دانستنی‌هایی درباره نارسایی احتقانی قلب

نارسایی احتقانی قلب به یک شرایط پیشرونده مزمن در ماهیچه های قلب ارجاع می شود که بر قدرت پمپاژ این اندام کلیدی تاثیرگذار است. نارسایی احتقانی قلب به مرحله ای ارجاع می شود که مایعات اطراف قلب تجمع کرده و کارایی عمل پمپاژ را کاهش می دهند.

دانستنی‌هایی درباره نارسایی احتقانی قلب

به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از “نیو هلث ادوایزر“، قلب دارای چهار محفظه است: در نیمه بالایی قلب دو دهلیز و در نیمه پایینی آن دو بطن قرار دارند. بطن ها خون مورد نیاز اندام ها و بافت ها را ارسال می کنند و دهلیزها خونی که در بدن گردش کرده است را دریافت می کنند. نارسایی احتقانی قلب زمانی رخ می دهد که بطن ها در پمپاژ خون کافی ناتوان هستند که تجمع مایع در ریه ها، کبد، شکم و قسمت پایینی بدن را به همراه دارد.

دلایل نارسایی احتقانی قلب چه چیزهای هستند؟

بیماری ها و شرایطی که بر سیستم قلبی عروقی انسان اثرگذار هستند ممکن است به نارسایی احتقانی قلب منجر شوند که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:

پرفشاری خون

نارسایی احتقانی قلب ممکن است به واسطه فشار خون بالاتر از سطح عادی رخ دهد. پرفشاری خون زمانی شکل می گیرد که کلسترول و چربی رگ های خونی را تنگ کرده و این شرایط محدودیت در گردش خون را به همراه دارد.

بیماری عروق کرونر

عروق کرونر خون را به قلب می رسانند. مواد چرب مانند کلسترول می توانند موجب مسدود شدن عروق و باریک شدن آنها شوند که جریان خون را محدود کرده و ممکن است به آسیب عروقی و نارسایی احتقانی قلب منجر شود.

بیماری های دریچه قلب

باز و بسته شدن دریچه های قلب اجازه ورود و خروج خون به محفظه های قلب را می دهد. زمانی که دریچه ها در ارائه عملکرد درست خود ناتوان هستند، بطن ها برای پمپاژ خون باید سخت‌تر کار کنند. این شرایط ممکن است به یک عفونت یا نقص در قلب منجر شود.

از دیگر دلایل نارسایی احتقانی قلب می توان به موارد زیر اشاره کرد:

– آریتمی های (ریتم غیر طبیعی قلب) حاد و طولانی مدت

– قرار گرفتن در معرض مواد سمی، مانند کوکائین و الکل

– عفونت های ویروسی در قلب

– بیماری های قلبی ژنتیکی

برخی عادات سبک زندگی زیر نیز می توانند خطر نارسایی احتقانی قلب را افزایش دهند که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:

– مصرف نمک فراوان که احتباس مایع در بدن را افزایش می دهد

– ورزش نکردن

– سیگار کشیدن

– مصرف نکردن داروها و دنبال نکردن روند درمان بر اساس دستورات ارائه شده توسط پزشک

– چاقی، دیابت، واکنش های آلرژیک، بیماری تیروئید، و عفونت های شدید نیز خطر نارسایی احتقانی قلب را افزایش می دهند.

علائم نارسایی احتقانی قلب چه چیزهای هستند؟

افراد مبتلا به نارسایی احتقانی قلب گاهی اوقات ممکن است از بروز مشکل در قلب خود آگاه نباشند زیرا برخی نشانه ها و علائمی که تجربه می کنند ممکن است از قلب سرچشمه نگیرند.

علائم اولیه شامل سرفه و ناتوانی در تنفس عمیق به ویژه هنگام دراز کشیدن می شوند.

مشکلات تنفسی شدیدتر شامل بیماری مزمن انسدادی ریه، آسم و آمفیزم.

نارسایی احتقانی قلب ممکن است با یک یا چند مورد از این علائم همراه باشد.

از علائم آشکار نارسایی احتقانی قلب نیز می توان به موارد زیر اشاره کرد:

ناتوانی در انجام ورزش: فردی که به نارسایی احتقانی قلب مبتلاست در انجام ورزش، از جمله تمرینات سبک که تا پیش از این مشکلی در انجام آنها نداشته، ناتوان است. خستگی و تنگی نفس توانایی فرد برای انجام ورزش یا حتی راه رفتن با سرعت عادی را دشوار می سازد.

