۷۱ درصد نمونه‌های تست کرونا در قم مثبت است

سیامک محبی  روز یکشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا، افزود: وضعیت فعلی استان از نظر کرونا اصلا مناسب نیست و از لحاظ نرخ بستری در مقایسه با ۳۱ استان، قم رتبه دوازدهم را داراست.

وی با بیان این‌که تعداد بیماران بستری قابل توجه است، اضافه کرد: در هفته‌های گذشته استان قم از نظر بیماران بستری رتبه‌های ۲۴ تا ۲۶ را داشت، در حالی که اکنون تعداد بیماران بستری بیش از ۸۵۰ نفر است که ۲۰۰ نفرشان بدحال می‌باشند.

وی ادامه داد: بیماران فوت شده در هفته گذشته نسبت به هفته قبل روند افزایشی داشته و در هفته جاری نیز این وضعیت ادامه خواهد داشت.

محبی با بیان این‌که بیماری کرونا در استان درحال صعود است و هنوز به قله اوج بیماری نرسیده‌ایم، تصریح کرد: شرایط استان از نظر کرونا در هفته‌های آینده بستگی به رفتار شهروندان دارد و هر چه مراعات کمتر باشد این بیماری افسارگسیخته، شتابان‌تر مسیر خود را جلو می‌برد و وضعیت بحرانی‌تر می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به رفت‌وآمدها، عادی انگاری‌ها در سطح جامعه و عدم توجه به نکات بهداشتی، پیش‌بینی می‌شود تا ۱۲ شهریورماه به نقطه اوج بیماری برسیم.

وی با بیان این‌که در هفته جاری مشخص می‌شود که آیا بیماری روند افزایشی‌تری خواهد داشت یا نه، گفت: امیدواریم هر چه زودتر به اوج بیماری کرونا برسیم و با شتاب سریع روند بیماری نزولی شود و دامنه ابتلا کمتر باشد؛ در واقع همه چیز به رفتار مردم در سطح جامع مربوط است.

رییس مرکز بهداشت قم افزود: این بیماری فردی نیست و یک نفر که مبتلا شود با توجه به ماهیت ویروس، کل اعضای خانواده در بازه زمانی کوتاه درگیر می‌شوند؛ ‌شرایط بسیار سخت است و امیدواریم تحمل کنیم و به سلامتی گذر کنیم.

وی از شهروندان درخواست کرد: استفاده از ماسک،‌ عدم حضور در تجمع‌ها، رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی، شست و شوی دست‌ها و پرهیز از دورهمی ها را جدی بگیرند.

وضعیت کرونایی قم که از ۲۷ خردادماه پس از ۴۰ روز از وضعیت نارنجی به زرد بهبود یافته بود بر اساس آخرین رنگ‌بندی اعلام شده توسط نرم‌افزار ماسک، از تاریخ نهم تیرماه جاری بار دیگر جزو شهرهای نارنجی و از ۲۳ تیرماه مجددا در وضعیت قرمز از نظر شیوع کرونا قرار گرفت.

ویروس کرونا موجب بیماری عفونی «کووید۱۹» می‌شود و این ویروس ۲۴ آذر ۱۳۹۸ در شهر «ووهان» واقع در مرکز کشور چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری به‌عنوان ذات‌الریه نام ‌برده می‌شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۹ دی ۱۳۹۸ به‌صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

«کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راه‌های انتقال آن عطسه، سرفه، دست‌ دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه می‌کنند، افراد علاوه بر پرهیز از دست‌دادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به‌ هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.

برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا؛ رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی همچون استفاده از «ماسک» و «فاصله‌گذاری اجتماعی» توصیه شده‌است.

شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا می‌توانند با شماره تلفن‌های ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و برای کسب آخرین اخبار دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.

همه ایرانیان می‌توانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته ‌شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.

همشهریان قمی در صورت مشاهده هرگونه علامتی در رابطه با ویروس «کرونا» در خود و افراد خانواده، می‌توانند به «مرکزهای جامع سلامت» امام حسن عسکری(ع) در شهرک امام حسن عسکری(ع)، امام خمینی(ره) در بلوار شهید کریمی (بنیاد)، فرقانی در انتهای شیخ‌آباد، پردیس در پردیسان (خیابان ایمان)، خوراکیان در بلوار ۱۵ خرداد، بعثت در نیروگاه، شهدا در خیابان انقلاب اسلامی (چهارمردان)، پنبه‌چی در خیابان امام خمینی(ره) و جندقیان در خیابان زاویه مراجعه و خدمات «رایگان» دریافت کنند.

error: Content is protected !!