که برای تصمیمگیری نهایی به جلسه روز شنبه ستاد ملی ارائه خواهد شد.
آخرین اخبار استانها از وضعیت شیوع کرونا
چکیده تازه ترین وضعیت کرونایی استانها به شرح زیر است:
خوزستان/ استاندار خوزستان وضعیت کرونا در این استان را بسیار خطرناک اعلام کرد /بهره برداری بیمارستان ۹۶ تختخوابی آیت الله طالقانی اهواز / شهرستان اهواز با کمبود حدود ۲ هزار تخت مواجه است/ اکنون سه هزار بیمار کرونایی در بیمارستانهای خوزستان بستری هستند/
سیستان و بلوچستان/ موفقیت بسیج جامعه پزشکی سیستان و بلوچستان در اجرای طرح شهید سلیمانی / با اجرای طرح سرلشکر شهید سلیمانی از سوی سپاه بحران مدیریت و شهرستانهای استان نارنجی و زرد شدند/ با افزوده شدن ۴۱۲ مورد جدید کرونا در سیستان و بلوچستان طی ۲۴ ساعت گذشته شمار مبتلایان این ویروس در استان به ۱۱۸ هزار و ۲۱۵ نفر رسید./شمار فوتیهای کرونا در سیستان و بلوچستان با افزوده شدن هفت نفر دیگر در شبانهروز گذشته به ۲ هزار و ۴۵۶ نفر رسید./۳۸۹ بیمار حاد تنفسی و ۱۵۳ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستانهای سیستان و بلوچستان تحت درمان قرار دارند.
چهارمحال و بختیاری/ظرفیت تمامی تختهای بیمارستانی ویژه بیماران کرونایی چهارمحال و بختیاری که حدود ۷۰ درصد ظرفیت تختهای بیمارستانی استان را شامل میشود/ تکمیل و بیمارستان صحرایی در شهرستانهای شهرکرد و فارسان برای خدماترسانی به بیماران برپا شده است.
هرمزگان/در ۲۴ساعت گذشته با جانباختن ۱۰نفر دیگر از بیماران کرونایی در استان، شمار کل فوتی ها به ۲ هزار و ۱۹۱نفر رسید/
اردبیل / در شبانه روز گذشته با ۴۴ نفر کاهش نسبت به ۱۰ پیش، ۱۴۵ فرد مبتلای جدید در مراکز درمانی این استان بستری شدند/ با فوت ۱۴ نفر از مبتلایان کرونا در استان اردبیل طی شبانه روز گذشته، شمار مجموع جانباختگان پنج موج شیوع بیماری کووید.۱۹ در این استان به ۲ هزار و ۲۴۹ نفر رسید.
البرز/ ۱۵۱ بیمار بدحال کووید۱۹ طی ۲۴ ساعت گذشته در بیمارستان های استان پذیرش و بستری شدند/ با مرگ ۲۳ بیمار دیگر در البرز شمار کل جانباختگان کووید۱۹ در این استان به پنج هزارو۴۸۸ نفر رسید.
زنجان /هم اکنون ۷۱۳ نفر بیمار مبتلا به کووید -۱۹ در بیمارستان های استان بستری هستند که این میزان در مقایسه با هفته های گذشته بتدریج افزایش یافته است و روند مراجعه بیماران سرپایی به مراکز ۱۶ ساعته هم افزایشی است/
کرمانشاه/ در حال حاضر ۱۵ بیمار روانسری مبتلا به ویروس کرونا در مراکز درمانی استان کرمانشاه بستری هستند که نسبت به روزهای قبل رشد دو برابری داشته است.
لرستان / ۱۲ بیمار مبتلا به کرونا طی شبانه روز گذشته در این استان جان باختند و تعداد قربانیان به ۲ هزار و ۲۴۹ نفر رسید/ ۹۸۲ بیمار جدید مبتلا به کرونا طی شبانه روز گذشته در این استان شناسایی شدند و مجموع این افراد نیز به ۱۶۷هزار و ۴۰۵ نفر رسیده است.
ایلام/ در ۲۴ ساعت گذشته ۲۵۳ ابتلای جدید شناسایی شد و مجموع مبتلایان استان به ۵۴ هزار و ۷۰۹ نفر افزایش یافت/ در شبانه روز گذشته سه فوتی ناشی از کرونا ثبت شد و مجموع فوتی های استان تا این لحظه به ۹۶۵ نفر افزایش یافته است/ مجموع بستری های موجود استان ۴۱۸ نفر است /
همدان / با فوت ۹ بیمار دیگر در ۲۴ ساعت گذشته آمار مرگ و میر ناشی از کرونا در استان از ابتدای اپیدمی ویروس تاکنون به ۲ هزار و ۶۲۷ مورد رسیده است.
