به گزارش ایرنا، در حالی که با شیوع سویه کرونای دلتا، در علائم بیماری کووید-۱۹ شاهد تغییرات و بدنبال آن افزایش مرگ و میر هموطنان هستیم، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از خیزهای بیشتر کرونا در آینده خبر داد و گفت که جهش های دیگری از کرونا در راه است .
دکتر سعید نمکی در جلسه استانی ستاد مقابله با کرونای قم با تاکید بر اینکه نمی توان زمانی را برای پایان کرونا متصور بود، عنوان کرد: ویروس کرونا در آینده جهش های متعددی خواهد داشت و احتمالاً ویروس های آینده واکسن را هم زیر سوال خواهد برد.
وی با بیان اینکه واکسیناسیون صددرصدی هم نمی تواند باعث ایمنی کامل جامعه شود افزود: رعایت شیوه نامه های بهداشتی تنها راه مبارزه با ویروس کروناست.
در همین حال معاون کل وزارت بهداشت در گفت و گویی اظهار کرد: علایم اولیه گذر از پیک پنجم را در ۱۴ استان کشور مشاهده می کنیم و امیدواریم با مراقبها تا ۲ هفته آینده از این پیک سهمناک بگذریم.
ایرج حریرچی افزود: پیک پنجم کرونا در ایران ناشی از ویروس کرونا نوع واریانت دلتا به عنوان مسری ترین ویروس شناخته شده جهان، است.
وی ادامه داد: با وجود نشانههای اولیه بهبودی شرایط، امیدواریم تعداد کشته های این پیک کرونا نیز کاهش یابد.
حریرچی با اشاره به پیش بینی برای هفته آینده گفت: متاسفانه در هفته گذشته ۲۳۰ هزار آزمایش و تست کرونا در کشور داشتیم که به اضافه مواردی که بدون تست مبتلا میشوند، ۲۲۰ هزار نفر از مردم ایران روزانه به بیماری کووید- ۱۹ مبتلا می شوند.
وی تصریح کرد: روند ابتلا و بستری در ۱۴ استان کشور ثبات یافته و شرایط کرونا در این استانها رو به نزول است اما پیش بینی میشود که شمار فوتیها نیز طی روزهای آینده روند صعودی نسبی داشته باشیم.
وی تاکید کرد: رفتار مردم و مراسمات می تواند سرنوشت و آینده کرونا را در کشور مشخص کند.
سخنگوی سازمان غذا و دارو هم پیامی درباره میزان واکسنهای مصرف شده کرونا شامل سینوفارم، آسترازنکا، برکت، اسپوتنیک و بهارات در کشور توضیحاتی ارایه داد.
کیانوش جهانپور گفت : تا روز سه شنبه ۲۶ مرداد، واکسن سینوفارم نوبت اول تعداد ۱۰ میلیون و ۵۸۶ هزار و ۵۲۹ دز و سینوفارم نوبت دوم تعداد سه میلیون و ۲۴۸ هزار و ۷۰۷ دز مصرف شده است.
وی افزود: تعداد واکسن آسترازنکا مصرف شده تاکنون در نوبت اول سه میلیون و هفت هزار و ۴۲۴ دز و در نوبت دوم هم ۸۶۱ هزار و ۴۸۰ دز بوده است. واکسن برکت هم در نوبت اول یک میلیون و ۵۹۶ هزار و ۲۸۷ دز و در نوبت دوم ۱۸۸ هزار و ۹۰۱ مصرف شده است.
جهانپور تصریح کرد: اسپوتنیک نوبت اول ۴۴۴ هزار و ۹۳۵ دز و نوبت دوم ۳۶۱ هزار و ۳۹۵ دز و همچنین واکسن بهارات نوبت اول ۵۹ هزار و ۳۸۹ دز و نوبت دوم هم ۵۴ هزار و ۲۱۸ دز مصرف شده است.
رئیس جمعیت هلال احمر نیز در خبری از تسریع واردات واکسن کرونا از سوی این جمعیت به کشور خبر داد و گفت: این جمعیت به دلیل ماهیت بین المللی که عضوی از نهضت صلیب سرخ و هلال احمر به حساب میآید توانسته با کمک صلیب سرخ چین و حمایت دستگاههای مسئول در کشور، نسبت به عقد قرارداد و همچنین تعهدِ انجام قرارداد با شرکت تولید کننده برای تهیهی واکسن کرونا اقدام کند.
