در حالی که شیوع ویروس کرونا در چین و دیگر کشورها باعث نگرانی عمومی شده است محققان گفته اند که واکسن این ویروس برای درمان قطعی تا ۴۰ روز دیگر ساخته خواهد شد.
به گزارش ایرنا محققان دانشگاه «چینگ هوا» شهر پکن خاطر نشان کرده اند به سرعت بر روی ساخت واکسن برای این ویروس که تاکنون باعث ابتلای نزدیک به ۱۲ هزار نفر در سراسر دنیا شده است کار می کنند.
«جانگ لینچی» سرپرست تیم تحقیقاتی که ساخت واکسن را برعهده دارد در اظهاراتی که تارنمای یی سی چین امروز شنبه از او نقل کرده است، گفت: تولید واکسن برای درمان این ویروس به مراتب آسانتر از واکسن ویروس HIV است که فرد را به بیماری ایدز مبتلا می کند.
وی افزود ایدز دارای پیچیدگی های بسیاری است که ویروس ووهان از آن برخوردار نیست اینکه بدن فرد بیمار در برابر ویروس مقاومت زیادی نشان می دهد و خود را از خطر ابتلا به آن با قدرت بالا ایمن می کند، نشان می دهد که ساخت واکسن کار سختی نیست.
این پژوهشگر تاکید کرد واکسن تولیدی تا حدود ۴۰ روز دیگر بسیار قابل اطمینان و موثر خواهد بود.
جانگ با اشاره به اینکه این دانشگاه تجربه بسیار غنی در خصوص تولید واکسن های بیماری سارس و مرس دارد گفت: با این تجربه پیش بینی می شود واکسن درمان ویروس کرونا که ویروس ووهان هم نامیده می شود تا ۴۰ روز دیگر تولید شود.
این محقق چینی افزود این دانشگاه در حال همکاری آزمایشگاهی و کلینیکی با بیمارستان هایی است که مبتلایان به این ویروس را درمان می کنند.
ویروس کرونا که اعلام شد اواخر سال گذشته میلادی در بازار غذاهای دریایی در شهر ووهان واقع در استان هوبی در مرکز چین که به طور غیرقانونی حیوانات وحشی می فروخت سرچشمه گرفته است اکنون علاوه بر ۳۱ استان و منطقه چین به ۲۶ کشور دیگر از جمله ایالات متحده آمریکا، استرالیا، تایلند، کره جنوبی، ژاپن، کانادا و فرانسه هم شیوع یافته است این ویروس تا کنون باعث فوت ۲۴۷ نفر و ابتلای حدود ۱۲ هزار تن شده است.
این ویروس که از خانواده «ویروس کرونا» شناخته شده است دوره نهفته نسبتا طولانی از چند روز تا دو هفته دارد و همین باعث شده است تا زمانی که علایمی چون تب و تنگی نفس در مبتلایان بروز نکند از آن آگاهی ندارند و ضرورتی برای رفتن به بیمارستان نمی بینند.
تاکنون ۶ نمونه از ویروس کرونا در جهان کشف شده است و با این مورد تعداد آن به هفت مورد رسیده است این ویروس جزو خانواده بزرگی از ویروسها است که از ویروس سرماخوردگی معمولی تا عامل بیماری سارس را شامل میشود در معمولیترین حالت این ویروس باعث سرماخوردگی میشود اما در مواردی باعث سندروم حاد تنفسی یا همان “سارس” میشود نشانههای ابتلا به این ویروس در انسان تب، سرفه و تنگی نفس است.
کمیسیون بهداشت ملی و وزارت مالی چین ۶۰ میلیارد یوان (۸.۷۴ میلیارد دلار) برای مقابله با ویروس کرونا اختصاص دادند.