شبکه های اجتماعی؛ فراز و فرودهای کرونا درسالی که گذشت

به گزارش گروه داده کاوی ایرنا:کرونا بدون شک یکی از مهمترین دغدغه های اصلی و فراگیر مردم در یک سال گذشته بود که به طور مستقیم و غیر مستقیم بر عرصه های مختلف زندگی از قبیل اقتصاد، فرهنگ، سیاست و … مردم تاثیر گذاشت و متعاقب آن، این تاثیرات در شبکه های اجتماعی نیز بازتاب فراوانی داشته است ،به طوریکه براساس داده کاوی ها تنها در توییتر فارسی حدود یک میلیون توییت به طور ماهانه با کلیدواژه کرونا تولید و منتشر شده است و همزمان با برخی جریان های اجتماعی در کشور همچون کنکور، ایام محرم و مطالبه عمومی واکسن، فراوانی تولیدات در این خصوص در فضای مجازی رشد بیشتری نیز داشته است.

همزمان با کاربران شبکه های اجتماعی، شخصیت ها و مقام های مختلف سیاسی -اجتماعی نیز تولیدات زیادی در خصوص کرونا و وجوب رعایت پروتکل های بهداشتی منتشر کردند به طوریکه در بسیاری  از این حساب ها، توییت های متنوع و متعددی در ارتباط با کرونا ، اقدامات پیشگیرانه و همچنین حمایت های دولت و  کشور از خانواده های آسیب دیده در مواجهه با این همه گیری منتشر شد.

در ادامه مهمترین محورهای پربازدید در شبکه های اجتماعی که پیرامون موضوع کرونا تولید و منتشر شده است، رصد، محوربندی و مورد بررسی قرار گرفته است:

بیانات رهبر معظم انقلاب درباره کرونا

رهبر معظم انقلاب یکی از شاخص ترین چهره هایی بودند که از ابتدای شیوع کرونا توصیه ها و تاکیدات بی شماری در خصوص رعایت پروتکل ها و اجرای دستورالعمل های ستاد ملی کرونا ایراد کردند. حساب توییتری ایشان نیز در بازه های زمانی مختلف بخشی از این بیانات را در توییتر فارسی منتشر کرد که جملگی با استقبال کاربران توییتر مواجه شد. برخی از مهمترین توییت های حساب توییتری منتسب به رهبر معظم انقلاب بر اساس بازدید بالا بدین شرح است:

۵ آذرماه: معیشت مردم حقاً دچار تنگی شده و اقتصاد خانواده‌ها به علت رکود تورمی در چند سال اخیر شدیدا تحت فشار است. کرونا هم بر مشکلات افزوده و دشواری‌های جدی معیشتی برای مردم به‌وجود آورده است که باید در این زمینه اقدامی جدی برای حمایت از قشرهای ضعیف انجام داد. #اقدام_برای_معیشت

۲۰ دی ماه: مراقبتهای مردمی باید ادامه پیدا کند. حالا یک خرده تلفات کرونا کم شده که البته باز هم زیاد است؛ این آمار حدود ۱۰۰نفر در شبانه‌روز خیلی زیاد است. مردم خیال نکنند که دیگر مسئله حل شد؛ نخیر، مراقبتها را ادامه بدهند. مسئولین هم که در زمینه #کرونا مسئولیت دارند، وظایفشان را دنبال کنند.

۲۴ مهرماه: برای چندمین بار از مسئولین بهداشت و درمان، از پرستاران عزیز و از پزشکان عزیز، صمیمانه تشکر میکنیم. این موج سوّم #کرونا واقعا خطرناک است، این ابتلاء و تلفات خیلی دردآور است. باید از همه کسانی که دست‌اندرکار این مسائل هستند تشکر کرد، چون واقعاً دارند فداکاری و کار میکنند.

۲۱ مهرماه: از بزرگترین کارهای نیروهای مسلح ارائه‌ی خدمت به ملت است. هم خدمات زیربنایی مثل سد و پالایشگاه، هم در عرصه‌ی بهداشت و درمان مثل مسائل کرونا که حقیقتاً نیروهای مسلح در میدانند؛ و هم در حوزه‌ی کمکهای معیشتی که کارهای بسیار خوبی به وسیله‌ی آنها انجام میگیرد.

۲۲ مهرماه: ضابطه‌گذاری‌ها برای شرایط #کرونا بایستی حاکمیتی و الزامی باشد. از مدتها پیش به رئیس‌جمهور محترم و مسئولین گفته‌ام که بایستی الزام بشود. بعضی از فعالیتها و سفرها بایستی #ممنوع بشود. بعضی از سفرها موجب می شود که شیوع بی‌محابا و بدون قابلیت کنترل انجام بگیرد که واقعاً مایه تأسف است.

۳ آبان ماه: هدف از تشکیل این جلسه، وضعیت تأسف‌بار بیماری #کرونا در کشور و لزوم تلاش مضاعف و ابتکارات جدید برای مواجهه با این ویروس است. لازمه اِعمال مدیریت مناسب «اتخاذ تصمیم‌های قاطع حاکمیتی»، «اقناع افکار عمومی» و «همکاری همه دستگاهها و همچنین همکاری مردم» است. افرادی در این قضیه کرونا بیکار میشوند که بعضی از اینها بیمه بیکاری هم ندارند. اینجا تأمین اجتماعی وظیفه دارد که وارد بشود. البته این هم از آن جاهایی است که خیرین میتوانند کمک کنند و این از افضل قربات و افضل نفقات است.