کریم همتی با اعلام اینکه واردات واکسن از سوی هلالاحمر با شروع ماموریت همچنان ادامه دارد، تاکید کرد: در یک هفته گذشته دو محموله واکسن و در مجموع تاکنون ۱۴ محموله شامل ۱۵ میلیون و ۹۶۰ هزار دُز واکسن کرونا توسط ۱۶ پرواز به کشور منتقل شده است.
با سرعت افزایش واردات واکسن به کشور و شروع به کار خط تولید واکسن داخلی، راهاندازی پایگاه های واکسیناسیون عمومی نیز در تهران و مناطق مختلف کشور آغاز شده است.
برهمین اساس به همت ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، پایگاه تجمیعی واکسیناسیون اشراق در شرق تهران رسما افتتاح شد.
رئیس هیئت مدیره برکتتل وابسته به ستاد اجرایی فرمان امام با اعلام این خبر افزود: باتوجه به شیوع ویروس دلتا کرونا و بنابر اعلام نیاز وزارت بهداشت برای افزایش ظرفیت تزریق واکسن در کشور، پایگاه تجمیعی “اشراق” توسط ستاد اجرایی فرمان امام وباهمکاری این وزارتخانه در محل فرهنگسرای اشراق راهاندازی شد.
سیدرضا مظهری افزود: این پایگاه با ۳۵ جایگاه تزریق واکسن در شرق تهران راهاندازی شده و آمادهسازی فضای محیطی، تجهیز بخشهای پزشکی و درمانی و همچنین تأمین پزشک و نیروی انسانی و پرداخت تمام هزینههای آن توسط گروه دارویی برکت ستاد اجرایی فرمان امام انجام گرفته است.
مدیراجرایی مطالعات بالینی واکسن کوو ایران برکت درخصوص امتیاز ویژه این پایگاه نسبت به سایر پایگاههای واکسیناسیون گفت: دراین پایگاه هم مثل سایر پایگاهها تمام واکسنهایی که توسط وزارت بهداشت درکشور توزیع میشود در اختیار مردم قرار گیرد.
اخبار کرونایی کشور
بیشتر بستریها سالمندانی هستند که واکسن نزدند
رئیس بیمارستان علی بن ابیطالب (ع) رفسنجان میگوید تعداد قابل ملاحظهای از بستری های کرونا در بخش مراقبت های ویژه سالمندانی هستند که واکسینه نشده اند.
دکتر علی موسوی افزود: لذا از مردم درخواست داریم که در رده سنی خود حتما واکسینه شوند.
وی تاکید کرد: در این پیک همه گیری غیر از سالمندان شاهد درگیری جوانان و کودکان هم هستیم که مدافعان سلامت خسته شده اند و درخواست داریم مردم با رعایت شیوه نامه های بهداشتی به فکر سلامت خود و دیگران باشند.
موسوی افزود: شعارهایی مانند در خانه بمانیم، کرونا را شکست میدهیم و بسیاری از شعارهای این روزها هنوز برای خیلیها جدی نیست؛ درست است در خانه ماندن برای بسیاری خسته کننده شده است امّا مردم به وضعیت کادر درمان و مدافعان سلامت که از خود و خانواده شان گذشتند هم کمی فکر کنند که برای ارائه خدمات به بیماران مجبور به پوشیدن لباس های طاقت فرسا هستند و به طور مستقیم در معرض خطر قرار دارند.
رئیس بیمارستان دولتی علی بن ابیطاب رفسنجان در خانه ماندن را بهترین روش قطع زنجیره بیماری کرونا دانست و افزود: رعایت فاصله اجتماعی، استفاده از ماسک و دیگر پروتکل های بهداشتی تا زمان واکسینه شدن عمومی بسیار موثر است.
وی گفت: اگرچه بخش عمده کمبودها برطرف و خدمات رسانی به بیماران در حال جریان است اما این وضعیت با تلاش بسیار از جمله تخلیه هشت بخش بیمارستان از جمله بخش های جراحی مردان و زنان و تبدیل آنها برای بیماران کرونایی فراهم شده است.