تنگی نفس: بیمار ممکن است هنگام انجام فعالیت جسمانی دشواری در تنفس یا تنگی نفس را تجربه کند. در مراحل وخیم نارسایی احتقانی قلب، فرد ممکن است تنگی نفس هنگام شب را تجربه کرده و برای تنفس عادی مجبور به نشستن یا ایستادن شود. این شرایط به نام تنگی نفس حمله ای شبانه شناخته می شود. اگر تجمع مایع در ریه ها تشدید شود، فرد سرفه هایی همراه با مایع کف‌دار را تجربه می کند.

احتباس مایع و تورم: افراد مبتلا به نارسایی احتقانی قلب می توانند تورم در پاها را تجربه کنند. تورم ممکن است شدید بوده و به دیواره شکم، کفل، کیسه بیضه ها، و در نهایت حفره شکم گسترش یابد.

نارسایی احتقانی قلب چگونه درمان می شود؟

پزشک شما روش های مختلف درمان را با توجه به دلایل نارسایی احتقانی قلب توصیه خواهد کرد. همچنین، روش های درمان با توجه به وضعیت سلامت بیمار و میزان پیشرفت بیماری متفاوت خواهند بود. از جمله گزینه های درمان نارسایی احتقانی قلب می توان به موارد زیر اشاره کرد:

داروها

از داروهای مورد استفاده برای درمان نارسایی احتقانی قلب می توان به موارد زیر اشاره کرد:

– مهارکننده های آنزیم مبدل آنژیوتانسین (ACE) که می توانند رگ های خونی را باز کرده و جریان خون را بهبود ببخشند. زمانی که بیمار نمی تواند مهارکننده ها را تحمل کند، داروهای رگ گشا جایگزین های خوبی هستند.

– مسدودکننده های بتا که می توانند فشار خون را کاهش داده و ریتم قلب را آرام سازند.

– داروهای ادرارآور که به منظور کاهش محتوای مایع در بدن تجویز می شوند.

عمل جراحی

عمل جراحی زمانی مد نظر قرار می گیرد که داروها در درمان بیماری ناتوان بوده اند. یکی از گزینه ها جراحی آنژیوپلاستی است که در آن عروق مسدود باز می شوند.

عمل جراحی برای ترمیم دریچه های قلب نیز امکان عملکرد درست دریچه ها را فراهم می کند.

آیا می توان از وخیم‌تر شدن نارسایی احتقانی قلب پیشگیری کرد؟

زمانی که از دلایل نارسایی احتقانی قلب آگاه باشید، می توانید به روش های زیر از تشدید آن پیشگیری کنید:

حفظ سطوح عادی فشار خون: در نارسایی احتقانی قلب با تنگ شدن رگ های خونی مواجه هستیم که قلب را وادار به استفاده از فشار بیشتر برای پمپاژ خون در رگ ها می کند. حفظ سطوح عادی فشار خون امکان فعالیت بدون استرس و تنش را برای قلب فراهم می کند.

نظارت بر علائم: بخش های مختلف بدن خود را در جستجوی تورم بررسی کنید. در صورت افزایش تورم به پزشک مراجعه کنید.

کنترل تعادل مایع: ممکن است نیازمند نظارت بر وضعیت اجابت مزاج و مقادیر مایع مصرفی روزانه خود باشید. میزان مصرف مایع خود را به دو لیتر در روز محدود کنید.

کنترل بر میزان مصرف سدیم: یک رژیم غذایی کم سدیم به کاهش احتباس مایع، تورم و دشواری در تنفس کمک می کند.

حفظ وزن سالم: وزن خود را هر روز در زمانی مشابه، با لباسی مشابه، پیش از غذا خوردن، پس از دفع ادرار و با استفاده از ترازویی یکسان کنترل کنید.

جدا از این موارد شما باید:

در صورت مواجهه با علائمی جدید یا تشدید علائم موجود به پزشک مراجعه کنید.

از دستورات پزشک خود در مورد میزان و زمان مصرف داروهای تجویزی پیروی کنید.

مراجعه منظم به پزشک برای بررسی شرایط و حصول اطمینان از عدم تشدید شرایط را فراموش نکنید.

error: Content is protected !!