تحقیقات جدیدی نشان می دهد که افراد چاق نسبت به روند درمانی انواع سرطان نتیجه مثبت تری می گیرند و به عبارت دیگر بدن آنها نسبت به سرطان مقاوم تر است.
به گزارش تسنیم به نقل از جام جم، داشتن اضافه وزن و یا چاق بودن اصلا خوب نیست و عوارض بسیار زیادی همچون ابتلا به بیماری قلبی و قند و چربی در بر دارد اما همین چاقی می تواند باعث شود تا فرد مقابل سرطان مقاوم تر باشد. یافته های جدید پزشکی نشان می دهد که اضافه وزن به بیماران سرطانی کمک می کند تا در مقابل سرطان بهتر و راحت تر بجنگند.
این یافته ها حاکی از این است که بدن بیماران سرطانی چاق داروهای مختص به سرطان بهتر جواب می دهد.
البته این یافته های جدید زمانی تامل برانگیز و البته عجیب به نظر می رسد که در تمام سال های اخیر یافته های پزشکی نشان می دهد که چاقی خود از عوامل به وجود آورنده سرطان است.
محققان دانشگاه فلیندرز در استرالیا این مطالعه را بر روی ۱۴۳۴ بیمار مبتلا به سرطان ریه غیر سلول کوچک انجام دادند.
این بیماری شایعترین نوع سرطان ریه است که تقریباً نه از ده مورد از ۴۷۰۰۰ مورد تشخیص داده شده در انگلستان را هر ساله شامل می شود.
Atezolizumab ، با نام تجاری Tecentriq ، یک داروی ایمونوتراپی است که به بیماران مبتلا به سرطان ریه غیر سلول کوچک ارائه می شود.
۴۰ درصد از افراد شرکت کننده با وزن متوسط ، ۳۴ درصد اضافه وزن و ۷ درصد چاق بودند.
نتایج نشان داد بیمارانی که دارای اضافه وزن هستند ۳۲ درصد شانس بیشتری برای زنده ماندن داشتند.
اما همین نتایج برای دارویی به نام doketaxel مشاهده نشد. دوکتاکسل یک داروی شیمی درمانی برای معالجه سرطان ریه غیر سلول کوچک است.
این تحقیق ، به سرپرستی دکتر گانسان کیچناداس ، در ژورنال انجمن پزشکی آمریکایی انکولوژی منتشر شد.
دکتر کیچناداس گفت: «این یک نتیجه جالب است و این امکان را برای تحقیقات بیشتر در مورد سرطان ها و سایر داروهای ضد سرطان ایجاد می کند.»
او گفت که این امر به تئوری “پارادوکس چاقی” می افزاید.
دکتر کیچناداس گفت: «مطالعه ما شواهد جدیدی را برای پشتیبانی از این فرضیه ارائه می دهد که BMI و چاقی بالا ممکن است با پاسخ به سیستم ایمنی درمانی همراه باشد.»
وی افزود: آزمایشات بیشتر برای بررسی ارتباط بین BMI و درمان سرطان با توجه به یافته های “متناقض” در این تحقیق لازم است.
محققان همچنین اعتراف کردند که اشکالات مختلفی در این مطالعه وجود دارد؛ از جمله اینکه BMI یک بازتاب ضعیف در توزیع چربی بدن است.
سازمان بهداشت جهانی تخمین می زند حداقل سالانه ۲٫۸ میلیون نفر در اثر اضافه وزن یا چاقی جان خود را از دست می دهند.
چاق بودن می تواند چندین نوع سرطان مختلف ، دیابت نوع ۲ و بیماری های قلبی ایجاد کند. حدود دو سوم بزرگسالان دارای اضافه وزن هستند.