خبرگزاری مهر – گروه استانها – زهرا اویسی: کرونا در البرز همچنان یکهتازی میکند و جان میگیرد، سرعت بستری در پیک پنجم نیز از موجهای قبلی بیشتر شده است، در حال حاضر از هفت شهرستان البرز ۶ شهرستان در وضعیت قرمز قرار دارند و آمار قربانیان این بیماری دورقمی شده است، مردم استان نیز بیش از هر چهار پیک قبلی عادیانگاری میکنند گویی خبری از کرونا در البرز نیست، عادیانگاری که با شیوع ویروس وحشی دلتا کرونا به قیمت جان افراد تمام میشود.
۶ روز تعطیلی البرز هم کمکی به کاهش شیوع کرونا نکرد، چراکه مردم استان دیگر بیماری را جدی نمیگیرند و خبری از ماسک و فاصلهگذاری اجتماعی نیست.
در بحبوحه فوران کرونا پارکها و مشاغل غیرضروری تعطیل نشدهاند، مردم نیز حضور بسیار پررنگی در اجتماعات دارند، همین امر منجر به پر شدن ظرفیت تختهای بیمارستانی شده و استان را به مرز بحران رسانده است.
تمامی بخشهای اورژانس البرز پر شده است
مجتبی یعقوبی، عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی البرز در گفتوگو با خبرنگار مهر با اشاره به افزایش بیسابقه تعداد مبتلایان و بیماران بستری در بیمارستانهای استان البرز در موج پنجم کرونا اظهار کرد: شیوع ویروس جهشیافته کرونا دلتا منجر به افزایش تعداد بیماران کرونایی شده است و روزبهروز نیز سیر صعودی دارد.
وی با بیان اینکه شیوع کرونا به حدی است که تمامی تختهای اورژانس در البرز پر شدهاند، تصریح کرد: تعداد زیادی بیمار نیز بیرون اورژانس منتظر خالی شدن تخت برای بستری شدن هستند.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی البرز گفت: اگر روند شیوع کرونا به این گونه تداوم یابد طی روزهای بعدی با مشکل جدی مواجه خواهیم شد.
وضعیت کرونایی البرز در بدترین حالت ممکن است
مهرداد بابایی، سخنگوی ستاد مقابله با کرونای علوم پزشکی البرز نیز در گفتوگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه وضعیت کرونای البرز در بدترین حالت ممکن است، اظهار کرد: در حال حاضر ظرفیت تمام تختهای بیمارستانهای البرز تکمیل است و به صورت ساعاتی مدیریت و کنترل میشود.
وی بیان کرد: بر این اساس کمیتهای به نام ترخیص راهاندازی شده است تا وقتی بیمارانی ترخیص میشوند، تخت برای بیماران در انتظار در نظر گرفته شود.
سخنگوی ستاد مقابله با کرونای علوم پزشکی البرز با بیان اینکه معمولاً شرایط عادی زندگی در جریان است، تصریح کرد: مشکلی که با آن مواجه هستیم موارد اورژانسی غیر کرونایی نیز تا ۵۰ درصد افزایش یافته است.
مراجعه روزانه ۳۵۰۰ نفر به بیمارستانها
وی با بیان اینکه اکنون چشمانداز خوبی وجود ندارد، خاطرنشان کرد: میزان مراجعه بیماران سرپایی به بیمارستانها همچنان در حال افزایش است و روزانه ۳ هزار و ۵۰۰ نفر مراجعهکننده وجود دارد.
بابایی گفت: برای کنترل بیماران بستری، بخشهای بستری موقت راهاندازی شده و بیمارانی که حالشان بهتر است و نیاز به تزریق دارویی دارند، روزانه ۲ تا ۳ ساعت بستری میشوند.
وی در خصوص احتمال تعطیلی دوهفتهای کشور به دلیل افزایش بیماری کرونا، اظهار کرد: وقتی درباره این امر تصمیمگیری میشود نشانگر جدی بودن موضوع است، بنابراین احتمال تعطیلی دوهفتهای کشور وجود دارد.
