روغن های طبیعی گیاهی از جمله داروهای طبیعی و پرخاصیتی هستند که امروزه استفاده از آن ها برای درمان و تسکین بسیاری از بیماری های جسم و روح توسط درمانگران شیوه های درمانی طبیعی توصیه و تجویز می شود
روغن های طبیعی گیاهی از جمله داروهای طبیعی و پرخاصیتی هستند که امروزه استفاده از آن ها برای درمان و تسکین بسیاری از بیماری های جسم و روح توسط درمانگران شیوه های درمانی طبیعی توصیه و تجویز می شود. این روغن ها که از دانه، مغز، میوه و پوست آن ها تهیه می شود امروزه به صورت موضعی و خوراکی برای درمان بیماری های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. در این شماره برخی از خواص درمانی و کاربردهای موضعی روغن های طبیعی را مرور می کنیم.
● وقتی سرما خوردید بذر کتان به خانه بیاورید
روغن به دست آمده از بذر کتان یکی از بهترین عصاره های گیاهی برای درمان گرفتگی بینی و زکام است. درمانگران طب سنتی به بیمارانی که در فصل زمستان دچار زکام، سرماخوردگی و گرفتگی بینی می شوند توصیه می کنند یک تا ۲ قطره از روغن بذر کتان را درون حفره های بینی خود بچکانند یا مقدار اندکی از این روغن را روی بینی خود ماساژ دهند این کار کمک می کند تا علاوه بر باز شدن حفره بینی، تنفس این افراد نیز تقویت شود.
● رفع بی خوابی با ماساژ روغنی
قطعا با روغن بادام شیرین آشنایی دارید یا از این روغن در آشپزخانه خود نگهداری می کنید. روغن بادام شیرین یکی از پرمصرف ترین روغن های گیاهی در میان مردم است که خواص درمانی متعددی برای آن ذکر شده است. یکی از مفیدترین خواص این روغن گیاهی رفع بی خوابی، اضطراب و افکار پریشان ذکر شده است. درمانگران طب سنتی ماساژ این روغن را در ناحیه سر پیش از خواب یکی از بهترین روش ها برای درمان بی خوابی و اختلال خواب ناشی از فکر، خیال و اضطراب ذکر کرده اند. علاوه بر این، ماساژ موضعی روغن بادام شیرین از جمله روش هایی است که به چاقی بدن کمک می کند.
● اگر مفصل های تان درد می کند
درمانگران طب سنتی برای کاهش دردهای مفصلی-استخوانی به مراجعان خود استفاده موضعی از روغن سیاه دانه را توصیه می کنند. مصرف این روغن به افرادی که مزاج سرد دارند توصیه می شود. ماساژ این روغن در موضع درد موجب گرم شدن ناحیه و کاهش دردها و التهاب های موجود در مفاصل بیمار می شود. علاوه بر این، مالیدن این روغن روی قفسه سینه یا بدن موجب درمان سرفه های ناشی از سرماخوردگی و آنفلوآنزا می شود. در عین حال ماساژ این روغن در ناحیه قفسه سینه موجب کاهش درد سینه و از بین رفتن تنگی نفس در افراد مبتلا به سرماخوردگی می شود.
● دفع سنگ به ساده ترین شیوه
افرادی که مبتلا به سنگ کلیه یا سنگ مثانه هستند می توانند در کنار درمان اصلی خود از ماساژ روغن کنجد نیز برای تسکین درد ناشی از سنگ کلیه یا سنگ مثانه بهره بگیرند. درمانگران طب سنتی ایران ماساژ روغن به دست آمده از دانه های کنجد را بهترین روش برای دفع سنگ کلیه و مثانه می دانند. آن ها براین باورند، درصورتی که بیمار به طور مستمر از این روغن برای ماساژ ناحیه مربوط به مثانه و کلیه ها استفاده کند در مدت زمان کوتاهی قادر است سنگ را با دردسر کمتری دفع کند.
● تسکین دردهای ناشی از سیاتیک
در متون مختلف طب سنتی ایران به تاثیر درمانی و تسکین دهنده روغن گردو بر دردهای ناشی از گرفتگی سیاتیک و اسپاسم های آن اشاره شده است. درمانگران طب سنتی ماساژ روغن گردو که از مغز گردو و پوست آن تهیه می شود را در ناحیه کمر، پشت و پاهای بیمار برای درمان سیاتیک بسیار موثر می دانند و بر این باورند، استمرار در ماساژ این ناحیه با روغن گردو منجر به بهبود سیاتیک و برطرف شدن اسپاسم های این ناحیه می شود.
● به جای ریمل استفاده کنید
روغن فندق یکی از مفیدترین داروهای گیاهی موضعی است که از میوه و پوست فندق به دست می آید. این روغن که مصرف خوراکی و موضعی دارد در درمان سرفه های مزمن، خروج اخلاط مزاحم از ریه و درمان برخی از بیماری های کبد بسیار مفید است اما مصرف موضعی این روغن در ناحیه ابرو و مژه موجب تقویت و پر پشتی موهای مژه و ابرو می شود. علاوه بر این، درمانگران طب سنتی ماساژ روغن فندق در ناحیه سررا موجب تقویت مغز و افزایش توانایی ذهنی انسان می دانستند.
● روغن تلخی که برای پوست شما شیرین است
روغن بادام تلخ از جمله روغن های گیاهی با طبیعت گرم و کمی مرطوب است. این روغن که از مغز بادام تلخ به دست می آید به ۲ صورت خوراکی و موضعی توسط درمانگران به بیماران تجویز می شود. درمانگران طب سنتی ماساژ صورت با روغن بادام تلخ را یکی از بهترین شیوه های طبیعی برای از بین بردن آثار لک، آثار باقی مانده از جوش و سایر آثار پوستی می دانند. از این رو به مخاطبان خود توصیه می کنند ۲ تا ۳ بار در هفته از این روغن برای ماساژ پوست صورت شان استفاده کنند. علاوه بر این، مالیدن این روغن روی پوست موجب خشک شدن و از بین رفتن جوش های چرکی و عفونت های پوستی نیز می شود.
● درمان میخچه و پینه با روغن کدو
درمانگران طب سنتی روغن کدو را در شرایطی خاص از مغز و پوست تخم کدو تهیه می کنند. روغن به دست آمده از تخم کدو خواص درمانی متعددی دارد که از میان آن ها می توان به درمان سرفه و خشونت سینه، درمان خارش سر و تقویت اعصاب می توان اشاره کرد. علاوه بر این، روغن کدو خاصیت دیگری نیز دارد که از آن به صورت موضعی برای درمان میخچه، پینه و نرم کردن آن ها استفاده می شود. از این رو این درمانگران ماساژ موضعی روغن کدو روی میخچه و پینه ها را بهترین روش برای درمان و تسکین دردهای ناشی از میخچه یا پینه کف دست یا کف پا می شناسند.