۳۱ درصد جمعیت هدف دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان واکسن کرونا زدند
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی سمنان گفت: ۳۱ درصد جمعیت هدف ۶ شهرستان زیرمجموعه این دانشگاه نوبت اول واکسن کرونای خود را دریافت کردند.
نوید دانایی افزود: تا صبح روز دوشنبه ۲۵ مرداد در شهرستانهای زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان به ۹۳ هزار و ۵۲۶ نفر نوبت اول واکسن کرونا تزریق شد.
وی ادامه داد: روند واکسیناسیون کووید-۱۹ گروه های سنی و گروه های پرخطر با سرعت مناسبی در استان سمنان در جریان است و در ۲۴ ساعت گذشته تعداد پنج هزار و ۴۱۴ نفر از هم استانی های عزیز در منطقه تحت پوشش دانشگاه واکسینه شدند.
برپایی بیمارستان کرونایی در مسجد جامع خرمشهر
معاون استاندار و فرماندار ویژه خرمشهر گفت: بیمارستان ۱۰۰ تخت خوابی اضطراری برای پذیرش بیماران کرونایی در مسجد جامع خرمشهر راهاندازی شد.
محمدحیدری اظهار داشت: با توجه به روند افزایشی بیماران کرونایی و تکمیل ظرفیت پذیرش و بستری بیمارستان ولیعصر(عج) و اورژانس قدیم خرمشهر ناچار به برپایی بیمارستان صحرایی شدیم.
وی با انتقاد از استقبال کم شهروندان خرمشهری از واکسیناسیون افزود: به رغم اینکه واکسن به مقدار لازم در اختیار شبکه بهداشت و درمان قرار گرفته و امکان تزریق روزانه پنج هزار دٌز واکسن در شهرستان خرمشهر وجود دارد اما استقبال از سوی مردم کم است.
حیدری با بیان اینکه در حال حاضر پنج مرکز تجمیعی واکسیناسیون در خرمشهر فعال است اما روز گذشته فقط یکهزار و ۸۰۰ دٌز واکسن در این شهر تزریق شد گفت: این مقدار تزریق واکسن در یک روز قابل قبول نیست چرا که شمار جامعه درگیر بیماری کرونا نسبت به تعداد مراجعه کنندگان برای تزریق واکسن قابل مقایسه نیست.
روزانه ۴۰۰ بیمار با علایم مشکوک به مراکز درمانی شاهرود مراجعه می کنند
رییس دانشگاه علوم پزشکی شاهرود گفت: روزانه به طور میانگین ۴۰۰ بیمار با علایم مشکوک به کرونا به مراکز درمانی و اورژانس شهرستان های شاهرود و میامی مراجعه می کنند.
رضا چمن با بیان اینکه روزانه به طور میانگین ۲۰۰ بیمار مبتلا به ویروس کرونا در زیر مجموعه دانشگاه علوم پزشکی شاهرود شناسایی می شوند، به رسانهها افزود: از این تعداد بیماران شناسایی شده ، ۶۰ تن در بیمارستان های امام حسین(ع) و بهار شاهرود بستری می شوند.
وی مجموع موارد بستری در بیمارستان های شاهرود را ۳۰۰ بیمار کووید۱۹ برشمرد و اظهار داشت: در ۲۴ ساعت گذشته پاسخ ۲۲۰ نمونه آزمایشگاهی در شرق استان سمنان مثبت اعلام شد.
چمن با بیان اینکه هم اکنون با روند صعودی نگران کننده ابتلا در شاهرود و میامی مواجه هستیم، تصریح کرد: اکنون ۳۶ بیمار کووید۱۹ با حال بد در بخش های مراقبت ویژه بیمارستان امام حسین(ع) شاهرود تحت درمان قرار دارند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شاهرود با اشاره به اینکه مطالبه برای تزریق واکسن در این شهرستان بالا است، افزود: تا به امروز توزیع واکسن بین دانشگاه های علوم پزشکی در کشور به نسبت جمعیت عادلانه بوده است.
