به گزارش ایرنا، کمال حیدری روز دوشنبه در گفت و گوی آنلاین با خبرنگاران اصفهان افزود: حدود ۶۳۷ هزار نفر معادل ۱۷ درصد از جمعیت استان دُز اول و ۱۷۲ هزار نفر معادل ۴.۶ درصد ۲ نوبت دُز کرونا را دریافت کردند.
وی با بیان اینکه در زمان حاضر واکسیناسیون افراد بالای ۵۵ سال و در شهرهای زیر۲۰ هزار نفر و روستاها واکسیناسیون افراد بالای ۵۰ سال در حال انجام است، گفت: در زمان حاضر کمبودی از نظر تعداد واکسن نداریم اما غالب واکسنها از نوع “سینوفارم” است.
حیدری از مردم خواست تا نسبت به نوع واکسن حساس نداشته باشند زیرا مهم واکسینه شدن در قبال ویروس و افزایش سطح ایمنی جامعه است.
به گفته وی، میزان واکسن “کوو برکت” تحویل داده شده به اصفهان محدود است و بر اساس تعداد، توزیع میشود.
وی با بیان اینکه در زمان حاضر حدود۲۷ مرکز تجمیعی واکسیناسیون در استان اصفهان فعال است، اظهار داشت: ۷۹ مرکز غیرتجمعی نیز در شهرستانهای مختلف دایر است.
حیدری با بیان اینکه با توسعه مراکز واکسیناسیون، میزان واکسن دریافتی و سرعت تزریق آن نیز در اصفهان افزایش یافت، افزود: شاخص واکسیناسیون اصفهان نسبت به جمعیت در کشور، اول است و حتی در برخی موارد، جلوتر از انتظارات وزارت بهداشت هستیم.
وی با اشاره به اینکه دیروز ۳۱ هزار دُز واکسن کرونا در استان اصفهان تزریق شد، خاطرنشان کرد: ما ۶ هزار دُز از شاخصهای وزارت بهداشت جلوتر هستیم.
وی همچنین در باره حضور زیاد مراجعهکنندگان در برخی از مراکز تجمیعی در اصفهان توضیح داد: ما بارها از مردم خواهش کردیم که بدون دریافت پیامک نوبت به این مراکز مراجعه نکنند زیرا دارای ظرفیت مشخصی هستند اما به عنوان مثال ۲ روز گذشته در مرکز تجمعی مُصلا در حالی که تنها برای سه هزار و ۵۰۰ نفر پیامک ارسال شده بود ۱۲ هزار نفر به آنجا مراجعه کرده بودند.
رییس مرکز بهداشت اصفهان اضافه کرد: ما تعداد زیادی مهمان ناخوانده در این مرکز داشتیم و آیا میتوانستیم همه آن افراد را از مرکز بیرون کنیم و اگر شما مدیر بودید، در قبال این مساله چه کار میکردید.
وی با تاکید بر اینکه نباید با این مسائل، احساسی برخورد کرد، ادامه داد: کارکنان بهداشت و مراکز واکسیناسیون با جان و دل برای تزریق واکسن کرونا به مردم تلاش میکنند تا خنده بر روی لبان آنها بنشیند.
رییس مرکز بهداشت اصفهان درباره واکسیناسیون خبرنگاران نیز گفت: از اداره کل فرهنگ و ارشاد استان خواسته شده است تا فهرست خبرنگاران را برای واکسیناسیون اعلام کند که همچنان منتظر دریافت این فهرست هستیم.
حیدری با بیان اینکه واکسیناسیون بیماران خاص مانند ام اس، سرطان و دیالیز نیز در حال اجراست، افزود: برای واکسیناسیون گروههای دیگر مانند معلمان، استادان، رانندگان حمل و نقل عمومی و پُستچیها نیز برنامهریزی شده است
وی همچنین با اشاره به شرایط حاد همهگیری بیماری کووید- ۱۹ در استان افزود: میانگین سنی مبتلایان به کرونا کاهش یافته و به ۵۶ سال رسیده است.
حیدری با اشاره به اینکه روزانه حدود ۵۰۰ بیمار جدید مبتلا به کرونا در استان اصفهان بستری میشوند و ظرفیت تخت های بیمارستانی محدود است، گفت: در زمان حاضر حدود ۲ هزار بیمار کرونایی در بیمارستانهای استان بستری هستند که وضعیت خوبی نیست.
وی با بیان اینکه رعایت شیوهنامههای بهداشتی در اصفهان کاهش یافته و حتی در برخی موارد به حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد رسیده است و به برخی از ساختارهای قبلی برای اعمال محدودیتها عمل نمیشود، اظهار داشت: با توجه به شرایط حاد استان، رییس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان دیروز با ارسال نامهای به استاندار خواهان تعطیلی اصفهان شد که در انتظار پاسخ به این درخواست هستیم.
رییس مرکز بهداشت استان اصفهان تصریح کرد: بسیاری از دستگاههای اجرایی، پاسخگوی رعایت نشدن پروتکلها نیستند و مردم و شاکیان را به مرکز بهداشت ارجاع می دهند در حالی که بر اساس مصوبههای موجود، خودشان باید بر رعایت پروتکل های بهداشتی و محدودیت های کرونایی نظارت کنند.
حیدری با تاکید بر اینکه کنترل کرونا به عزم عمومی نیاز دارد، افزود: وظایف همه دستگاههای اجرایی در طرح هوشمند مدیریت کرونا به آنها ابلاغ شده است و هر یک از آنها باید پاسخگو باشند.
وی از مردم خواست تا با همراهی بیشتر در رعایت دستورهای بهداشتی گفت: واکسیناسیون راه نهایی برای رفع بحران موجود نیست و باید بیش از ۷۰ درصد جامعه در برابر کرونا واکسینه شوند بنابراین همه باید همچنان رعایت شیوهنامههای بهداشتی را مورد توجه قرار دهند.
حیدری در باره مُراسم محرم و صفر نیز گفت: از تیر امسال در مکاتبه با وزارت بهداشت خواهان مشخصشدن هرچه زودتر پروتکلهای بهداشتی در این ایام بودیم اما هنوز موردی اعلام نشده است.
وی با بیان اینکه امیدواریم مردم و هیاتهای مذهبی، امسال همراهی خوبی در برگزاری مراسم متناسب با شرایط کرونایی داشته باشند از رسانهها خواست تا روی فرهنگ مردم بیشتر کار شود.
واکسیناسیون علیه ویروس کرونا در اصفهان همزمان با سایر استانها، از ۲۱ بهمن ۹۹ با فرمان رییس جمهوری آغاز شد.
استان اصفهان در زمان حاضر در شرایط قرمز همهگیری بیماری کووید ۱۹ قرار دارد.