به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ با توجه به اهمیت تدوین استانداردها در گیاهان دارویی و فرآوردههای با منشاء گیاهی کمیتههای مختلف تدوین استاندارد تشکیل شد. بر اساس راهبردهای سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی، تهیه و تدوین استانداردهای ملی برای محصولات حوزه گیاهان دارویی به نهادهای مرتبط واگذار شده است.
در این راستا در ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی، کارگروه تدوین استانداردها در گیاهان دارویی و فرآوردههای با منشاء گیاهی تشکیل شده است؛ این کارگروه با هدف بهبود صادرات، ارتقای کیفیت مصرف داخلی و سایر موارد ضروری فعالیت میکند؛ اعضای این کارگروه از میان اساتید و خبرگان برجسته این حوزه در سطح ملی انتخاب شدهاند.
علاوه بر معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری، اساتیدی از پژوهشکده گیاهان و مواد اولیه دارویی دانشگاه شهید بهشتی، پژوهشگاه استاندارد، دانشکده داروسازی شهید بهشتی، موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع و دیگر نهادهای مرتبط با این حوزه در این کارگروه فراگیر حضور دارند.
همچنین در این کارگروه، کمیتههای مختلفی مانند، کمیته عرقیات گیاهی و عصارهها، کمیته گیاه، کمیته اسانس و کمیته کشت گیاه فعالیت میکنند که هر بخش وظیفه تدوین یکی از استانداردها را بر عهده دارد.
ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی تلاش دارد با توسعه استانداردها در این حوزه، از ایجاد زنجیره ارزش تولید محصولات با کیفیت گیاهی حمایت لازم را به عمل آورد.
ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی به عنوان محل تلاقی، همگرایی و حلقه وصل تمامی نقشآفرینان حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی کشور از سال ۸۷ در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شروع به کار کرد.
این ستاد که هماهنگکننده دستگاههای مرتبط دولتی، سازمانها و نهادهای مردمی و تشکلهای خصوصی است، بهعنوان یک نهاد فراسازمانی ملی تعاملات بین دستگاهی را برای رسیدن به هدفهای مشخص پیگیری و اجرایی می کند.
انتهای پیام/