مجموع بیماران بستری مثبت به ۲۴ هزار و ۸۸۱ و بیماران سرپایی مثبت به ۷۲ هزار و ۵۶۲ نفر مجموع بیماران بستری مثبت /
کردستان / با مرگ هفت بیمار در یک شبانه روز، رکورد مرگ و میر روزانه بر اثر کرونا در استان از اول امسال تاکنون شکسته شد./ موج پنجم کرونا در کردستان همچنان صعودی و تعداد تستهای مثبت در استان افزایشی/ شمار جانباختگان کرونا در کردستان در حال نزدیک شدن به مرز یک هزار و ۵۰۰ نفر/
آخرین خبرهای واکسیناسیون در کشور
این روزها واکسیناسیون جزو مهمترین دغدغهها برای جلوگیری از همهگیری کرونا در کشور است که به گفته رییسجمهوری موضوع تولید واکسن در داخل نیز باید با جدیت پیگیری و همه تمهیدات لازم برای تسریع و افزایش تولید واکسن داخلی فراهم شود.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هم با بیان اینکه همزمان با افزایش ورود و تولید واکسن در کشور سرعت واکسیناسیون افزایش پیدا خواهد کرد، از توزیع گسترده واکسن در استان ها از هفته های آینده خبر داد.
مشهد / واکسیناسیون روزانه بین ۴ تا ۵ هزار نفر از افراد بالای ۴۰ سال ساکن در نواحی حاشیه شهر مشهد /تاکنون افزون بر ۳۰ درصد از جمعیت بالای ۱۸ سال در استان خراسان رضوی واکسینه شده اند.
کرمانشاه / از ابتدای اجرای طرح واکسیناسیون کرونا برای افراد گروه های هدف در این شهرستان باباجانی تاکنون ۱۴ هزار و ۲۰۰ نفر این واکسن را تزریق کردهاند/ افتتاح سومین مرکز تجمیعی واکسیناسیون کرونا در جوانرود/
تبریز / بر اساس آمار تا به امروز ۳۴.۵درصد جمعیت بالای ۱۸سال استان دوز اول واکسن کرونا را دریافت کرده اند/درصد جمعیت استان دوز دوم واکسن کرونا را دریافت کرده اند .
زاهدان /از ابتدای شروع کرونا تاکنون در مجموعه بهداشتی این شهرستان بیش از ۱۶۲ هزار دز واکسن این ویروس به افراد واجد شرایط تزریق شده است.
آذربایجان غربی /آمار واکسیناسیون کرونا در آذربایجانغربی از ۹۰۰ هزار دُز هم گذشت/شهریورماه جاری ۱۶۲ هزار دز واکسن تزریق شده/
کردستان /کمبود واکسن کرونا / فرایند واکسیناسیون از روز دوشنبه ۱۵ شهریور ماه به بعد در تمام شهرستانهای استان مانند روال قبل از سر گرفته می شود.
گزارش کرونایی استان ها
ونتیلاتور یا ماسک؛ انتخاب با شماست
آیا شما هم واکسن کرونا زدید و دیگران را بیچاره کردید؟
تازه ترین آمار کرونایی کشور
براساس اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۵۹۵ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۱۰۸ هزار و ۹۸۸ نفر رسید.
به گزارش روز پنج شنبه ایرنا از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت:🔰تا کنون ۱۹ میلیون و ۱۴۹ هزار و ۸۴۷ نفر دُز اول واکسن کرونا و ۹ میلیون و ۲۹۳ هزار و ۱۴۳ نفر نیز دُز دوم را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۲۸ میلیون و ۴۴۲ هزار و ۹۹۰ دُز رسید.
🔰افراد واجد شرایط برای تزریق واکسن حتما در سامانه salamat.gov.ir ثبت نام کنند.
🔰از دیروز تا امروز ۱۱ شهریور ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۳۰ هزار و ۲۷۹ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۴ هزار و ۵۴۴ نفر از آنها بستری شدند.
🔰مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۵ میلیون و ۵۵ هزار و ۵۱۲ نفر رسید.
🔰خوشبختانه تاکنون ۴ میلیون ۲۶۹ هزار و ۵۰۸ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند.
🔰۷ هزار و ۸۳۱ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.
🔰تا کنون ۲۹ میلیون و ۱۱۹ هزار و ۵۶۸ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
🔰در حال حاضر ۳۰۶ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۱۰ شهر در وضعیت نارنجی و ۳۲ شهر در وضعیت زرد قرار دارند.
ایران اکنون در خیز پنجم کرونا که از ابتدای تیر ماه از جنوب آغاز شد و به مرکز کشور رسید، به سر می برد.
به گزارش ایرنا، ویروس کرونا عامل بیماری کووید ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در جهان منتشر شد؛ به طوری که سازمان جهانی بهداشت در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همه گیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد ،این ویروس با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطره های تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل میشود.
جهش ویروس کرونا در انگلستان ،آفریقا و هندوستان که موجب افزایش سرایت، بیماریزایی و مرگ و میر آن شده، نگرانیهای جدی را در جهان به وجود آورد.
کارشناسان همچنان توصیه می کنند، مردم اصول سه گانه « شفا» یعنی شست و شوی دست ها، فاصله گذاری اجتماعی و فیزیکی، اجتناب از ترددها و استفاده از ماسک را باید بیش از گذشته مورد توجه قرار دهند.
حدود ۸۰ درصد افراد مبتلا بدون نیاز به درمان خاصی از این بیماری بهبود مییابند، برخی گزارشها نشان میدهد که ویروس کرونا حتی از افرادی که هیچ علایمی ندارند قابل انتقال است و میزان انتقال از این طریق هنوز مشخص نیست که تحقیقات در این زمینه جریان دارد.