وی خاطرنشان کرد: در مراکز درمانی از لحاظ تأمین داروهای تخصصی و معمولی مشکلی نداریم.
بابایی با بیان اینکه سویه غالب در کشور دلتا کروناست، گفت: خیلی از جوانها در اثر بیماری کرونا بستری و حتی فوت میشوند بدون اینکه بیماری زمینهای داشته باشند.
پر شدن بخش اطفال بیمارستانهای البرز
سخنگوی ستاد مقابله با کرونای علوم پزشکی البرز اظهار کرد: در پیکهای قبلی کرونا بخشهای اطفال بیمارستانهای البرز خالی بود، اما در پیک جدید بخشهای اطفال پر هستند.
وی با بیان اینکه توان فیزیکی همکاران در بخش سلامت، بهداشت و درمان تحلیل رفته است، تصریح کرد: اگر مردم عادیانگاری را ادامه دهند و توان بدنی همکاران ما اجازه فعالیت به آنها ندهد، ممکن است با فاجعه مواجه باشیم و دیگر کسی نباشد به مردم خدمات ارائه دهد.
بابایی با بیان اینکه بخش سلامت در مقابل این بیماری تنها مانده، متذکر شد: همه خسته شده اند و انگار فقط کادر درمان حق ندارند خسته شوند در صورتی که از روز اول بار بیماری بر دوش بخش سلامت است و مردم باید بیش از پیش بیماری را جدی بگیرند.
جوانان در معرض خطر هستند
محمد علیزاده، متخصص بیماریهای عفونی بیمارستان امام علی کرج (ع) با اشاره به وضعیت بیماران کرونایی در این بیمارستان بیمارستان اظهار کرد: با شیوع کرونای جهشیافته بیمارهای ۳۰ تا ۴۰ ساله بدون هیچ بیماری زمینهای با درگیری صد درصدی ریوی فوت شدهاند.
وی با بیان اینکه افراد جوانتر باید مراقب باشند و کسانی که علائم دارند زودتر به مراکز درمانی مراجعه کنند، تصریح کرد: نسبت به قبل سیر بیماری سریعتر است به صورتی که علائم کم طی چند روز به علائم خیلی شدید و نیازمند به آیسییو تبدیل میشود.
علیزاده بیان کرد: بررسی بیماران مبتلا به کووید – ۱۹ نشاندهنده غلبه نوع جهشیافته دلتا است که همهگیری و سرایت بسیار بیشتری به نسبت انواع قبلی دارد.
وی تصریح کرد: کرونای دلتا با علائمی همچون سرماخوردگی از جمله ضعف، سردرد، گلودرد، آبریزش بینی و بدن درد بروز میکند و بعد از مدتی باعث مشکلات تنفسی میشود، بر این اساس اگر فردی دارای این علائم بود باید هرچه سریعتر به مراکز درمانی مراجعه کند.
متخصص بیماریهای عفونی بیمارستان امام علی کرج (ع) خاطرنشان کرد: بسیاری از بیماران به خاطر شرکت در مهمانیها و دورهمیهای خانوادگی مبتلا شدهاند و باید گفت که شیوع این بیماری به شیوع خانوادگی تبدیل شده است.
وی متذکر شد: از مردم میخواهیم پرهیز از حضور در جمعهای خانوادگی و تجمعات و همچنین رعایت دستورالعملهای بهداشتی و حفظ فاصلهگذاری اجتماعی را جدی بگیرند.
مردم جلوی بحران را بگیرند
قدرت سرایت کرونای جهشیافته دلتا و وضعیت پر شدن تختهای بیمارستانی همه به ما میگویند که باید بیشتر از قبل شیوهنامههای بهداشتی را رعایت کنیم تا جلوی بحران را بگیرند.
فاصلهگذاری اجتماعی، زدن ماسک و رعایت شیوهنامههای بهداشتی هنوز هم سه ضلع مثلث مقابله بیماری کووید – ۱۹ است که با جدی گرفتن آنها زنجیره همهگیری بیماری قطع میشود.
تجربه نشان داده است که تنها راه مهار این بیماری همدلی و همراهی مردم در رعایت دستورالعملهای بهداشتی است.