مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران، سن بازنشسته شدن از اهدای خون را ۶۶ سالگی عنوان کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر، پیمان عشقی، بر ضرورت افزایش ارتباطات بین جامعه اهداکنندگان و منابع انسانی سازمان انتقال خون تاکید کرد و گفت: سازمان انتقال خون در پی افزایش سرمایههای اجتماعی خود است و در این راه روابط عمومی نقش محوری در افزایش ارتباطات دو سویه را بر عهده دارد.
وی از سرمایه اجتماعی به عنوان یک میراث ارزشمند یاد کرد و گفت: وظیفه داریم از طریق تشویق افراد به «همکاری» و «مشارکت» در تعامل اجتماعی اهدای خون نیاز بیماران که بخشی از جامعه هستند را تأمین کنیم و با برنامه ریزی صحیح این سرمایه را به نسلهای بعد انتقال دهیم.
عشقی اظهار داشت: از این پس در دورههای آموزشی کارشناسهای مراکز اهدای خون، از حضور اهداکنندگان مستمر به عنوان مدرس استفاده خواهد شد.
وی ادامه داد: اهداکنندگان مستمر خون که سابقه حضور چندین ساله در مراکز اهدای خون را دارند به خوبی بر نقاط قوت و کاستیها آگاهی دارند و میتوانند بهترین مدرسها برای کارشناسان بخش اهداکنندگان باشند.
مدیرعامل سازمان انتقال خون، بخش اهداکنندگان مراکز اهدای خون را خط مقدم سازمان دانست و تاکید کرد: امکانات بخش اهداکنندگان باید رضایتبخش و فضای این بخشها مشوق و شایسته داوطلبین بدون چشم داشت خون باشد.
وی تصریح کرد: در تلاشیم تا در کنار رعایت استانداردهای فنی بخشهای اهداکنندگان خون را با نشاط سازیم.
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران، افزایش پویایی در برنامههای روابط عمومی را یک ضرورت خواند و تاکید کرد: ساخت نرم افزارهای موبایلی ارتباط با اهداکنندگان خون، تولید محتوای به روز و متنوع و به روز کردن سامانه نوبت دهی اهداکنندگان از برنامههای سازمان برای افزایش تعامل با اهداکنندگان خون است.
وی با بیان اینکه بخش زیادی از ارتباطات روزانه صرف ارتباط با اطرافیان میشود گفت: روابط عمومی باید تلاش کند تا سهم سازمان انتقال خون را از دنیای ارتباطات افزایش دهد و بستر ساز ارتباط صمیمانه با اهداکنندگان خون باشد.
عشقی، سن بازنشسته شدن از اهدای خون را ۶۶ سال ذکر کرد و گفت: به دلیل رعایت استانداردهای بین المللی با رسیدن به این سن امکان اهدای خون وجود نخواهد داشت اما این افراد میتوانند یاریگر سازمان در جذب دیگر شهروندان به اهدای خون باشند.
عشقی بر اهمیت نقش اهداکنندگان پیشکسوت خون در فرهنگ سازی انجام کار نوع دوستانه در جامعه تاکید کرد و افزود: سازمان انتقال خون در تلاش است تا بستری را برای حضور پررنگتر پیشکسوتان بازنشسته از اهدای خون فراهم کند.
مدیرعامل سازمان انتقال خون خاطرنشان ساخت: سرمایه اجتماعی که بخشی عظیمی از آن افراد بازنشسته از اهدای خون هستند ساده به دست نیامده و باید به خوبی از آنان محافظت و استفاده کرد.
وی از برنامه ریزی برای اجرای پروژههای فرهنگی خبر داد که در آن نقش اهداکنندگان سپید موی خون به عنوان سفیران فرهنگی اهدای خون دیده شود.
عشقی تکریم اهداکنندگان خون را لازم اما ناکافی دانست و اظهار داشت: نظر اهداکنندگان خون باید در تصمیم گیری های مدیران مد نظر قرار گیرد و آنان نیز خود را در امورات سازمان دخیل بدانند.
وی افزود: مشارکت شهروندان و تعامل آنان با سازمان تنها حضور در مراکز و اهدای خون نیست و راههای نقش آفرینی شهروندان و داوطلبین این سازمان باید بازتعریف شود.
مدیرعامل سازمان انتقال خون ادامه داد: به روابط عمومی سازمان پیشنهاد دادهام که نظام امتیاز دهی به مشارکت داوطلبین اهدای خون را با هدف تکریم و تشویق هرچه بیشتر آنان پیاده سازی کند.
وی هدف از این برنامه را افزایش اهرمهای انگیزشی- تشویقی و مستند سازی کمک رسانی شهروندان به سازمان انتقال خون خواند.
عشقی گفت: اهداکنندگانی که برای بار اول به مراکز اهدای خون مراجعه میکنند اضطراب بیشتری نسبت به اهداکنندگان مستمر دارند.
وی ادامه داد: به منظور کاهش اضطراب و تشویق آنان برای حضور مجدد در مراکز اهدای خون باید میزبانی متفاوتی از بار اولیهای انجام شود.
عشقی در خصوص نحوهی میزبانی از داوطلبین بار اول اظهار کرد: انجام فعالیتهای گستردهتر روابط عمومی برای بهتر دیده شدن حضور باراولی ها، تلاش برای القای هرچه بیشتر احساس مفید بودن در آنها و همراهی توانمند ترین کارشناسهای بخش اهداکنندگان با داوطلبین بار اول بخشی از برنامه میزبانی متفاوت از بار اولیها است.