به گزارش ایرنا ، علیرضا شریعت عصر امروز شنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود که آمار بیماران کرونایی بستری در بیمارستان های آمل تا پیش از شروع تبلیغات انتخاباتی شوراهای اسلامی شهر و روستا تنها ۳۱ نفر بود.
وی گفت که بی توجهی به پروتکل های بهداشتی و عدم رعایت فاصله فیزیکی با وجود هشدارهای پیاپی در زمان تبلیغات شوراها به همراه برپایی دورهمی های خانوادگی ، جشن ها و دیگر مراسم تجمعی سبب شد تا آمل به عنوان نخستین شهرستان مازندران از یک هفته پیش وارد رنگ قرمز کرونایی شود.
فرماندار آمل وضعیت کنونی شیوع کرونا در این شهرستان را نگران کننده خواند و توضیح داد : اگر چه نوع ویروسی که در حال حاضر در شهرستان آمل در حال گردش است به صورت قطعی مشخص نیست ، ولی قابلیت شیوع و انتقال آن نسبت به سویه های قبلی بسیار بیشتر است و این موضوع با توجه با ضعف شدید رعایت پروتکل های بهداشتی و بافت فرهنگی و اجتماعی شهرستان به صورت جدی باعث نگرانی شده است.
وی افزود : هم اکنون از پنج بیمارستان آمل چهار بیمارستان امام علی (ع) ، امام رضا (ع) ، امام خمینی (ره) و شمال در حال پذیرش بیماران کرونایی هستند که خود به خود نشانگر وخامت اوضاع در شهرستان است و تنها یک بیمارستان یعنی هفده شهریور به بیماران کرونایی اختصاص ندارد.
فرماندار آمل با اظهار این که در حال حاضر ارائه خدمات درمانی غیرکرونایی به بیش از ۴۰۰ هزار نفر جمعیت شهرستان تنها در بیمارستان هفده شهریور انجام می شود ، ابراز نگرانی کرد که در صورت ادامه وضعیت کنونی و افزایش شمار بیماران کرونایی ، این بیمارستان هم باید زیر بار پذیرش بیماران کووید ۱۹ برود.
چندعاملی بودن بازگشت آمل به وضعیت قرمز
نماینده عالی دولت در آمل عوامل متعددی را در قرمز شدن وضعیت کرونایی شهرستان دخیل دانست و گفت : یکی از علت های اصلی چسبندگی بالای رنگ بندی نارنجی و قرمز یعنی وضعیت کرونایی پرخطر و بسیار پرخطر در این شهرستان ، بافت فرهنگی و اجتماعی ویژه این منطقه است که سبب می شود تا روابط عاطفی میان خانواده ها که مبتنی بر طایفه گرایی است بسیار شدید و نزدیک باشد و به همین علت هم مهمانی های خانوادگی در این شهرستان زیاد است.
وی توضیح داد : رونق گرفتن تردد خانواده ها میان ییلاق و یشلاق در فصل گرم سال نیز مزید علت شده است تا مناطق ییلاقی در روزهای پایان هفته شلوغ شود و خانواده ها در آنجا ضمن برگزاری مهمانی ها خانوادگی ، با خوش نشینان نیز همنشینی می کنند و این وضعیت نقش زیادی در سرعت بالای شیوع کرونا دارد.
شریعت حضور تعداد زیاد کارگران فصلی و صنعتی را هم علت دیگر چسبندگی بالای کرونایی این شهرستان برشمرد و گفت : علاوه بر کارگران فصلی که از استان های همجوار وارد این شهر می شوند، حدود ۷۰ هزار کارگز صنعتی دارد که از شهرستان های دیگر به آمل می آیند و در نتیجه نقش اینگونه ترددها را هم نباید در شیوع کرونا نادیده گرفت.
وی با اظهار این که تجمعات انتخاباتی شوراها در چنین وضعیتی به عامل تشدید کننده مهمی تبدیل شده بود ، افزود : قبل از شروع تجمعات انتخاباتی شوراها آمار بیماران بستری در بیمارستان های شهرستان به کمترین میزان یعنی ۳۱ نفر رسیده بود ، ولی متاسفانه با عادی انگاری و برگزاری تجمعات انتخاباتی بدون استفاده از ماسک و رعایت نکردن سایر دستورالعمل های بهداشتی و برگزاری نشست های انتخاباتی خانگی در روستاها ، تعداد بیماران بستری به صورت فواره ای افزایش یافت.
فرماندار آمل گفت : متاسفانه در وضعیتی که برای شهرستان ایجاد شده ، هر دو طرف مردم و مسئولان مقصر بودند و با توجه به تذکر ها و اخطارهای داده شده برای عدم برگزاری تجمعات شاهد زیر پا نهادن پروتکل های بهداشتی در ایام انتخابات بودیم.
وی با بیان این که در حال حاضر دنبال مقصر گشتن فایده ای ندارد ، افزود : لازم است طی هفته های آتی مردم پروتکل های بهداشت را رعایت کنند تا از ورود به پیک پنجم جلوگیری شود.
افزایش نظارت تنها راهحل فوری
فرماندار آمل با بیان اینکه به دلیل وضعیت معیشتی حاکم بر جامعه تعطیلی کسب و کارها در حال حاضر امکان پذیر نیست ، گفت : با وجود شرایط قرمز و برخلاف روال گذشته ، کسب و کارها و بازار تعطیل نخواهد شد و تنها راه باقی مانده تشدید نظارت بر اجرای پروتکل های بهداشتی است و انتظار می رود همه دستگاه های متولی در این زمینه با دقت و وسواس وظیفه اشان را انجام دهند.
وی افزود : در ستا مقابله با کرونای شهرستان تاکید شده است که نظارت بر رعایت پروتکل ها در بازار از جمله زدن ماسک توسط فروشندگان و مشتریان باید سختگیرانه باشد و در صورت مشاهده هرگونه تخلف در این زمینه ، واحد صنفی متخلف باید پلمپ شود.
شریعت با بیان اینکه حدود ۱۵ درصد انتقال بیماری در تالارها و به علت نبود تهویه مناسب است ، گفت : تالارها و رستوران ها تا اطلاع ثانوی تعطیل خواهند بود و تنها امکان ارسال غذا به صورت بیرون بر برایشان وجود دارد.
آمل نخستین شهرستان مازندران بود که از هشتم تیر ماه جاری رنگ قرمز کرونایی به خود گرفت. این شهرستان پیش از این هم در موج چهارم کرونا از ۱۳فروردین تا ۱۴ اردیبهشت در رنگ بندی قرمز قرار داشت و پس از آن که در رنگ نارنجی باقی ماند در حالی که بسیاری از شهرستان های مازندران در رنگ بندی زرد قرار داشتند.
طبق آخرین ارزیابی سامانه ماسک متعلق به وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی ، هم اکنون علاوه بر آمل ، شهرستان های چالوس ، محمود آباد و قائمشهر هم در استان مازندران در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارند.
مازندران ۲۲ شهرستان دارد که از این میان ۹ شهرستان در وضعیت نارنجی و ۹ شهرستان دیگر هم در رنگ بندی زرد قرار دارند.
بر اساس آخرین گزارش دانشگاه علوم پزشکی مازندران و بابل ، تا ظهر امروز شنبه دوازدهم تیر ماه آمار بیماران مبتلا به کووید ۱۹ بستری در بیمارستان های استان به ۵۶۴ نفر رسیده است که از این تعداد ۱۱۶ نفر به دلیل وخامت وضعیتشان در بخش مراقبت های ویژه تحت درمان قرار دارند.