بزرگترین و موفق ترین آدم هایی که می شناسیم هم گاهی اوقات دچار کمبود اعتماد به نفس می شوند. برای تقویت اعتماد به نفس، مانند هر توانایی و مهارت دیگری باید تمرین داشته باشید تا بتوانید آنرا مدیریت کنید، ولی هنگامی که بتوانید خودتان افسار را بدست بگیرید، پیشرفت می کنید و زندگیتان از این رو به آن رو می شود.
علایم کم بود اعتماد به نفس
افرادی که اعتماد به نفس ندارند و یا حداقل اعتماد به نفسشان پائین است، یکسری ویژگی ها و علایم مشترک دارند که سبب میشوند به این حال و روز بیفتند. بعضی از این علائم عبارتند از:
- – گوشه گیری و دوری کردن از جمع
- – با ترس و ارام صحبت کردن
- – ترس از عیب گیری کردن از افراد دیگر
- – ترس از انجام دادن کارها
- – قیاس کردن خود با افرادی که اعتماد به نفس بالایی دارند!
باور داشته باشید که میتوانید
نخستین و مهم ترین مسیر از راههای افزایش اعتماد به نفس این است که خودتان را باور کنید. یعنی قبول کنید که میتوانید شما هم تبدیل به یک شخص با اعتماد به نفس شوید. در مقاله قدرت باور بخود هم گفتیم که وقتی باور کنید که میتوانید ، حتماً خواهید توانست. آقای هنری فورد هم جمله ای در این رابطه دارد که می گوید:
چه فکر کنید میتوانید و چه فکر کنید نمی توانید، در هر دو صورت حق با شماست…
پس نخست با خودتان کنار بیایید که میتوانید اعتماد به نفس خویش را تقویت کنید، آنگاه خواهید دید که چه قدرت بالایی برای تقویت اعتماد به نفس در وجودتان ایجاد می شود…
ارزیابی عادلانه ای از خودتان داشته باشید
جانی یونایتس فوتبالیست مشهور آمریکایی می گوید« بین غرور و اعتماد به نفس تفاوت وجود دارد؛ غرور هنگامی است که شما در خصوص خودتان دست به بزرگ نمایی بزنید. در حالی که اعتماد به نفس، به معنای باور داشتن به قابلیت خود در انجام کارهاست.
به عبارت دیگر اعتماد به نفس از طریق سعی بسیار بدست می آید و آنهایی که این خصوصیت را دارند، افرادی خودآگاهند. به خاطر داشته باشید زمانی که اعتماد به نفس شما از توانایی تان فراتر رود، دچار خود بزرگ بینی خواهید شد؛ بنابراین بین این دو تفاوت قائل شوید.
شالوده ی اعتماد به نفس واقعی بر پایه ی حقیقت ها بنا شده است. برای این که بتوانید اعتماد به نفستان را بالا ببرید، باید ارزیابی دقیق و صادقانه ای از خویش و قابلیت هایتان داشته باشید.
چنانچه هنوز نقاط ضعفی در شما وجود دارد ، برای بهبود آن ها برنامه ریزی و راهی پیدا کنید تا اثرات منفی شان را به حداقل برسانید. به یاد داشته باشید بی توجهی نسبت به نقاط ضعف و یا نقطه ی قوت نشان دادن آن ها، هیچ کمکی به از بین بردنشان نخواهد کرد. به همین ترتیب، داشتن فهم درست از قابلیت ها میتواند انتقادات یا بازخورد های منفی را کاهش و به شما اعتماد به نفس بیشتری بدهد.
به طور منظم ورزش کنید
مطالعات انجام شده در موسسه ی تحقیقاتی اونتاریو نشان می دهد افرادی به مدت ۱۰ هفته و هقته ای ۲ بار ورزش می کنند، به مراتب از نظر اجتماعی، هوشی و جسمانی توان مندی بیشتری دارند.
