به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری تسنیم؛ دکتر مهدی فهیمی در تبیین دلایل ابتلا به “دیابت” از نگاه طب ستی اظهار کرد: دیابت در اثر اختلال عملکرد پانکراس، کبد و افزایش قند خون در بدن رخ میدهد؛ وقتی قند خون بیش از حد افزایش یابد، خون، غلیظ میشود و بدن برای کاهش غلظت خون، طلب آب بیشتر یعنی پرنوشی و به دنبال آن پرادراری میکند؛ از طرفی چون قند در خون بالاست، نمیتواند وارد سلول شود و پرخوری عارض میشود؛ پس پرخوری، پرنوشی و پرادراری ۳ نشانه اصلی دیابت هستند.
“ترس و اضطراب” عامل ابتلای کودکان به دیابت!
دکتر فهیمی بیماری دیابت تیپ یک را در کودکان شایع دانست و تصریح کرد: طبق تحقیقات به عمل آمده، هر ترس و اضطرابی در زندگی کودکان می تواند باعث کاهش ترشح انسولین و بروز دیابت تیپ یک شود؛ مثلاً ممکن است پسربچهای را که برای ختنه به اجبار شدید خانواده به بیمارستان و اتاق عمل میبرند، سه روز بعد از عمل، از ترس و اضطراب به قند خون بالا و دیابت مبتلا شود! پس علائم دیابت، بیشتر سایکولوژیکال یعنی روحی، روانی هست که سیستم بدن را به هم میزند و ترشح انسولین را کم میکند.
این متخصص طب سنتی افزود: دیابت تیپ ۲ در بزرگسالان، ناشی از سرد شدن سلولهای بدن است که باعث افزایش قند در خون میشود یعنی شاید انسولین به مقدار کافی در خون باشد اما سلول نمیتواند انسولین را بگیرد و قند را جذب کند بنابراین قند داخل خون افزایش پیدا میکند و بدن وارد فاز گرسنگی سلولی میشود.
وی تصریح کرد: کنترل دیابت تیپ ۲ یا بزرگسالان، راحتتر است چون با فعالیت ورزشی، ماساژ روغنهای گرم و اصلاح رژیم غذایی میتوان آن را کنترل یا درمان کرد اما در دیابت تیپ یک معمولاً تاثیرپذیری بدن از رفتارها کمتر است یعنی باید زحمت بیشتری برای کنترل قند خون کشید.
لزوم پرهیز از “غم و غصه” برای مصونیت از دیابت
این متخصص طب سنتی “غم و غصه” را عامل اختلال در کبد و پانکراس و بروز بیماری دیابت خواند و با ارائه راهکارهای طب سنتی گفت: برای درمان بیمارانی که بعد از مرگ عزیزی یا تصادفی یا ترسی با سردی مغز و غلبه افکار منفی، مبتلا به دیابت شدهاند میتوان از “آرماتراپی” یا رایحهدرمانی استفاده کرد همچنین گلاب، مغز را گرم و افکار منفی را دور میکند و آستانه تحمل فرد را بالا میبرد لذا هم میتوان گلاب را خورد و هم صورت را با گلاب شست و شو داد؛ خوردن خرما و حلوا هم طبیعت بدن را گرم میکند البته لازم است فرد خود را از اخبار بد دور کند و با تفکر منفی، ترس، بغض به خواب نرود که همه پیش زمینه اختلالات تیروئیدی و کاهش حرارت بدن و تشدید بیماری دیابت است.
علامتی که حکایت از آسیب به کلیهها دارد!
دکتر فهیمی با تاکید بر اهمیت آموزش سواد سلامت در جامعه و شناخت علائم بیماری تصریح کرد: خانوادهها باید سواد سلامت یعنی علامتهای غیرمعمول را بشناسند تا به نفع سلامت خود استفاده کنند مثلا نفسی که بوی ادرار میدهد یعنی اوره خون بالاست و نشان میدهد کلیهها در حال آسیب دیدن هستند! این علامت سمیولوژی یا نشانهشناسی است که فرد را متوجه بیماری میکند.
وی یادآور شد: در ایران درباره سواد سلامت، خیلی کوتاهی شده است پس باید آموزشها را در سطح جامعه گسترش داد؛ همین علائم پرنوشی، پرخوری و پرادراری، سادهترین نشانهها از عدم تعادل است که با آزمایشات مختلف یا در طب سنتی از بوی عرق و رنگ زبان میتوان پی به بیماری برد.
کنترل قند خون با مصرف “گیاهان تلخ”
این متخصص داخلی و طب سنتی، استفاده از گیاهان تلخ همچون هندوانه ابوجهل و گزنه را از قویترین گیاهان کنترل قند خواند و متذکر شد: کلیهها از اصلیترین ارگان در شروع دیابت است که در اثر سرما، ضعیف میشوند؛ در نگاه طب سنتی، پهلوها را باید با بستن شال و ماساژ روغنهای گرم مثل روغن زنجبیل و روغن سیاهدانه گرم نگه داشت؛ از مصرف زیاد آب سرد خودداری شود چون تعادل بین کبد و کلیه به هم میخورد؛ گیاه مریم گلی، قره قاط، آبغوره، قره قروت، شنبلیله، عرق بوقناق برای کنترل قند خون و رفع عوارض دیابت مفید است.
دکتر مهدی فهیمی گفت: از خدا میخواهم نعمت سواد سلامت، در بین مردم گسترش یابد و حاکمیت و دولتمردان وظیفه خود بدانند که این آموزشها را برای زندگی راحتتر به مردم عرضه کنند.
فصل چهارم “انارستان” روزهای زوج هر هفته از شبکه افق در حال پخش است؛ متخصصان علم طب در این برنامه، در حوزه سلامت از منظر طب سنتی به بحث و گفتگو مینشینند.
جدیدترین خبرها و تحلیلهای ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)
انتهای پیام/