تغذیه کرونایی‌ها؛ از شیر الاغ تا منوی مخصوص رستورانی

به گزارش ایرنا با افزایش تعداد مبتلایان به کرونا طی ماه های اخیر، موضوع تغذیه بیماران کرونایی نیز اهمیت بیشتری پیدا کرده که خبرنگار ایرنا در کرمان که خود اخیرا به این بیماری مبتلا شده و بهبود یافته را بر آن داشت تا به آن بپردازد.

در این میان، پرسشی که مطرح می شود این است که غیر از سوپ و مایعات، بیماران کرونایی چه مواد دیگری باید مصرف کنند.

در حین تهیه گزارش خبرنگار ایرنا ضمن آشنایی با بعضی رستوران ها که منو خود را به طور کامل به غذاهای مخصوص بیماران کرونا اختصاص داده اند با افرادی که از شیر الاغ برای بیماران خود استفاده می کنند نیز آشنا شد که در گزارش به چگونگی آنها پرداخته شده است. برخی افراد معتقدند شیر الاغ به کاهش عفونت بدن بیماران کرونایی کمک می کند.

۱۴ روز سوپ بخوریم؟

در این میان آنچه بیش از همه فراگیری دارد اینکه در دوران بیماری کرونا مصرف سوپ بشدت توصیه می شود اما ۱۴ روز در وعده های غذایی نمی توان تنها سوپ خورد؛ در این میان مواد غذایی دیگری نیز می توانند باشند که برای بهبود بیماران موثر باشد.

مایعات زیاد بخور

«مایعات زیاد بخور». شاید به جرات می توان گفت تنها حرفی که پس از ابتلا به کرونا به‌کرات از سوی کارشناسان و پزشکان می شنوی همین جمله است.

پس از هر تماس تلفنی و پیام و ویزیت دکتر، حرف از مایعات و یار همیشگی‌اش سوپ روان به میان می آید. بیمار کرونایی هر روز باید مایعات زیاد و سوپ مصرف کند حال باید توجه داشته باشیم که طول این بیماری دستکم ۱۴ روز است و در حقیقت هیچکس نمی تواند ۱۴ روز مکرر و روزی ۲ وعده سوپ بخورد، پس چکار باید کرد؟

توصیه شیر الاغ ؟

مساله تغذیه بیماران و اینکه چه موادی بخوریم که زودتر خوب شویم یکی از دغدغه های بیماران کرونایی و خانواده هایشان است که در این رهگذر خبرنگار ایرنا با فردی آشنا شد که شوهرش در بیمارستان بستری است و او هرروز در میان غذاها و آب میوه هایی که برای بیمارش می برد، می گوید به توصیه بعضی افراد، شیر الاغ هم به بیمارش می دهد.

خانم ف.ط که می گوید شوهرش در بخش آی.سی.یو یکی از بیمارستان های شهر کرمان بستری است در گفت وگو با خبرنگار ایرنا توضیح داد: شنیدم که شیر الاغ برای درمان کرونا بسیار مفید است و با زحمت بسیار توانستم سه لیوان شیر به قیمت ۱۵۰ هزارتومان(کیلویی ۳۰۰هزارتومان) تهیه کنم.

وی افزود: هرروز سوپ بلدرچین، آب هویج و دیگر آب میوه ها برای بیمارم می دهم؛ چند لیوان شیر الاغ هم طی چندروز گذشته به بیمارم دادم.

تغذیه کرونایی‌ها؛ از شیر خر تا منو مخصوص رستورانی

گرانی هویج

یکی دیگر از مواردی که طی روزهای اخیر در کشور خبرساز بوده گرانی هویج است و موضوع زمانی شدت گرفت که اخیرا یکی اعلام کرده بود هویج در درمان کرونا مفید است.

اگرچه برخی پزشکان از جمله یکی از پزشکان در کرمان در صفحه مجازی خودش نوشت که معتقد است آب هویج در بهبود بیماران کرونایی نقشی ندارد و تنها به عنوان ویتامین و گروه میوه ها خوب است، اما واقعیت اینکه هویج در کرمان نیز همچنان گران است و از کیلویی ۲۷ هزارتومان تا بیش از ۴۰ هزارتومان به فروش می رسد؛ بعضی از مردم هم آن را همچنان برای مبتلایانشان به میزان زیاد می خرند.

منو کرونایی رستوران ها

اما مورد دیگری که در کرمان بیشتر به چشم آمد، رستورانی است که منو خود را فقط به غذاهای کرونایی اختصاص داده است.

این رستوران در حوالی میدان مشتاق شهر کرمان باتوجه به وضعیت روزهای بحرانی کرونا و شمار زیاد بیماران کرونایی در اقدامی سعی کرده که مشتریانش را اینگونه جذب کند.

در این رستوران منو روزانه و معمول غذا حذف شده و تنها انواع سوپ از قبیل سوپ بلدرچین، مرغ، قلم، بوقلمون و همچنین غذای سنتی و محلی کرمان با نام «آب‌روغنو» کرمان عرضه می شود.

مسئول این رستوران در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه درگیری مردم با کرونا زیاد شده و به همین علت این اقدام انجام شده گفت: اخیرا تقاضای سوپ ما خیلی زیاد شده بود و ما سوپ های دیگر را به منو ویژه کرونا اضافه کردیم.

وی افزود: همچنین برای افراد نیازمند بیمار کرونایی خدمات رایگان داریم.

