به گزارش روز پنج شنبه گروه دانشگاه و آموزش ایرنا از روزنامه دیلی میل، محققان دانشگاه نیوکاسل در استرالیا که این نوار را ابداع کردند، می گویند: درصورت عرضه این نوار به بازار ، افراد دیابتی دیگر نیازی به زخم کردن نوک انگشتان خود را برای بررسی روزانه سطح گلوکز خون خود ندارند.
به گفته این محققان برای استفاده از این نوار تنها کافی است که کاربران این نوار را بر روی زبان خود قرار دهند، چند دقیقه صبر کنند و سپس نتایج را در یک برنامه تلفن هوشمند مشاهده کنند.
این پروژه ۶.۳ میلیون دلار استرالیا (۳.۴ میلیون پوند) بودجه از دولت این کشور برای ایجاد تاسیسات تولید انبوه این کیت های آزمایشی در صورت گذراندن آزمایشات بالینی بدست آورده است.
ساخت این تأسیسات امسال آغاز می شود و قرار است اولین دستگاه ها تا سال ۲۰۲۳ از خط تولید خارج شوند. در زمان عرضه می توان این نوارهای تست فردی را به طور عمده فقط با قیمت یک پنی در داروخانه ها خریداری کرد.
محققان گفتند: این آزمایش، چشم انداز آزمایش قند خون بدون درد و کم هزینه را ارایه می دهد و امیدوارم نتایج بسیار بهتری را برای مبتلایان به دیابت ایجاد کند.
گلوکز در بزاق در غلظت های دقیقه ای وجود دارد ، بنابراین «یک سکوی فوق العاده قدرتمند» برای تشخیص آن لازم است. این نوار ابداعی، یک حسگر زیستی است به این معنی که واکنش های بیولوژیکی یا شیمیایی را با تولید سیگنال اندازه گیری می کند. اندازه این نوار به اندازه یک آدامس اما به طور قابل توجهی نازک تر از آن است.
این نوار از یک ترانزیستور بسیار نازک تشکیل شده است که حاوی آنزیمی به نام گلوکز اکسیداز است. این نوار وقتی روی زبان قرار می گیرد ، گلوکز اکسیداز با گلوکز در بزاق واکنش می دهد و پراکسید هیدروژن ایجاد می کند.
سپس این پراکسید هیدروژن به یون های هیدروژن تجزیه شده و سیگنال الکتریکی تولید می کند که می تواند توسط یک برنامه تلفن هوشمند جمع آوری ، پردازش و نمایش داده شود.