۱۵ اسفندماه: امسال خطر کرونا از سال گذشته بیشتر است. امسال خطر را بیشتر میشناسیم و میدانیم که متأسفانه در کشور فراگیر شده. بنابراین امسال هم بایستی همه رعایت کنند و هر چه که ستاد ملی کرونا گفت انجام دهند. اگر سفر را ممنوع کردند، سفر نروند. بنده که قطعاً سفر نخواهم رفت مثل سال گذشته.

ابتلا و در گذشت چهره های مشهور در اثر کرونا

یکی از محورهای پربازدید در خصوص بیماری کرونا در شبکه های اجتماعی، موضوع ابتلا و درگذشت چهره های شاخص سیاسی و هنری بر اثر درگیری این بیماری بوده است. ابتلای علی لاریجانی و محمد باقر قالیباف به بیماری کرونا و همچنین درگذشت علی انصاریان و مهرداد میناوند از مهمترین موارد این محورها در یکسال اخیر بودند:

علی انصاریان و مهرداد میناوند

سیامک انصاری بازیگر سینما و تلویزیون ۱۵ بهمن ماه با انتشار تصویری از علی انصاریان نوشت: کرونا بی‌رحمانه تو رو از ما گرفت….

کاربر دیگری چند روز قبل از درگذشت علی انصاریان با اشاره به دلیل ابتلای وی به کرونا نوشت: مهرداد میناوند و علی انصاریان در روز ۲۲ دی در ویژه برنامه‌ای به مناسبت دربی شرکت کردند. هر دو چند روز بعد به دلیل ابتلا به کرونا راهی بیمارستان شدند. یکی متاسفانه فوت کرد و دیگری حالش وخیم است. کسی از حال و روز بقیه عوامل برنامه خبر داره که در چه وضعیتی هستند؟

پیگری عوامل دیگر حاضر در این برنامه اینترنتی نیز توسط کاربران توییتر مورد پرسش قرار گرفت.

یک کاربر نیز در خصوص وابستگی انصاریان به مادرش نوشت: #علی_انصاریان گفته بود آرزوم اینه قبل مادرم بمیرم تا مرگشو نبینم علی رفت به آرزوش رسید ولی الان مادرش باید سختترین و دردناکترین درد دنیا رو تحمل کنه، لعنت بهت کرونا.

ابتلای چند چهره مشهور سینما و یک خبرنگار تلویزیونی نیز در زمان خود در توییتر پربازدید و مورد توجه کاربران شبکه های اجتماعی مختلف قرار گرفت.

شروع واکسیناسیون ملی و تصویر پربازید ایرنا

واکسیناسیون ملی کرونا به عنوان یکی از جدی ترین مطالبات عموم مردم با اولویت کادر درمان آغاز شد. در این میان عکس ایرنا از شروع واکسیناسیون کادر درمان مورد توجه شبکه های اجتماعی و رسانه های داخلی و خارجی قرار گرفت و کاربران زیادی خبر شروع واکسیناسیون ملی را با تصویر ارسالی ایرنا اطلاع رسانی کردند. برای نمونه کاربری در توییتر در تاریخ ۲۱ بهمن ماه و با انتشار این عکس نوشت: اینم بمونه به یادگار از اولین روز واکسیناسیون واکسن کرونا

 تجربیات شخصی کاربران در مواجهه با کرونا

یک فعال توییتری در صفحه شخصی خود نوشت: راننده تاکسی تا سوار شدم به هوا الکل زد. بعد به فرمون و دستاش دو تا ماسک زده بود. گفتم چه خوب آنقدر رعایت می کنید. گفت چون زن ۳۸ سالمو دو ماه پیش برای کرونا از دست دادم. من ناقل بودم اما اون مرد. یه بچه ۹ ساله دارم. بی مادر شد دیگه بی پدر نشه. چه داستان هایی هر روز می شنویم. آب شدیم.

کاربر دیگری درباره تجربه خود با یکی از آسیب دیدگان کرونا نوشت: سخت‌ترین کار دنیا رو کردم و به رفیقم فوت مادرش رو تسلیت گفتم. یه ویس طولانی برام گذاشت و کلی صحبت کرد. آخرش هم گفت فلانی بهم نخندیا، مادرم انقدر سریع و غریب به خاطر کرونا از بین رفت، که حس میکنم کرونا که بره، مادرم برمیگرده.

یک کانال تلگرامی نیز در خبری امیدوارکننده در خصوص شکست کرونا توسط یک خانم ۱۱۷ ساله نوشت: پیرترین شهروند اروپا کرونا را شکست داد. “خواهر آندره” ۱۱۷ساله پس از ۳هفته مبارزه با کرونا در یک خانه سالمندان در شهر “تولوز” در جنوب فرانسه، این ویروس را شکست داد و قرار است فردا (پنج شنبه) صدوهفدهمین سالروز تولد خود را جشن بگیرد. “لوسیل راندون” راهبه کاتولیک فرانسوی که در سال۱۹۴۴ پس از پیوستن به کلیسایی کاتولیک نام خود را به “خواهر آندره” تغییر داده، پیرترین فرد اروپا و جهان است که کرونا را شکست داده است. او متولد ۱۱فوریه ۱۹۰۴ است و پس از “کین تاناکای” ژاپنی که در ژانویه امسال صدوهجدهمین سالروز تولد خود را جشن گرفت، دومین فرد پیر جهان است. تست کرونا او به همراه ۸۰نفر دیگر از اعضای خانه سالمندان در روز ۱۶ژانویه گذشته (۲۵روز پیش)، مثبت اعلام شده بود و پس از آن پزشکان مداوای او را آغاز کردند و حالا با شکست دادن کرونا حالش خوب است و خود را مهیای برگزاری جشن تولدش در کنار گروه کوچکی از اعضای خانه سالمندان می‌کند.

error: Content is protected !!