فروشندگان واکسن تقلبی کرونا در مریوان دستگیر شدند
فرمانده انتظامی مریوان هم از دستگیری باندی چهار نفره خبر داد که به فروش و تزریق واکسن تقلبی به نام واکسن فایزر آمریکایی در این شهرستان، اقدام کرده بودند.
سرهنگ “کامبیز رستم نیا” اظهار داشت: با توجه به بستری شدن چند نفر از شهروندان در پی تزریق این واکسن ها بلافاصله شناسایی و دستگیری متهمان در دستور کار پلیس قرار گرفت.
وی افزود: در این راستا سه نفر از عاملین اصلی پس از شناسایی دستگیر و تحویل مراجع قضایی شده و نفر چهارم که متواری بود با تلاش مامورین دستگیر شد.
ظرفیت تختهای کرونایی کردستان در حال تکمیل شدن است
در خبری دیگر از کردستان معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی این استان گفت: ظرفیت تخت های ویژه بیماران کرونایی در بیمارستان های استان در حال تکمیل و پر شدن است.
صدیق جدیدالاسلامی اظهار داشت: در حال حاضر ۶۸۸ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان های استان بستری بوده که از این تعداد ۷۳ بیمار دربخش مراقبت های ویژه(icu) تحت نظر هستند.
وی با بیان اینکه بیشترین تعداد بیماران بستری مربوط به مرکز استان با ۴۱۱ بیمار است، گفت: براساس برآوردهای انجام شده اگر این روند افزایش بیماری تا چند روز آینده در استان همچنان ادامه داشته باشد ظرفیت تخت های کرونایی استان تکمیل خواهد شد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان یادآور شد: در حال حاضر روزانه بین ۳۰ تا ۴۰ نفر به آمار بیماران بستری در استان افزوده می شود که رقم بسیار بالایی است و در صورت کند نشدن شیب بیماری باید برای بستری بیماران وارد پلان های دیگری شویم.
درمان بیماران کرونایی در کیش رایگان شد
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش گفت: درمان ساکنان مبتلا به ویروس کرونا به مدت ۲ماه در بیمارستان کیش رایگان شد.
جعفر آهنگران با اشاره به هزینههای بالای درمان بیماران مبتلا به ویروس کرونا اظهار داشتت: برخی از ساکنان کیش به دلیل نداشتن توان مالی برای درمان، به موقع به بیمارستان مراجعه نمیکردند و این اقدام عواقب ناگواری را به دنبال داشت.
وی اضافه کرد: براساس موافقت ستاد اقتصادی مبارزه با کرونا که با حضور جدی بخش خصوصی برگزار میشود، در راستای حفظ سلامت ساکنان کیش تمام هزینههای درمان بیماران مبتلا به ویروس کرونا از سوی سازمان منطقه آزاد کیش و با مشارکت بخش خصوصی پرداخت میشود.
جان باختن ۵۸۳ نفر از هموطنان در ۲۴ ساعت گذشته
در ۲۴ ساعت گذشته ۵۸۳ بیمار کووید- ۱۹ در کشور جان خود را از دست دادند تا مجموع جان باختگان این بیماری به ۹۸ هزار و ۴۸۳ نفر برسد.
روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پرشکی امروز چهارشنبه اعلام کرد: از دیروز تا امروز ۲۷ مردادماه ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۳۹ هزار و ۱۷۴ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۵ هزار و ۳۸۰ نفر از آنها بستری شدند.
بر پایه این گزارش مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۴ میلیون و۴۶۷ هزار و ۱۵ نفر رسیده و تاکنون سه میلیون ۷۵۷ هزار و ۱۵۷ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستان ها ترخیص شده اند.
هم اکنون ۷ هزار و ۳۷۹ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.
تا کنون ۲۷ میلیون و ۲۷۸ هزار و ۹۲۹ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است. ۱۵ میلیون و ۴۵۴ هزار و ۳۵۱ نفر دُز اول واکسن کرونا و ۴ میلیون و ۳۸۱ هزار و ۲۸۸ نفر نیز دُز دوم را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۱۹ میلیون و ۸۳۵ هزار و ۶۳۹ دُز رسید.
در حال حاضر ۳۵۹ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۵۹ شهر در وضعیت نارنجی، ۳۰ شهر در وضعیت زرد قرار دارند.