تغذیه کرونایی‌ها؛ از شیر خر تا منو مخصوص رستورانی

پای صحبت کارشناس تغذیه

دکتر  بهروز طلائی استادیار تغذیه دانشگاه علوم پزشکی کرمان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در پاسخ به اینکه آیا غذای خاصی مانع ابتلا به کرونا می شود؟ گفت: خیر؛ توصیه می شود از همه گروه های غذایی مناسب در طول روز استفاده شود.

وی افزود: در روزهای ابتدایی ابتلا به کرونا اگر فرد دچار بی اشتهایی و کم اشتهایی است و تمایل به غذا ندارد توصیه می شود او را تحت فشار قرار ندهید که حتما غذا به میزان زیاد بخورد.

این متخصص تغذیه با بیان اینکه بهتر است بیمار در طول روز مقداری سوپ دریافت کند و وعده های غذایی مکرر داشته باشد، تاکید کرد: در چند روز اول ابتلا به کرونا می توان مواد سوپ را به صورت مخلوط‌کن و ریز درآورد تا بیمار با استفاده از نی غذا بخورد.

طلایی افزود: سوپ می تواند شامل سبزیجات، جو، سیب زمینی، آب گوشت و همچنین میوه له شده باشد که برای تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کننده است.

وی با اشاره به ضرورت تنوع غذایی بیماران تصریح کرد: برای تقویت سیستم ایمنی فرد ‌مصرف جوانه گندم و ماش، عسل و شیره انگور به همراه آب ولرم، زیتون و روغن زیتون، نان کنجد به همراه سیاه‌دانه ، مرغ و تخم مرغ توصیه می شود.

مصرف گوشت قرمز کاهش یابد

وی که توصیه کرد در این دوران مصرف گوشت قرمز کاهش یابد، با بیان اینکه از نوشیدنی های ولرم مانند آب ولرم، چای، چای سیب، به‌، نعناع و دم نوش ها در حد نرمال استفاده شود، خاطرنشان کرد: بعد از گذشت سه روز از بیماری می توان انواع فرنی را استفاده کرد و اگر فرد دارای اشتهای خوبی هست حتما ازغذاهای معمول استفاده کند.

این کارشناس تغذیه افزود: آب هویج و آب مرکبات نیز برای مبتلایان به کرونا موثر و در تقویت سیستم ایمنی بدن آنان کمک کننده است.

طلایی در تشریح اینکه چه غذاهایی پس از بهبودی از کرونا مناسب است یادآور شد: پیروی از یک برنامه غذایی متعادل و متنوع براساس گروه های غذایی و جایگزین های آن شامل گروه های میوه، سبزی ها، غلات ، لبنیات، انواع گوشت ها، حبوبات و تخم مرغ در تقویت سیستم ایمنی بدن ضروری است.

چرایی مصرف لبنیات بیماران کرونایی

وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر چرایی ضرورت ممنوعیت مصرف لبنیات در هنگام ابتلا به کرونا ادامه داد: لبنیات ممنوع نیست اما برای برخی از افراد که نسبت به گروه لبنیات آلرژی دارند یا دچار عدم تحمل گوارشی می شوند توصیه می شود تا بهبود علائم استفاده نکنند.

طلایی در عین حال تصریح کرد: استفاده از مواد غذایی که طبع(مزاج) سرد دارند (مانند برخی مواد لبنی) یا حساسیت زا هستند برای افرادی که دچار بیحالی، ضعف  یا دارای آلرژی هستند توصیه نمی شود.

وی با اشاره به اهمیت تغذیه در بهبودی بیماران تاکید کرد: به هر حال برنامه غذایی متنوع و مناسب هر فرد در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش مهمی دارد و غذا بخشی از درمان بیماری های مختلف به شمار می رود.

این استاد دانشگاه افزود: تقویت سیستم ایمنی بدن، پیشگیری و کنترل اضافه وزن و چاقی در دوران کرونا نیاز به سه اصل رعایت اصول کلی در برنامه غذایی، فعالیت بدنی و مدیریت استرس دارد.

این متخصص تغذیه گفت: استفاده از دوغ های کم نمک و خانگی، شربت های کم شیرین و خانگی به جای آبمیوه های صنعتی، محدود کردن وعده های غذایی که ارزش غذایی پایین دارند مانند چوب شور، غلات حجیم و پاستیل توصیه می شود.

وی ادامه داد: بهتر است مصرف انواع نوشیدنی شیرین، آب میوه صنعتی، نوشیدنی گاز دار،  شیرهایی که طعم دار هستند، بیسکویت، شیرینی ها، کیک خامه ای و بستنی ها محدود شود.

به گفته طلایی محدود کردن گوشت های فرآوری شده مانند سوسیس، کالباس و غذاهای پرچرب و شور در بهبود بیماری بسیار موثر است.

این کارشناس تغذیه تاکید کرد: استفاده از نان های سبوس دار، سوپ های بلغور گندم و جو، ماست و دوغ خانگی، استفاده از صبحانه سالم مانند نان و پنیر و گردو، خرما همچنین استفاده از خشکبار مثل توت خشک، انجیر خشک، خرما، کشمش، مغزها، گردو، بادام، بادام زمینی، فندق، انواع میوه های خشک مثل برگ زرد آلو، برگه هلو، و انواع میوه های خشک توصیه می شود.

وی خاطرنشان کرد: خوردن و نوشیدن چای کم رنگ، استفاده از توت خشک و خرما به جای قند و فعالیت بدنی مناسب به همراه خواب کافی توصیه می شود.

error: Content is protected !!