ورزش کردن علاوه بر این که تناسب اندام شما را حفظ می کند، اعتماد به نفستان را هم بالا می برد. تمرین های بدنی باعث ازاد سازی اندورفین در بدن هم میشوند و روحیه ی شما را مثبت و پر خوشحالی خواهند کرد. بنابراین همواره برای تمرین های ورزشی خویش برنامه ریزی کنید؛ خواهید دید که اعتماد به نفستان بالا خواهد رفت.
درست لباس بپوشید
هنگامی که ظاهرتان خوب باشد حس بهتری نسبت به خودتان خواهید داشت. لباس ها و وسایل مناسب انتخاب کنید، زندگی و کارتان را جوری نظم و ترتیب بدهید که در خور شخصیت شما باشد و حس بهتری نسبت به خودتان پیدا کنید، همه ی اینها سبب تقویت اعتماد به نفس شما می شود. لباس تان باید طوری باشد که موفقیت را نشان بدهد. لوازم شخصی شما نشانگر شخصیت تان هستند پس در انتخاب شان دقت کنید.
یک لباس مناسب و زیبا که توجه افراد دیگر را جلب کند، میتواند به آغاز یک مکالمه کمک کند.
با قامت راست بایستید
باید با اعتماد به نفس بالا رفتار کنید تلاش کنید با تمرین و تمرین راست ایستادن را تمرین کنید برای راست ایستادن تلاش داشته باشید ناف خویش را به طرف ستون فقراتتان عقب بکشید و شانه ها را به طرف عقب کشیده و سینه را به طرف جلو بیاورید.
مثبت فکر کنید، مثبت عمل کنید
انرژی مثبت سبب نتیجه ی مثبت هم می شود، پس تلاش کنید نیمه ی پر لیوان را ببینید و به مسایل منفی فکر نکنید.
مدام لبخند بزنید، بخندید و با آدم های مثبت معاشرت کنید تا هم خودتان احساس بهتری داشته باشید و هم افردی که دور و برتان هستند.
بیشتر بخوانید:
۲۰ راهکار برای افزایش اعتماد به نفس
یک دفترچه ی یادداشت داشته باشید و اهداف و موفقیت های روزانه تان را در آن بنویسید. سپاسگزاری و خشنودی بابت هر کار مثبتی که انجام می دهید، سبب تقویت اعتماد به نفس و ارامش درونی شما خواهد شد.
آماده باشید
یادتان باشد:برنامه ریزی جلوی عملکرد ضعیف را می گیرد. هر چه قدر آماده تر باشید، حس شایستگی و مهارت بیشتری خواهید داشت و اعتماد به نفس تان هم بیشتر می شود. امادگی سبب می شود که اتفاق های بد و غیرمنتظره زندگی، نتوانند شما را شکست بدهند.
همه چیز را در خصوص کار، رشته ی تحصیلی، اهداف و خلاصه هر چیزی که مسیر زندگیتان را به طرف موفقیت هدایت می کند یاد بگیرید. پیش از این که یک کار را آغاز کنید به انتظارها و هدف هایتان در انتهای مسیر فکر کنید، اما خیلی بلندپرواز نباشید. اهداف و کارهای بزرگ را به بخش های کوچک و قابل مدیریت تقسیم کنید.
کنترل زندگی حرفه ای خویش را در دست بگیرید
شاید بهترین شیوه ی شناخته شده برای این کار راه اندازی یک بلاگ شخصی باشد. توصیه می شود نشانی یو آر ال آن تشکیل شده از نام، نام خانوادگی، بعلاوه ی دامنه ی مورد نظرتان باشد. کار ساده ای است.
چنانچه کنترل برند فردی خویش را در دست بگیرید و محتوایی تولید کنید که خودتان را تحت تأثیر قرار دهد، اعتماد به نفس شما افزایش خواهد یافت. چنانچه امادگی این کار را دارید، برای راه اندازی بلاگ مطالب زیادی روی اینترنت خواهید یافت که مطالعه ی آن ها به شما کمک زیادی خواهد کرد.
منبع: بیتوته