خبرگزاری مهر؛ گروه استانها: بی توجهی به کرونا طی ۲ سال اخیر به اوج خود رسیده است؛ مردم پروتکلها را به هیچ عنوان رعایت نمیکنند و از سوی دیگر دولت نیز با بی توجهی ویژه اجازه شیوع هر چه بیشتر کرونا را داده است.
خراسان شمالی نیز مانند سایر نقاط کشور سیر صعودی کرونا را به خود میبیند به طوری که روزانه حدود ۱۰۰ بیمار بستری میشوند؛ عددی که برای استان یک رکورد محسوب میشود.
همچنین تعداد بیماران بستری خراسان شمالی برای نخستین بار طی ۲ سال اخیر مرز ۴۵۰ نفر را رد کرد؛ طبق گفته سید احمد هاشمی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی پیش از این ۶۰۰ تخت بیمارستانی برای بیماران کرونایی در نظر گرفته شده بود اما در موج جدید کرونا ۳ بخش دیگر بیمارستانی به بیماران کووید ۱۹ تخصیص یافت.
آمارها نگران کننده است
سید احمد هاشمی، روز گذشته در ستاد مدیریت کرونا خراسان شمالی اظهار کرد: نیروهای پزشکی و پرستاری استان در حال فرسودگی هستند و روند فعلی صدمات زیادی به کادر درمان خواهد زد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی از اشغال ۷۰ درصد تختهای ویژه بیماران کرونایی خبر داد و گفت: هم اکنون سه بخش دیگر برای بستری بیماران کرونایی اضافه شده است.
وی افزود: شرایط استان به لحاظ رعایت پروتکلهای بهداشتی نامناسب است و مراسم عروسی بر قوت خود باقی میباشد.
هاشمی به برگزاری مسابقات ورزشی بدون رعایت پروتکلهای بهداشتی اشاره داشت و گفت: برخی از مسابقات بدون رعایت پروتکلها و با جمعیت زیاد اجرا میشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی از تزریق ۸۷ دز واکسنکرونا خبر داد و گفت: فاز سوم واکسیناسیون به جمعیت هدف کارمندان بانک، آموزش و پرورش و خبرنگاران بزودی آغاز میشود.
وی در انتها گفت: هم اکنون شهرستانهای بجنورد، اسفراین، مانه و سملقان و شیروان در وضعیت قرمز، شهرستانهای راز و جرگلان و جاجرم در وضعیت نارنجی و شهرستانهای فاروج و گرمه در وضعیت زرد قرار دارند.
اسفراین در بحران کرونا
اسحاق ایلدرآبادی، رئیس دانشکده علوم پزشکی اسفراین نیز به خبرنگار مهر گفت: اکنون ۴۷ بیمار مبتلا به کرونا در اسفراین بستری هستند و طی هفته گذشته ۳ بیمار جان خود را از دست دادند.
وی با اشاره به اینکه دانشکده علوم پزشکی اسفراین هیچ قدرت اجرایی ندارد تصریح کرد :۱۵ نفر از برگزارکنندگان مراسم عروسی به مراجع قانونی معرفی شدهاند.
ایلدرآبادی بیان داشت: نمونههای انجام شده روزانه از ۱۰۰ تست هم عبور کرده و متأسفانه شاهد افزایش تعداد موارد مثبت و بستری هستیم.
رئیس دانشکده علوم پزشکی اسفراین تصریح کرد: درصد تستهای مثبت به عدد ۴۴ رسیده است.
از فعالیت تالارها تا برگزاری مسابقات ورزشی
تمام این اخبار نشان میدهد خراسان شمالی در آستانه ورود به شرایط سیاه کرونایی قرار دارد اما هیچ خبری از محدودیتها نیست؛ تالارها به کار خود ادامه میدهند؛ هر چند با توجه به بافت شهری و روستایی خراسان شمالی بسیاری از عروسیها در منازل برقرار میشود که موجب ازدحام بیشتر نیز خواهد شد.
برگزاری مسابقات ورزشی به روال عادی خود بازگشته و خبری از هیچ گونه پروتکلی نیست؛ به طوری که جمعه گذشته مسابقات والیبال پارکی در بجنورد برگزار شد که در این برنامه تماشاگران زیادی بدون رعایت هیچ گونه پروتکلی کنار هم نشسته بودند.
دورهمی های خانوادگی و عدم استفاده از ماسک به طور محسوسی رشد داشته است و خبری از منع تردد از ساعت ۲۱ در شهر نیست؛ به طور کلی میتوان گفت مسئولان دولتی خراسان شمالی هیچ گونه تلاشی برای بازگشت شرایط به حالت عادی ندارند و عملاً وظایف خود را رها کردهاند که این ترک فعل موجب جان باختن تعداد بیشتری از هم استانیها خواهد شد.
یکی از شهروندان بجنوردی در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: استفاده از ماسک در بازار نزدیک صفر شده و کسی توجهی به پروتکلها ندارد.
وی افزود: میزان ابتلاء به کرونا به شدت بیشتر شده و بسیاری از اطرافیانم بیمار شدهاند؛ این مسئله ما را نگران کرده و باعث شده دلهره و اضطراب بیشتری داشته باشیم.
این شهروند از مسئولان خواست تا فکری اساسی داشته باشند و گفت: چرا هیچکدام از نهادها و مسئولان توجهی به وظایف و اجرای پروتکلها ندارند؟ مگر کرونا تمام شده است که مسئولان نظارتی نمیکنند؟
تنها راه جلوگیری از شیوع کرونا تزریق واکسن است
اما در این بین گروههای سنی مشمول واکسن نیز گاهی از تزریق واکسن خودداری میکنند که این امر موجب افزایش مرگ و میر میشود.
افشین دلشاد، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: متأسفانه میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی در سطح مناسبی قرار ندارد.
وی افزود: تا زمانی که پروتکلهای بهداشتی رعایت نشود با انجام تزریق واکسن نیز نمیتوان بیماری کرونا را کنترل کرد.
دلشاد تنها راه ایمنسازی جامعه در مقابل ویروس کرونا را واکسیناسیون سراسری دانست و گفت: با تزریق واکسن، انتقال بیماری قطع نمیشود اما مرگومیر به شدت کاهش مییابد.
اینک در روزهای پایانی دولت دوازدهم، موج کرونا به شدت بالا آمده و هر آن ممکن است آستانه تحمل پزشکان و پرستاران لبریز شود؛ از سوی دیگر تختهای بیمارستانی رو به پر شدن هستند؛ در چنین شرایطی مسئولان دولتی باید همچنان به وظایف خود عمل کرده و در صورت عدم انجام وظیفه، این نهادهای نظارتی هستند که باید جلوی ترک فعل مدیران را بگیرند.
همچنین رعایت شیوه نامههای بهداشتی از سوی مردم نیز قطعاً ضروری بوده و با اقدامات کوچک مانند ماسک زدن میتوان جلوی جولان کرونا را گرفت.