به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران پویا؛ سعید نمکی امروز در جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی با بیان اینکه دانشجویان ما باید با دیرینه طب این سرزمین آشنا شوند، اظهار کرد: اگر دانشجوی پزشکی کشور من همانطور که دارد کتاب نلسون و هاریسون را میخواند، بداند که بوعلی و رازی و جرجانی هم کتاب داشتند، باعث میشود احساس بیهویتی نکند و بداند کشورش دیرینهای غنی دارد.
وی افزود: اگرچه مقاومتهایی بود اما برای نخستین بار دو واحد آشنایی با طب سنتی در وزارت بهداشت طراحی شد تا طب سنتی را در پزشکی دخالت بدهیم؛ ۱۴۰ پروژه تحقیقاتی در حوزه طب سنتی را به این عرصه وارد کردیم و نتایج خوبی نیز گرفتیم.
وزیر بهداشت تصریح کرد: سالهاست که متخصصین کاردیولوژی برای نارسایی قلبی “دیگوکسین” تجویز میکنند؛ دیگوکسین عصاره گل انگشتانه است اما چون از بیرون آمده مقاومتی در مقابل آن وجود ندارد اما وقتی یک نفر میگوید که من یک داروی گیاهی که در محافل علمی تست شده است میخواهم وارد بازار کنم، هجمه سنگینی از دوستان طب مدرن میبینیم!
وی در ادامه با اشاره به اینکه امروز طب مدرن برای برخی مسائل مانند سرطان، درد و بیماریهای خودایمنی نیازمند کمک آلترناتیو مدیسین است، گفت: نزاع بین مدرنیته و سنت نباید شکل بگیرد؛ ما به دانشمندان طب سنتی بها دادیم نه به عطار و بقال یا کسی که نادان است و ادعای طب سنتی میکند؛ ما به دانشآموختگان طب سنتی در دانشکدههای علوم پزشکی و طب سنتی بها دادیم؛ من ضمن دفاع از طب سنتی دانشگاهی، نمیگذارم پای خرافه و شارلاتانیزم به طب سنتی باز شود.
نمکی با بیان اینکه من نخواهم گذاشت که جان مردم فدای غوغاسالاری عدهای شود، تأکید کرد: من اجازه نمیدهم که به جز گذراندن مسیر درست پژوهشی، محصول شیمیایی و گیاهی وارد پروتکلهای درمانی شود؛ اجازه نمیدهم کسی در را به روی ادعاهای درست طب سنتی ببندد؛ من گفتهام فراخوان بدهید که هرکس ادعایی در زمینه طب سنتی دارد بررسی شود.
وزیر بهداشت با بیان اینکه گسترش طب سنتی از دغدغههای مقام معظم رهبری نیز هست، خاطرنشان کرد: ایشان یکی از کارشناسمحورترین مدیران نظام جمهوری اسلامی ایران هستند؛ ایشان در رابطه با کرونا غیر از نظر علمی ما هیچ نظری را نپذیرفتند.
جدیدترین خبرها و تحلیلهای ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)
انتهای پیام/