سخنگوی ستاد ملی: واکسن‌های سینوفارم هیچ تفاوتی با هم ندارند

به گزارش ایرنا، رئیسی بامداد چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: واکسن سینوفارم هایی که در کشور مصرف شده، همان سینوفارم هایی است که در  خود چین و خیلی از کشورهای دیگر استفاده شده و هیچ تفاوتی با سینوفارم‌های دیگر ندارد.

وی تاکید کرد: براساس قیمت نمی توان قضاوت کرد که این واکسن یک واکسن درجه ۲ و یا درجه ۱ و یا متفاوت است و علت آن هم این است که شرکت های واکسن ساز برای بعضی از کشورها یک قیمت دارند و برخی مواقع با قیمت پایین تر واکسن خود را ارائه می دهند.

رئیسی گفت: به عنوان مثال معمولا واکسنی که به سبد کووکس می فروشند، خیلی قیمت آن پایین تر است یا اینکه به بعضی از کشورهای دیگر که می فروشند ممکن است قیمت آن خیلی پایین تر باشد و اصولا خود سینوفارم قیمتش را نسبت به قبل ارزان کرده است.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا تصریح کرد: بنابراین صحبت این روزنامه کاملا کذب است و واقعا باید پیگیری حقوقی شود و اگر مستنداتی وجود دارد باید ارائه شود و این به نوعی تشویش اذهان عمومی است که این روزنامه انجام داده است.

به گزارش ایرنا، روزنامه جهان صنعت در مقاله ای در شماره روز چهارشنبه سوم شهریور ماه خود با عنوان “رمزگشایی کیفیت سینوفارم”  در گفت‌ وگو با کارشناس‌ها، اثربخشی واکسن‌های کرونا در ایران را بررسی کرده بود.

در بخشی از این مقاله روزنامه جهان صنعت آمده ست: “دیروز بار دیگر رکورد قربانیان کرونا شکست و ۷۰۹ تن از هموطنانمان به کام مرگ فرو رفتند. در همین حال تردیدها درباره اثربخشی واکسن‌ها در ایران نیز پررنگ‌تر شده است. در حال حاضر بیشترین واکسنی که در ایران تزریق می‌شود «سینوفارم» است که به تازگی موضوع کیفیت این واکسن حرف و حدیث‌هایی به دنبال داشته است.

بر اساس شنیده‌ها گویا واکسن سینوفارم چینی دو نوع دارد که در دو شرکت مختلف با دو کیفیت متفاوت تولید می‌شوند. نوع اول واکسن سینوفارم ووهانی است که در سایت ووهان با کیفیت کمتر تولید و با قیمت هر عدد ۱۰ دلار به فروش می‌رسد. دیگری واکسن سینوفارم ساخت پکن است که در شهر پکن با کیفیت بیشتر و با قیمت هر عدد ۲۵ دلار تولید و فروخته می‌شود. در همین راستا به تازگی شایعاتی به گوش می‌رسد که واکسن سینوفارم ووهان از نظر میزان اثربخشی بسیار کم‌اثرتر از نمونه اصلی است و شاید همین موضوع دلایل افزایش تلفات در افراد واکسینه شده در ایران است.

با این اوصاف آنچه وزارت بهداشت و سازمان غذا و داروی ایران تایید کرده است سینوفارمی بوده که در شهر پکن تولید شده، یعنی کارخانه اصلی سینوفارم نه متفرقه. اما از آنجایی که هلال‌احمر قیمت خریداری شده واکسن‌های سینوفارم را کمتر از ۱۰ دلار اعلام کرده است ما را بر آن داشت تا در گفت و گو با کارشناس‌های مربوطه از کیفیت واکسن سینوفارم رمزگشایی کنیم، چرا که شاید این امر عمدی نبوده و طرف چینی واکسن سینوفارم کم اثرتر را به جای اصلی به ایران فروخته است!؟

با این حال براساس شنیده‌ها گویا هر دو واکسن سینوفارم‌اند ولی سینوفارم ووهان همانند برکت ایران در ابتدای کار هستند و تاییدیه کامل نگرفته است. با این حال سینوفارم ووهان در چین مجوز اضطراری گرفته و به تعدادی تزریق هم شده است. در واقع آنها حاضرند به کشورهای دیگر این واکسن را مجانی بدهند تا تاییدیه نهایی را بگیرند.”

error: Content is protected !!